用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 奧海城一期羅逸雅芭蕾舞爵士舞學校
go

奧海城一期羅逸雅芭蕾舞爵士舞學校 [複製鏈接]

奧海城一期羅逸雅芭蕾舞爵士舞學校

想學Jazz 請比意見!

Re: 奧海城一期羅逸雅芭蕾舞爵士舞學校

我個女3個月前開始在將軍澳羅逸雅上BB班, (BB班無分芭蕾舞或爵士舞),佢最初很怕羞躲在一角唔肯跳(老師告知), 現在變得很喜歡上堂, 上星期開放日, 見到佢同其他小朋友一起跳得很開心, 我亦感滿意。
我朋友的女兒現在讀小學, 佢幾年前開始跟將軍澳羅逸雅跳(BB班), 約大半年前開始要選芭蕾舞或爵士舞, 女兒最初選了爵士舞, 但女兒發現出外表演時是扮演一棵樹, 覺得跳爵士舞好像給看不起, 所以現在轉回跳芭蕾舞。
其實最重要看興趣, 但若小朋友沒有特別方向, 我覺得跳芭蕾舞較好。

Federica

咁你囡囡幾歲? 我都考慮梗幾時報比我個女跳舞, 因為一報好似要持續上堂, 唔上又唔係幾好!! 又唔知將軍澳羅逸雅好唔好??
你一星期上一堂定二堂呀!!星期幾上呢?? 通常幾多人一班?? 係唔係有得試堂??
sorry 咁多問題!!

這所學校是騙人的, 請不要去, 所有教跳舞的老師也沒有教師牌照, 其實老師也是學生(在其他學校學習),   

還有很多的表演, 叫學生參加, 要家長比錢(好貴), 但主辦單位已經比了費用他們,

講開門口...貼的小朋友表演同明星影的相片, "張張都要好貴才買回比家長(4R-$5, 5R-$10, 8R-$15,12R-$20)"   ,  
     你們話合理嗎?       ,※食人唔吐骨※, 佢哋羅校長叫小朋友不要自己帶相機, 害怕小朋友遺失         "講得幾好聽"   

還有很多惡劣情況不為人知   

如參加前請考慮清楚才報名     
不要到時後悔       

貴少少去王仁x啦,起碼人地真係用心搞教育.

各位,
以我所知, 這所學校近半年開多左7-8間分校, 我知係因為佢地周圍搵d老師仔去做大老師, 我姪囡得13歲-grade 4 (樣ok似18-19歲); 佢地半年前開d免費導師班我姪囡有參加想學多d嘢; 去到見有d grade 3 既都請佢做大老師因開甘多分校唔夠人教, 佢地見我姪女似大人要佢自己教, 覺得好有問題遲早比人投訴所以無再去, but有好多12-13歲的都答應了教, so 我相信skyline說的是真的; 但這所學校的操守似乎好有問題, 奇怪是: 羅逸雅芭蕾舞學校吾知點解有個CEO一職, 同曾雪麗芭蕾舞學校吾知點解要攪ISO一樣; 人地王X曼專心跳舞便跳舞, 攪甘多旁門左道... ... 大家吾好誤會, 我吾係王X曼的學生; 只覺得羅逸雅與曾雪麗有D似姐!

嘩咁過份????????
不過我都知佢師資吾好

有無咁誇呀!我個女都係係將軍澳分校度學芭蕾舞的,我個人就覺得幾好喇,起碼佢考英國皇家芭蕾舞果個試都

好明顯ampm係未考過公開試啦! 點會有A攞架, 如果係校內既緊係有啦!       

你洗唔洗咁激呀!係度打人!踩親你條尾咩!

我就更係未考過公開試啦!我都幾十歲咯,考果個係我個女呀!

下'A'唔可以代表dis丁tion既咩,我讀書少唔記得點串,用'A'來代表唔得既咩,咁就真係失禮晒.

網上文化,c6代表老公,99代表奶奶,62代老爺,但原來'A'係唔可以代表dis丁tion的.

你地既然咁清楚呢間學校既運作,咁我想請問果d英國考官係唔係真架,會唔會係d十二三歲既學生扮架?

