用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站
go

油塘小學家長站 [複製鏈接]

油塘小學家長站

大家入來報到啦

Re: 油塘小學家長站

hi 早晨

s991027

早晨
s991027 寫道:
hi 早晨

第三名, 都好

我去返基法温書再返來

minnie

早晨 你第二呀   
Minnieluo 寫道:
    第三名, 都好

我去返温書再返來

唔係俾Flora搶先咩    哦, 你唔計數

基法,基顯幾時面試呀?
唔係俾Flora搶先咩    哦, 你唔計數

忘記講早晨 !

Hin_bb, Flora 早晨    

我都係好擔心個注冊問題, 我諗我最多可以拖到6月24號, 再唔買書做校服都唔得, 我想開多個topic去請教前輩.

明天上午要帶囡囡去瑪麗復診, 又唔知學校會否約我見面, 你哋話好唔好打去醫院改期呢 ?  但一改就可能一, 二個月後, 但如果學校無見我, 我又對唔住個囡囡咁. :cry:

minnie

你開topic問下其他媽媽啦,睇下佢地比d意見你!
可唔可以睇埋下午有無電話約你仔仔面試先改期呀?
我諗學校都會預早一日通知!
你囡囡果到可以最遲幾點打電話改期呀?
忘記講早晨 !

我都係好擔心個注冊問題, 我諗我最多可以拖到6月24號, 再唔買書做校服都唔得, 我想開多個topic去請教前輩.

明天上午要帶囡囡去瑪麗復診, 又唔知學校會否約我見面, 你哋話好唔好打去醫院改期呢 ?  但一改就可能一, 二個月後, 但如果學校無見我, 我又對唔住個囡囡咁. :cry:

[size=x-large]   

早晨~ 各位靚女

Hin_bb,我唔知呀, 因呢次係驗佢對咩食物敏感, 我諗要抽血, 咁我先放心唔落, 自己帶佢去, 我 佢會反抗得好緊要.   我而家打去醫院問吓要做幾耐.

我見咗二間叩門, 都係即日鮮, 即Call, 一, 二小時要到.

winwin

早晨呀
bb瞓左覺呀
winwin323 寫道:
[size=x-large]   

早晨~ 各位靚女

minnie,
呢個問題都好煩gar, 都無計啦~ 拖得就拖, 如果妳買晒書做晒校服, 基法先至話收妳囝囝, 咁妳會唔會轉軑呢

就算學校打電話黎約interview都唔會即日in gar, 同囡囡覆左診先啦.
忘記講早晨 !

嘩~ 咁急ar
我見咗二間叩門, 都係即日鮮, 即Call, 一, 二小時要到.

HIN_bb,
佢唔 , 我邊有咁得閒ar [quote]
HIN_bb 寫道:
winwin

早晨呀
bb瞓左覺呀

minnie

原來要即日去面試!
你上星期有無睇電視,我唔記得咩節目!
係講食物敏感,我見佢地係小朋友背瘠做測試!
Hin_bb,我唔知呀, 因呢次係驗佢對咩食物敏感, 我諗要抽血, 咁我先放心唔落, 自己帶佢去, 我 佢會反抗得好緊要.   我而家打去醫院問吓要做幾耐.

winb而家乖唔乖呀?夜晚幾點起身飲夜奶呀?
你餵人奶成功嗎?
HIN_bb,
佢唔 , 我邊有咁得閒ar [quote]
HIN_bb 寫道:
winwin

早晨呀
bb瞓左覺呀

我問咗醫院啦, 唔使抽血, 但係要用針頭針一下, 都要十幾針, 唔係好痛.

但係問咗亞媽肯唔肯同我帶佢去, 佢話, 你點知明天要面試, 基法無咁快, 都仲收表 :cry:

係呀, 手臂內側同背瘠, 咁你睇到小朋友痛苦嗎 ?

HIN_bb 寫道:
minnie

原來要即日去面試!
你上星期有無睇電視,我唔記得咩節目!
係講食物敏感,我見佢地係小朋友背瘠做測試!
[quote]

[/quote]

Good morning!  

Lucky that I am not too late jei      

minnie,
呢個問題都好煩gar, 都無計啦~ 拖得就拖, 如果妳買晒書做晒校服,

書>> you can say you borrow from others or buy by yourself, so no need to pay

校服>> again, no need to buy via school gar ma, you can go to the 校服 retail shop to buy directly gar.

So I think you only to pay those MUST pay items, you can tell the school official that you have friends offering you old stuff   
‹ 上一主題|下一主題