用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 北角Q Club 優兒學會
go

北角Q Club 優兒學會 [複製鏈接]

北角Q Club 優兒學會

請問有冇媽咪join咗北角Q Club 優兒學會? 本來想報佢地入面其中一個畫班, 但原來要入會先得, 入會費要一千二百元, 其中八百元可以用作報課程, 再加上而家有二百元減價優惠, 咁即係實質入會費只需二百元, 似乎可以接受; 加上佢地有不同的課程, 若畫班不適合, 亦可嘗試其他課程, 但只不知其課程質素如何, 有冇其他媽咪可以比啲意見?

Thanks a lot      

Re: 北角Q Club 優兒學會

I want to know too.  I may wish to try their Japanese class with my child.

Re: 北角QQ Club 優兒學會

我囡囡係會員,我無報畫班,你想報colourful kid定藝達呀,佢地有試班,你可以試咗班先,啱先報名入會,我囡囡上緊Gym同 Music kingdom,佢上得好開心,日日都叫去club玩,因為有其他玩具同故事書,如果住附近就好啦,日日去都得。至於課程質素,我覺得OK,聽職員介紹,當初有好多機構申請入會,但佢地都揀D有規模同知名度大D的開班,我有去開幕,有D機構有試班,我當日見D老師質素都好好,至於日文,我見係native日本人教,但上的好似係日本小朋友,你要預咗佢全日語對答噃。

我本來要幫亞仔報圍棋, 去到先知要入會, 如果住係附近就好, 否則我覺得吾抵囉, 所以我最後都冇報到佢

他們很多機構課程, 如果在自己中心讀, 會比qq club 要便宜, 加上要入會, 其實不抵.

soso1

係呀, 我想報colorful kids, 其實已經約咗今個星期日試堂, 諗著ok就入會, colorful kids係中環有office, 但比較遠, 如果去得中環, 其實有好多選擇。我住係太古個邊, 所以落北角都唔算遠, 你個女上緊gym, 係唔係gym sport (?? 唔係好記得個名), 我都想報, 導師是否專業的? 因為亦有考慮YMCA, 不過要4月先開班, 但係尖沙咀上堂, 似乎又遠咗啲!

thanks     

當初我都想報colorful kids,不過覺得返學都有類似D野學,做D artwork,所以無報,但我記得試班完報名好似平好多,我個女上的Gym好似係sportmanship,係club的職員介紹叫我試的,導師都幾好,不過有D小朋友勁曳(包括我個女),佢都有時控制唔到,佢有試班KA,我要個女上完再問佢鐘意先報名。你星期日試,你可以四圍睇吓小朋友上堂的情况再決定。

其實真係唔係好抵,因為千二元入會費喎,雖然有八百元可以再用啫,但係始終都要俾千二元入會呀。呢間qq clud都係喺棋院得知,棋院有好多資料俾我搵到,qq club都有呢間棋院資料,現階段我會係出面報讀,日後的事,日後先算,可能到時有免費會藉呢!(不過裡面都幾四正呀,環境算不錯!)
我仔仔囡囡最細那個今年已經6歲了,希望佢地兩個快高長大。 :-)

soso1

佢地收費係1400元兩個月, 每星期一堂, 其實唔係好貴, 因為佢地星期六同日都有堂上, 我想自己同阿仔去, 唔想靠姐姐, 所以先考慮Q club; 你個女上gym其實玩什麼, 我個仔又係勁好動, 所以想搵啲活動消耗佢啲體力, 學art就想訓練下佢啲耐性。

Q club環境其實都幾ok, 但始終要比入會費就好似有啲比人綁著咁     

可以"尋"埋我講下嗎? 我上個月入會,剛剛同個仔試完"ATTEP" D ARTS堂, 覺得吾太適合佢, 又報左SPORTSMANSHIP GYM TRIAL CLASS(next week), 好似你地咁係D 職員介紹,我其實較喜歡PLAYSPORTS, 這間CENTRE 教好多西人同INT'L SCHOOL, D職員話其實有好多班未開成, 要等齊人先得, QQ 而家D MEMBER 仲係比較少,環境就OK, 那個PUTONGHUA PLAYGROUP 都吾錯,但仲未有星期六班, 只得平日, 全職媽咪可以試下

他們有D課程送入會費,但名額有限,例如圍棋、日語,我個仔參加了日語班.

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid124/pc8cd38426a2b9c43ddb759c6a85e9005/f80dbb2f.jpg.orig.jpg[/img]

RTSMON,

好開心又有用家意見, 等聽日我個仔試完堂再同你地分享吓!   

Kitty0303,

咁我一定會八下有冇機會免費入會先   

1,200入會費太費,即係話唔滿意都比咗入會費,unfair !!!

what is the web site? i want to see their course
我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉

尋日我個仔發燒, 所以冇去試堂, 但改咗下星期六; 唉, 佢尋晚燒到103/104度, 攪到我成晚冇瞓, 而家雙眼好似熊貓咁       

rmvv8888,

我冇佢website, 只有電話 2234 6616, 你試下打電話問下佢地; 其實我都係上個星期日同阿仔參加 Thomas 嘅 Party 先有機會去睇下, 咁啱想報的畫班個到有開course, 所以先考慮入會, 如果唔係唔會考慮, 我最怕比人綁著     

HI

This is the website:  www.qqclub.hk

Please visit, ^V^

nicnicchu

你仔仔好番未呀,我記得上次問colorful kids好似係送四堂,計落百幾蚊一堂,我個女好鐘意返gym,老師會同佢地先做熱身,跟住會做吓體操動作,青蛙跳、打根斗、行吓好似平行木、跑吓,都幾好玩。雖然要俾會費,但其實俾HK$200一年,有免費試班,有時有D活動,都唔算好唔底,我試過俾過10堂錢,上咗一堂,間playgroup突然執咗,唔見咗千幾蚊,當初我個女係曾雪麗(causeway bay)學芭蕾舞,要交HK$900 deposit,依家轉嚟QQ club學,佢地話唔同地點,當從新報名,我突然記得有deposit,問佢地先話開翻cheque俾我,如果我唔記得就肯定無啦,我都唔明點解佢要收deposit,我都唔驚佢執笠連之前交的學費都無埋,佢收收埋埋deposit都幾多錢,攞嚟收息都唔錯。

Hi soso1

多謝關心, 佢而家終於冇燒啦, 但開始咳, 尋日先又睇醫生, 所以聽日唔知去唔去到試堂     

其實上次約詆堂時, colorful kids都有話送四堂, 但要一次報兩個月, 同埋優惠需即時報名才有; 我連試堂都未上, 梗係唔會即時報名啦!

要比deposit 咁有趣      不過為何你要轉去q club?

nicnicchu

你仔仔冇燒就好啦,普通傷風咳成日都有,最驚係發燒,唔舒服咪改時間,佢地成日都有班嘅。

係呀,當初係曾雪麗(Causeway Bay)上完試堂就報名,係要俾deposit,上咗年幾見到QQ club都有開班,咪轉過嚟上堂,近D嘛,唔使轉車,問吓問吓先記起俾咗HK$900 deposit,咪問佢攞番,到依家仲未開到cheque嚟,激死人。   
‹ 上一主題|下一主題