[quote]
ying641 寫道:
好明顯ampm係未考過公開試啦! 點會有A

對吾住lor! ampm! 呢度d人甘惡既! 無見識既係我至啱! 我覆一句姐, (而且係事實),  比人... ... 都係無嘢嘞!                       
對吾住!ampm!      ampm

咁要問睇清楚d

唔~以我所知第一間係Ma On Shan,之後就係將軍澳......我未去外國知前見到D小巴有廣告藍田同奧海城都有!! 我之前都聽過呢間學校唔好o架la...... 同埋我之前拎個D張程睇 學費都唔平o架!! 如果去到Grade3-4倒跳舞係好叻o既學生去教PP都唔難o既 不過如果13-14歲倒o既學生做老師就好有問題 因為d學生根本都未夠年齡去做工 M記請人都15,16歲先合法la!! 同埋ballet好似要未Major先可以開始教人ka!! 如果去到Solo 2就可以做考官... 不過真係跳到超級勁o既人先得...好多都去到solo1 or major就做老師!! 王仁曼係有d學生教o既 不過只係協助老師 因為PP小朋友太細 一個老師係照顧唔到太多pp學生o架...所以有時就要d大姐姐出o黎協助一o下!!

不過其實大家o黎討論區都係想分享一下d學校邊間好同唔好姐... 大家睇法唔同ka ma!! 所以唔洗太動氣o架大家... 如果學o左一排覺得唔好咪轉lor...同埋香港大多都係一個月比一次學費ka ma!!

一張4R要收$5 ? 平時自己晒4R都係$1,佢不如去搶la...

我女女o個間學校次次表演都唔駛收錢,又有專車接送,
仲會免費幫我地晒相ga wo...

好彩我以前冇俾女女去羅逸雅學舞咋...

pinkykei200 寫道:
講開門口...貼的小朋友表演同明星影的相片, "張張都要好貴才買回比家長(4R-$5, 5R-$10, 8R-$15,12R-$20)"   ,  
     你們話合理嗎?       ,※食人唔吐骨※, 佢哋羅校長叫小朋友不要自己帶相機, 害怕小朋友遺失         "講得幾好聽"   

還有很多惡劣情況不為人知   

如參加前請考慮清楚才報名     
不要到時後悔       
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

我仔仔學Jazz呢間學校表演亦唔需要額外收錢,
又會免費送照片或者e-mail照片俾家長,
我覺得要家長俾錢買相的學校,感覺有點兒『市儈』

(下面呢張與鍾嘉欣的合照都係老師send給我的)

fibby:

我女女同你個仔仔係讀同一間舞蹈學校ga...
你仔仔都係o向米雪爾舞藝坊學係咪?

我早幾日o向彩虹總校o既相簿入面見過呢張相,
因為我女女好鍾意鍾嘉欣,我一睇就認得呢張相~
所以就知我o地o既小朋友係同一間學校ga lar~
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

果日我陪個friend去青衣分校接佢個仔放學,見佢個仔玩得好開心,但係就見到好多人班,我問個friend一班有幾人佢話好似13,14個掛(個仔2歲半)!嘩一個老師佢教甘多人?跟住佢地個職員即刻話最多15人者!我個friend仲講聽到周不時有學生補堂架!甘米仲多人......而且佢參加第一個月已經換左第二個老師,仲好young(我見到個老師都似16,17歲.......嘩呢間野甘多唔妥,我要叫我個friend小心d問清楚先得......
kayan_329 寫道:
唔~以我所知第一間係Ma On Shan,之後就係將軍澳......我未去外國知前見到D小巴有廣告藍田同奧海城都有!! 我之前都聽過呢間學校唔好o架la...... 同埋我之前拎個D張程睇 學費都唔平o架!! 如果去到Grade3-4倒跳舞係好叻o既學生去教PP都唔難o既 不過如果13-14歲倒o既學生做老師就好有問題 因為d學生根本都未夠年齡去做工 M記請人都15,16歲先合法la!! 同埋ballet好似要未Major先可以開始教人ka!! 如果去到Solo 2就可以做考官... 不過真係跳到超級勁o既人先得...好多都去到solo1 or major就做老師!! 王仁曼係有d學生教o既 不過只係協助老師 因為PP小朋友太細 一個老師係照顧唔到太多pp學生o架...所以有時就要d大姐姐出o黎協助一o下!!

不過其實大家o黎討論區都係想分享一下d學校邊間好同唔好姐... 大家睇法唔同ka ma!! 所以唔洗太動氣o架大家... 如果學o左一排覺得唔好咪轉lor...同埋香港大多都係一個月比一次學費ka ma!!

wah...如果十六,七歲教真係好young wor!!
不過十幾個一班得一個老師就真係好ng ok la...
起碼都有2個老師 其中一個係助教啦......
或者你朋友真係覺得唔ok o既就轉學校la
係香港搵d跳舞學校都唔係難o既事ah
不過唔好搵d冇良學校...搵果時叫你朋友小心一點吧!!
‹ 上一主題|下一主題