用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人11月18日會去玫瑰崗interview呢??
go

有冇人11月18日會去玫瑰崗interview呢?? [複製鏈接]

有冇人11月18日會去玫瑰崗interview呢??

有冇人11月18日會去玫瑰崗interview架?

我囝囝約左14:30~考 pn ~

加油!   

Re: 有冇人11月18日會去玫瑰崗interview呢??

i will ar
我約左4:00幾呀 我想改早d都唔得
老師話有200幾人interview
好難幫我改時間
我知今年好似好多人
last round interview 去到5:00

大家interview玫瑰崗既朋友比心機呀!!!
lamchung610 寫道:
有冇人11月18日會去玫瑰崗interview架?

我囝囝約左14:30~考 pn ~

加油!   

Re: 有冇人11月18日會去玫瑰崗interview呢??

2:00 IN

希望..................

嘩~in到去5點呀?????

禁咪真係好多人囉~死啦~禁實好難考啦~

驚驚......  

有冇人知會考d咩同點考架?? (pn)

個別in定group interview呢?

好緊張呀!!  

我問過老師話主要係觀察,將小朋友分組約2-3個(多數是兩個)一起玩玩具,另老師會個別比教具佢玩,問下佢問題睇反應咁。整個過程約20分鐘,開8個課室做interview。

禁都好d~我囝囝好怕對住一個老師interview架~佢會咩都唔做咩都唔講躲係我身後~

不過都仲好緊張添~呵呵!!

我囡囡今年入了Pre-Nursery(2歲班),初初以為只係玩玩下,但只係兩個月,囡囡學了許多東西,守規矩,排隊排得不錯呢!有一次我靜靜地看囡囡集會,全校做體操,看見她跟音樂轉轉手、轉轉腳,似模似樣,我開心到想喊,之後全校唸英文經,我的囡囡也嘴嘟嘟呢!老師成熟、穩重,對家長也很誠懇,還幫我囡囡戒了尿片,其寶玫瑰崗幼稚園真的不錯,環境、空氣都很好,又夠大,可以參加他們的play-group看看是否喜歡,我去年也是比他們的play-group吸引的,囡囡每次都好開心。     

我表哥以前都係讀玫瑰崗架~大致同你講既都差唔多~總之就好啦~所以玫瑰崗係我既第一選擇~但又怕好難入~唔收我囝囝!!  

May I know ehre do you live?  Does your daughter need to travel a lot to go to school?

I live in Quarry Bay and worried about the long journey.
daisy100 寫道:
我囡囡今年入了Pre-Nursery(2歲班),初初以為只係玩玩下,但只係兩個月,囡囡學了許多東西,守規矩,排隊排得不錯呢!有一次我靜靜地看囡囡集會,全校做體操,看見她跟音樂轉轉手、轉轉腳,似模似樣,我開心到想喊,之後全校唸英文經,我的囡囡也嘴嘟嘟呢!老師成熟、穩重,對家長也很誠懇,還幫我囡囡戒了尿片,其寶玫瑰崗幼稚園真的不錯,環境、空氣都很好,又夠大,可以參加他們的play-group看看是否喜歡,我去年也是比他們的play-group吸引的,囡囡每次都好開心。     

我個bb也是在18/11去玫瑰崗interview的, 約了下午3時30分, 我的同事因為親身報名, 所以在上午11時interview, 我想改時間, 但學校回應話太多學生, 不能改其他時間, 我驚bb當日會眼瞓, 影響表現. 因為我先生是玫瑰崗舊生, 很喜歡這裡的環境, 他常常說母校是一間被樹木環抱著的樂園, 空氣清新, 鳥語花香. 因我是郵寄報名, 很想看看環境, 因為bb有氣管敏感, 我很想他入讀環境理想的幼稚園.而且聽說她是非牟利幼稚園, 可享有學卷的資助, 我想給bb多儲備些錢以備將來升學之用.

daisy100,

What kind of playgroup does Rosaryhill have?  For what age group?  

Thanks.  

daisy100 寫道:
HELLO!

請問 玫瑰崗 在哪裡? 我個女現在16個月。想去試試apply。 thanks

LULU008,
玫瑰崗學校在灣仔, 呢陳方安生住處的隔離, 好像是玫瑰新村.   

我囡囡都係18/11interview ,請問有冇家長好似我老公噤係玫瑰崗舊生,大家上來聚一聚啦 !     

davina1213,
我囝囝也是18/11下午4時interview, 他今年22個月, 諗著07年2月插2歲班. 我和老公都不是舊生, 但我層樓有很多小朋友都讀玫瑰崗, d媽媽都話玫瑰崗d課程惦, 上小學一點問題也沒有, 尤其英文方面, 所以都希望囝囝可以入到. 聽老師講25/11是開放日, 凡報名的都可免費參加, 我想觀察吓老師, 看她們的教法同埋有冇愛心, 到時再考慮都唔遲.. 我囝囝到時會著格仔裇衫, 到時見.

sugar_mama,

我都想比囡囡讀2歲班,但因我會比佢讀全日,以我所知好似2歲班冇全日喎!

我都係住東區,我初初都怕路程遠,後來查詢路線時發覺有很多校車,每架校車去一區,20多分鐘便到我的家,而且囡囡的安全帶好似背囊咁,很安全,我都好放心,囡囡而家好鍾意搭校車添。

哈哈!聽講話唔止陳方安生住係隔離,張學友都係住附近,有機會會撞到張學友送女返學呢!     

May I know where and when does your daughter get in the coach?

Is your gal also 2 yrs old when she first attend to Rosary?

‹ 上一主題|下一主題