用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2007/08 - SC lower家長交流區(Part 4)
樓主: mmak
go

2007/08 - SC lower家長交流區(Part 4) [複製鏈接]

Pangpuiyee,
Ooooops....sorry 呀,我跟其他同學仔一齊離開,我以為你走了........唔好意思令 Sugar 唔開心。我跟住趕去沙田睇 "羊咩咩去o左邊",Sherry 幾 enjoy wor,不過唔肯同芳芳姐姐影相,只係一味圍住聽故事,仲問故事姐姐借本書睇!

Ryan Mummy,
多謝你的邀請 & 禮物!

Ryan Mummy,
謝謝你邀請我們去麥當勞生日會, 我們是第一次去麥當勞生日會, 玩得好開心. 多謝你送給我們的禮物, sugar好鍾意玩.
thank you!

Sherry Mummy,
我和sugar想同你們一齊去沙田, 但我們追唔上你, 找了很久也找不到你們. sugar一邊跑一邊大叫"sherry你係邊度? 等埋我呀!", 好慘 , 唔開心左成日.

[ 本文章最後由 pangpuiyee 於 07-7-31 02:34 編輯 ]

醒目開學勳章

Hi!

唔知今年會同邊個一班呢?!:loveliness:

pupuland,

K1唔辛苦,功課唔多,只係一個星期做2-3樣.你要好好enjoy一下,以我所知K2會每日都有功課架.
上年我地要準備有蓋架水杯,毛巾,濕毛巾及盒仔,snack box,用於衫及鞋的姓名貼.
我搭校車,都唔知有咩保母車可以提供比你,你住邊區?睇下有無其他媽咪可以幫到你.

原文章由 pupuland 於 07-8-1 16:26 發表
我個仔今年入學k1下午班,好緊張,唔知我個仔讀唔讀得辛苦呢,有d mug要準備呢,仲未搵到校車都唔知點算

PigpigBB,
你係咪K1 - nursery class?
我地係K2 - lower class,只有下午班.

原文章由 PigpigBB 於 07-8-1 17:37 發表
Hi all SC mommies,

I just got a call from school today that my son will be switched to Essex Campus AM class. Nice to meet you all!~~~~~~~~~~~~~~~~

Hi
it's so quick to have part 4.  
when will we receive the regisitration letter?

mom1118,

上次張 notice 話: 8月 會寄出 for "class assignment" ??

我等得好心急丫 .....

原文章由 mom1118 於 07-8-2 18:55 發表
Hi
it's so quick to have part 4.  
when will we receive the regisitration letter?

[ 本文章最後由 mmak 於 07-8-2 21:21 編輯 ]

smallegg,

今日又見唔到你地喇........
4號 meeting place 超多人, d chairs full 晒... 我地去左第2殊 換鞋 ...

個囡 今日好叻 可以自己1個人出去 玩, 仲識左2個大姐姐.. 叫人拖住佢一齊 踩冰 ... 幾唔客氣丫 :tongue: ...

原文章由 mmak 於 07-8-1 17:49 發表
smallegg,

SC 網頁"幼兒同樂日嘅相" cheer 1 - 內 正中間,  between "孖辮女孩" & "pe unifrom 女孩" 拎住對 深綠色 益力多沙鎚 o個個就係我囡 o勒...

11:55 我地可能去左 拎鞋... 早到都係在外面 ...

報道

已踏入8月, 好想快d知道編班情況!
唔知到時大家的小朋友會唔會同班呢?

記得8月29日開學:loveliness:

今年有無人去 世光 買校服... 唔知 e+ 仲有無 size 呢 ??

Present!! :)

差些miss 左 new topci tim!!  7月勁忙,希望8月好些可多些入來吹水啦...

smallegg,

Got it.  Thanks!

thank you I live at TKO
原文章由 fyeung 於 07-8-2 18:16 發表
pupuland,

K1唔辛苦,功課唔多,只係一個星期做2-3樣.你要好好enjoy一下,以我所知K2會每日都有功課架.
上年我地要準備有蓋架水杯,毛巾,濕毛巾及盒仔,snack box,用於衫及鞋的姓名貼.
我搭校車,都唔知有咩保母 ...

mmak,

唔怪得又唔見你哋啦,原來去咗第二度換鞋: 。你星期二嗰日有冇去過反斗城,我曾經同似Zoe嘅小朋友擦身而過(睇番幼兒同樂日嘅相,嗰個妹妹似係Zoe),你係咪帶眼鏡架?
Zoe個coach有冇問你哋會唔會繼續學?Venus個coach有問,仲話有得升班,叫我哋下堂答覆,我知Venus好鍾意溜冰,但我諗Venus未必繼續,因我冇時間帶佢去:cry: 。

原文章由 mmak 於 07-8-2 22:25 發表
今年有無人去 世光 買校服... 唔知 e+ 仲有無 size 呢 ??

mmak,

我上星期去世光買咗2條24碼夏季裙,盛惠$200。不過而家有啲後悔,應該1條24,1條26先啱 。過咗1wk唔知有冇得換添

[ 本文章最後由 smallegg 於 07-8-3 11:59 編輯 ]

smallegg,

有丫,
自從 zoe 發現 又一城 有 toy R us, 每次都要入去玩好耐先走...
我有近視 不過, 多數戴con... 佢四處走, 我好少在佢身邊, 多數跟隨在附近... 我唔夠佢走得快... 好倦丫 !!:tongue:

我地個coach 又無提... 我都腍緊 再學, 但想 半私人 or 親子班 ??

原文章由 smallegg 於 07-8-3 11:51 發表
mmak,

唔怪得又唔見你哋啦,原來去咗第二度換鞋: 。你星期二嗰日有冇去過反斗城,我曾經同似Zoe嘅小朋友擦身而過(睇番幼兒同樂日嘅相,嗰個妹妹似係Zoe),你係咪帶 ...

[ 本文章最後由 reb619 於 07-8-3 17:35 編輯 ]

有無同學仔去左魔術展? 好唔好玩? thx

我直頭 唔知有魔術展 tim ar ?

原文章由 pangpuiyee 於 07-8-4 01:13 發表
有無同學仔去左魔術展? 好唔好玩? thx

haomama,

pls check pm

總於搵返你地!D指示都唔清晰!
‹ 上一主題|下一主題