用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 而家學游水單對單收幾錢一個鐘??
go

而家學游水單對單收幾錢一個鐘?? [複製鏈接]

而家學游水單對單收幾錢一個鐘??

有冇人知呢?

Re: 而家學游水單對單收幾錢一個鐘??

$150-300 睇教練資歷

可否說得詳細d....

咩grade 係$150, 咩grade 係 $300-

Many thanks.

My daughter's coach charged $350 per hour for teaching about the 4 styles. Since I want my kid to be taught by a female coach and the supply of female coach in the market is not many so I guess this is the reason why the coach charged higher.

只要考咗拯搦,佢就可以在游泳池教人游水
所以有時會見到有些二十出頭也收學生,他們會收得較
便宜.
有些教得較耐,或在YMCA之類教過的
他們會收得較貴,其實便宜的是否不好,很難說
只是教得多,經驗較多,可能教得會比較好
我覺得你要睇下教練教其他小朋友時是否有耐性
問吓學緊的媽咪意見.

其實,教游水並唔使乜野資格,但係如果唔係有人介紹,話某教練教得好,咁好多人都會問個教練有乜資歷。

佢地行內其實有游泳教練證書,呢d所謂「有牌」既專業教練就貴d囉。個d「無牌」咪會平d,而就算呢類人大多數都會考個拯溺章。

我亞仔個教練單對單收$350一個鐘。

咁你知唔知YMCA D 阿 Sir 收開幾多錢一個鐘呀?  有冇邊個好介紹?

Tippi 寫道:
只要考咗拯搦,佢就可以在游泳池教人游水
所以有時會見到有些二十出頭也收學生,他們會收得較
便宜.
有些教得較耐,或在YMCA之類教過的
他們會收得較貴,其實便宜的是否不好,很難說
只是教得多,經驗較多,可能教得會比較好
我覺得你要睇下教練教其他小朋友時是否有耐性
問吓學緊的媽咪意見.

舊年12月我介紹我個女嘅教練比我個朋友,教佢個仔(4歲)游水,單對單收$400一個鐘.
佢教咗十幾年,對小朋友有要求,我見D小朋友對佢又愛又恨,呢個阿sir 讀咗兒童心理學,對付小朋友有佢自己嘅一套.

Wah~ Wah~     

Nymph_ 寫道:
舊年12月我介紹我個女嘅教練比我個朋友,教佢個仔(4歲)游水,單對單收$400一個鐘.
佢教咗十幾年,對小朋友有要求,我見D小朋友對佢又愛又恨,呢個阿sir 讀咗兒童心理學,對付小朋友有佢自己嘅一套.

我個教練是朋友介紹的,所以收朋友儥$200�hr 教我2個女.

please check pm

firenze

Can you pm me your coach's info?  I'm also looking for female coach.  Thanks!

在ymca教的是我同學,他已經去了美國

你住那一區,我認識一位男教練
每年都會在我屋企會所教,我見他
很受媽咪歡迎!我覺得佢教得幾好
但我唸佢只會教荃灣附近的吧!

Tippi,

Pls check pm.

Rgds

我阿仔而家喺YMCA學緊, 但唔係單對單, 不過佢對上個course由於D比較好嘅時間比人揀哂, 佢要報另外一個時間,
啱啱得佢一個人報, 變咗單對單, 嗰次好抵, 由於只集中教佢一個, 我覺得佢進度唔錯, 比我預期游得好 (不過可能我要求低      )

sadsam 寫道:
Wah~ Wah~     

你做乜 Wah~ Wah~     

係因為 $400 一個鐘?

係因為D小朋友對佢又愛又恨?

定係因為佢讀

為何D小朋友對佢又愛又恨? 佢好靚仔咩?!  佢教左幾水奈?

最好找果D而家都教緊大間泳會d教練較好, 個人覺得較穩陣.
坊間太多自稱"專業游泳教練"喇, 如果冇熟人介紹,都係唔好信!
我個女而家跟泳會泳班,其實跟泳班都幾好,個小朋友一齊上堂, 囡囡都開心d!

sadsam 寫道:
有冇人知呢?

二十出頭都可以拿左教練牌架, 我仔個教練得19歲咋, 已經有牌, 單對單都唔使收350.
‹ 上一主題|下一主題