用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙n1 interview
go

蘇浙n1 interview [複製鏈接]

蘇浙n1 interview

我女女十月尾interview, 請問會問咩呢?
佢果時未夠17個月, 係咪都係睇吓小朋友一般反應only?
thanks!!

Re: 蘇浙n1 interview

我個仔都係十月尾interview 呀, 不過佢得15個月都唔知可以答到咩

cathymom 寫道:
我女女十月尾interview, 請問會問咩呢?
佢果時未夠17個月, 係咪都係睇吓小朋友一般反應only?
thanks!!
哲夫睿知始成城,韜光韞玉圖俟奮 19 Jul 05 -- 3.45kg 02 Oct 05 -- 7.1kg 08 Aug 05 -- 4.4k 10 OCT 05 -- 7.25 kg 16 Aug 05 -- 4.8kg 19 OCT 05 -- 7.7 kg 65 cm 19 Aug 05 -- 4.9kg 58 cm 21 Aug 05 -- 5.1kg 28 Aug 05 -- 5.5kg 04 Sep 05 -- 5.8kg 13 Sep 05 -- 6.3kg 19 Sep 05 -- 6.5kg

hello兩位媽媽,

我上星期都寄出左入學申請書,但未有收到消息??

你地几時報名架?几時通知你地面試架?

我個仔月尾先14個月,我諗面試唔駛佢答問題掛? 我個仔淨係識叫ba ba,ma ma,麻麻, mum mum,曳曳,打打,人地問佢嘜野,佢最叻係答"無ah!"重要攤大埋手板添.死未!!
adore:   點面試ah?

我係9月頭交表的, 上星期六收到信叫我地去interview.
我個女識講多d野, 不過都仲係細, 答唔答你d問題有時都係睇佢心情咋... 所以我都好想知interview 會問d咩, 定係其實係in 個父母多d?

hi 各位媽咪

我都寄左信去嚕
唔知幾時先會通知interview呢?
同埋收到信既媽咪
我想知你地係10月幾多號去interview呀?

我諗面試多數都係比d玩具佢玩架咋?.?
我都好想知

hi all~

我都係上個星期收到信叫我囝囝去interview架~
約左10月22日~
好緊張呀~真係唔知會考d咩呢~
我囝囝之前考過明慧~個主任一路都只係同我傾計~問我關於囝囝既野~到最尾都冇考過囝囝任何野~之後就話收佢啦~我好奇問問主任點解~點知佢話佢太細(囝囝都有19個月啦)~唔會考佢任何野~只係觀察佢~(因為囝囝一路都係我地隔離,隔離就放左一架可以坐上去又好大架玩具既車,上面有好多圖書,另外隔離就再有d玩具禁)囝囝一時就乖乖地睇下圖書~見到圖書裡有狗狗會講狗狗呀~見到波波又會叫波波~一時就玩下玩具~自己又不停禁講下野笑下~

我林間間學校大致上都係差唔多~  

lamchung610,

如果係咁我個心都定d. 我阿女都係鍾意靜靜地睇書, 俾玩具佢玩佢就會定定地唔會四圍走.
咁請問明慧個主任問你咩呢?

lamchung

我阿仔都係十月尾去蘇浙interview呀~~

係呢, ming wai, 點拎application form呀? 有冇website download? 我都想報呀    

冇呀~佢問下囝囝平時日常生活係點呀~識唔識自己畢野食~識唔識自己話去尿尿等等呢d好平常既野~佢都會問你屋企有咩人呀禁囉~都係好普通既野~如果佢都係好似明慧禁既~我林就真係冇乜好驚~至怕唔係既~又考呢樣又考個樣個d我好怕架~我又唔識講野喎~到時真係唔知點算!!

明慧唔駛拎form架~你打電話去學校~之後同佢講想入07年既n1班~又想參選下學校~佢就會問你小朋友幾時出世呀等等問題~之後就會同你約個時間上去囉~
到時佢就會比埋form你填(form要$30)..記得帶齊要帶既野呀~相呀~出世紙~仲有一樣~間間學校都唔要但佢偏偏又要既~就係住址証明~同埋相~到時填完交埋d野比佢就得架啦!

不過如果佢見完你ok既話~佢要你交低$650留位費~唔交就唔幫你留位~交左你就唔駛旨意林其他學校~除非你唔介意冇左$ 650啦~~~  :

lamchung

thanks so much~ 咁你講緊果間係咪即係ming wai intl?  佢係咪會即係話俾你知ok n ok?  咁你有冇俾果$650?

我都係約左10月22日

lamchung610,
我都諗住報埋明慧N1,不過我9月底打過電話去,佢話10月尾先會派表,到時先再打佢問??我諗我要再打電話去問清楚先!!

我想問佢叫你交留位費,係咪即係等於收左你個BB?咁快ge??咁你有無交呀? 唔即時比錢係咪等於放棄ah?几時要再交錢ah (學費/雜費etc)?

重有你有參觀過學校,環境點呀??

lamchung610 寫道:
明慧唔駛拎form架~你打電話去學校~之後同佢講想入07年既n1班~又想參選下學校~佢就會問你小朋友幾時出世呀等等問題~之後就會同你約個時間上去囉~
到時佢就會比埋form你填(form要$30)..記得帶齊要帶既野呀~相呀~出世紙~仲有一樣~間間學校都唔要但佢偏偏又要既~就係住址証明~同埋相~到時填完交埋d野比佢就得架啦!

不過如果佢見完你ok既話~佢要你交低$650留位費~唔交就唔幫你留位~交左你就唔駛旨意林其他學校~除非你唔介意冇左$ 650啦~~~  :

我都係約左10月22日.

蘇浙n1 一年收200個學生左右... 唔知有幾多人interview? 我9月頭交表個interview 號碼都已經1xx...

我個女得十個月, 我打電話去問, 佢又話可以申請得, 係唔係架 ? 如果叫佢去interview, 連行都未識行喎  ????

But I called today, they asked me to apply at 18 months wor.  But it seems too late.

mimi1102 寫道:
我個女得十個月, 我打電話去問, 佢又話可以申請得, 係唔係架 ? 如果叫佢去interview, 連行都未識行喎  ????

係呀~如果佢叫你交留位費既~佢就一定收你bb~

我交左架~不過之後先發覺之後自己會好吃力~所以先放棄之麻~

果$650留位費會o係你第一個月番學既學費扣番~

其他個d雜費同做校服~佢會係你番學之前先打比你叫你去學校攪埋佢~
因為個個小朋友都唔同~我囝囝19個月~佢會o係佢足2歲(即出年2月)就會收佢插班~所以個陣佢同我講叫我預大約十二月到會叫我去學校做學校同交埋其他費用囉~~

不過鬼叫我窮咩....嗚嗚....   

唔記得提你~帶bb去參觀門慧國際時~如果佢識行~而你又會放佢落地自己跟住老師行的話~一定要小心佢個度既樓梯呀~又高又直~小朋友好難行~好容易摑到或者擦損!!

I went 蘇浙 this morning. My number is 25x. Got the interview time also on 10/22 morning. No HK$30 application fee is requested.
‹ 上一主題|下一主題