用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 最近見到史丹福泳會有好多廣告
go

最近見到史丹福泳會有好多廣告 [複製鏈接]

最近見到史丹福泳會有好多廣告

最近見到史丹福泳會有好多廣告, 我家姐個仔起個度學緊, 佢話幾好呀!

Re: 最近見到史丹福泳會有好多廣告

不錯....史丹福會有好多廣告.... 但係d地方好細.....我個仔的教練話她之前去試教. 只係得$30一個鍾......之後去教都係$60...而且當中好多冇教練牌....只有救生章......又或者連救生章都無....她現在只教私人及二至三人班. 唔教史丹福囉.....各位唔好唸史丹福好好...只是食錢....用錢黎買廣告.......你家姐好彩可以學得好......我怕有意外....因為D教練無太多經驗....冇教練牌....會唔識教......

我個姑拉的女都學過, 她都說ok, 不過, 姑拉的女仍未懂游水, 她學的時候是7歲
我巳幫我個仔(5歲)報名, 我都不會期望他懂游水, 因我個仔是初學, 我想只讓他學好基本游水訓練.

Last saturday, my daughter just attended the first lesson from Standford.  So, I cannot comment at this moment.

But, I notice that most BK mum recommended private coach.  I want to ask

1) our club house swimming pool only open in Summer, but I want my daughter to learn swimming throughtout the year.  I live in Tsuen Wan.  Is there any suggestion or coach to be recommended?

NB.  Sorry, I don't know how to type in chinese.

該用戶已被刪除

My son learn one lesson, he is very happy.

水晶母后,

睇下新界西既泳池:

請按這裏 click here

冬天就得城門谷有暖水。至於教練,等其他人介紹啦。   

她當時學的時候是7歲, 只學了1個暑假. 她是學自由式, 我估最多可以游半個塘
[quote]
Bob&Wendy 寫道:
01,

想問下你姑奶個女而家幾歲? 佢學左幾耐?
仍未懂游水既意思係米游幾步又要企

D廣告小巴都有..
:-D

My girl attended the first lesson last Sunday. It's quite good and my girl really enjoyed the lesson. There were two tutors training a group of five childrens. Among those five, 3 were really afraid of water, and 1 of the tutor plus two others staffs were patiently spending the whole hour just to play and talked to them and finally two of them willing to put in their leg in the pool on the last five minutes. It was really touch! While the other tutor was concentrated with the other two childs and gone through the whole training.

Personnally, I really think the training center is not bad at all...

D 收費怎樣?   我亞嫂都想比個仔去學

請按這裏 click here

你去度到網度,揀番地區睇下個價錢啦,好似區區都一樣。

大家好!其實我係咁

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

佢地今年谷得好行, 仲話遲d會出埋電視廣告喎.

我個仔依家學緊, 但學埋依期暫時唔學lu. 講真收費唔算平, 學前預備班都成$8xx, 仲要1:4-6. 如果唔係之前天氣凍貪佢地有暖氣更衣室/暖水池, 我就唔會去 位置又唔就腳, 坐佢地d專車又要遊車河. 仲要期期唔同教練 (依樣我最唔鍾意 )
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

Hi cool_sir,

想請教史丹福池水怎樣差,是不是很久才更換池水一次呢?
是不是還差過公共泳池? 另那間泳會教法會比較好呢?
謝謝!

[quote]
cool_sir 寫道:
大家好!其實我係咁

simoomhot
池水怎樣差?幾耐才換池水?
所有泳池的水也要一季才放卓!在泳池開放的日子裏池水是用水泵在池底吸到過濾器>沙濁缸>加化學鹽�漂水>出池
而口水渠的水就係會流走。
佢地泳池多係學校池大小是25米池,學校

我2個仔由去年9月學到現在,我唔知那位所謂教練指泳池差是什麼意思?

我每次去都會看一下池水,感覺OK,可能是室內,所以唔會好似公眾泳池咁多雜物在水面,另外池水溫度適中,我2個仔(大的8YR細的5YR)雖然唔講得上學到好正宗,但係由佢地完全塊面唔可以濕一滴水,(之前已去過幼聯學,及私人教練學左1個SUMMER,依然塊面都唔可以濕水)到而家可以自行(唔用浮板)游到半個池(自由式不過仍不懂呼吸)我已經好開心!

加上轉過幾個教練,個個各有所長,因為真係DEPENDS ON 個小朋友受邊套教法,好似初初開始時,有個姐姐教佢地,好有愛心抱著慢慢逗他們塊面試濕水,到後來就轉了D 惡D唔多開玩笑的哥哥,不停叫佢地操練,各有各好處,我大仔就唔多中意玩玩下,所以後來我都同泳池經理要求比過嚴D的教練佢,而細仔唔受人鬧,鬧佢會唔想學,所以我又要求比過唔咁嚴但係又唔可以縱容佢點都得的教練,大家聽左我講既要求,是否都好似好麻煩,但係佢地都符合同我的要求。所以我都算滿意呢間泳會,雖然教練都會有變動(其實就好似公司一樣,公司都會有人事變動,老師也會轉工不做)但係我睇到的教練大部份真的很有愛心,我估呢到比較適合細的朋友去學。如果你想小朋友學到去比賽,就真係要去找私人教練會好D!

cool_sir:請問以你之前教過游水,一定會知小小邊幾間教游水好同游池都唔差地方?請給我們介紹下,Thank![quote]
cool_sir 寫道:
simoomhot
池水怎樣差?幾耐才換池水?
所有泳池的水也要一季才放卓!在泳池開放的日子裏池水是用水泵在池底吸到過濾器>沙濁缸>加化學鹽�漂水>出池
而口水渠的水就係會流走。
佢地泳池多係學校池大小是25米池,學校

today my son join the second class,but feel very un happy,because my son suddenly change from group 2 to group 9when he finish half class,it's terrible,he is only 113 cm tall ,and the water nearly over his shoulder now, and i call the staff why and they tell me only this class had some special arrangment and then next may be not like this,and i saw another 2 galschange to group 2,but swab my son ti other group,so poor arrangment,and may i know why?
:-x
‹ 上一主題|下一主題