用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇今朝in完宣幼?
go

有冇今朝in完宣幼? [複製鏈接]

有冇今朝in完宣幼?

今朝剛interview 完,請問知唔知今年幾多人報?

Re: 有冇今朝in完宣幼?

派表三仟幾, 交回二仟幾, 但會有些不來面試。
今天是第一個星期六, 還有三個星期六才面試完。

Kangaroo 寫道:
今朝剛interview 完,請問知唔知今年幾多人報?

請問interview內容係點樣?  
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

Interview questions:
What is your name?
What is your mother's name?
What is your father's name?
Have you eaten breakfast?
What have you eaten?
Are you studying in school now?
Play building blocks.
Give the following and ask what are they? A bus, mini-bus.

咁請問有冇問家長問題呀?

係唔係可以2個家長一齊入去interview架?  

ching117 寫道:
父母可以一齊陪住int.

幾好喎!   

pakyu0429 寫道:
咁請問有冇問家長問題呀?

我都想知! 同埋有無其他人interview左?  

老師只同我講 "你知唔知讀宣幼不是直升上宣小?" 宣幼的學生同其他小朋友也需要小學面試.  和我們好注重家長會, 定期都會有講座....

無咩人上黎講interview既情

可能好多幼稚園都派左彩啦 !

但我都好想知 interview野, 因我27號 in

Tammyswl 寫道:
老師只同我講 "你知唔知讀宣幼不是直升上宣小?" 宣幼的學生同其他小朋友也需要小學面試.  

吓!!!!!      

聽人講宣小好嚴架,如果主科唔合格,校方會要求學生自動退學或留級...(聴現時就讀學生之家長講),又唔係一定可升宣小喎...
我仔仔今星期六去面試,都考慮去唔去(因有幾間學校收左仔仔了)

Yes! That what teacher told me!
And of course! She asked my son What is your name?
Point at me! Who is she?

[quote]
老師只同我講 "你知唔知讀宣幼不是直升上宣小?" 宣幼的學生同其他小朋友也需要小學面試.  

吓!!!!!       [/quote]

No need to surprise. Every year, only about half of the 宣幼kindergarten students can go to 宣小. All students need to go through the same channel as other kindergarten students.

[quote]

吓!!!!!       [/quote]

經過o甘多次既interview既結果, 我覺得考o羊都不重要了,識答"唔收",唔識答,唔出聲"又收",我個人認為順其自然吧,只是合唔合interviewer 既眼緣和運氣.

各位媽咪,不要太顧慮

仔仔上星期六in完。
老師當然提醒吾係直升;
另外,問下小朋友名,幾多歲
一些生活問題。
同佢玩,認下color,大小配對,等等
過程好快又簡單,
最後,我都認同平常心,得吾代表個仔叻,吾得又吾代表咩野。小朋友個個成長有快慢,我個係細仔(11月),預左吾得先。
不過係呢﹖你們揀宣幼的原因何在﹖有甚麼好,除了宣小之外。

mya 寫道:
經過o甘多次既interview既結果, 我覺得考o羊都不重要了,識答"唔收",唔識答,唔出聲"又收",我個人認為順其自然吧,只是合唔合interviewer 既眼緣和運氣.

各位媽咪,不要太顧慮

agreed!!!! 真係冇一個準則!    

我都係咁話!

[quote]
mya 寫道:

各位媽咪,不要太顧慮

agreed!!!! 真係冇一個準則!     [/quote]
‹ 上一主題|下一主題