用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 讀卡機
go

讀卡機 [複製鏈接]

讀卡機

請問各位有沒有人知道那兒有讀卡機買?thanks.

Re: 讀卡機

您想買邊類形ge讀咭機呀? 如果係類似disney咁會過咭ge讀咭機, 市面上好似唔多, 我就買咗op Up English, 日本仔出ge, 我覺得唔錯, 價錢ok, d咭係用硬咭紙做ge (但唔算好易爛), 仔仔好鍾意, 而且發音好準, 有4xx幾張咭, 但現在祇係得英文咭, 佢哋遲d會出普通話咭, 聽住先 .

hi small_cloud,

謝謝你的回覆。係呀我想買類似disney咁會過咭ge讀咭機,但係disney太貴啦,所以想搵

喺0407媽媽會度有一個topic叫"card machine", 佢哋做咗好多research, 我都係喺嗰度知道有呢部機. 咁我就同佢哋group order咗一部. 嗰間公司好似係荃灣, 因為係group order, 所以有得送貨去幾個地點我哋攞機. 我哋係經agent買ge, 部機就好似未喺市面上公開發售. 您可以到嗰個topic度睇吓. 如果您想要contact details, 我可以pm比您, 而您可以arrange睇咗demo先落order, 始終個個人ge標準唔同嘛.

Would you please pm me the details?
Thank you!

Please check PM

Please PM me the information.  Thanks.

Please kindly PM me the information also.  Thanks a lot!

我的朋友買了Pop Up English,大家買前真的要想清楚,
要成幾千元一套,只得幾百張咭,發音只得英文,又無普通話.
我朋友個仔買了一星期已沒興趣再玩,她1,000元轉讓給我.

但我都覺得好貴,早知上國內書誠買,又多選擇-有普通話又有英文發音都係幾佰元.

英文全是外籍人任錄音.

以上全是個人見解,請勿介意.  

純粹個人意見, 相比起disney或ET成幾萬蚊一套, $2xxx ge價錢我覺得值得ge. 而且如果小朋友學會幾百張咭內容, 我都好開心lu, 祇係當其中一樣玩具姐. 我之前都睇咗disney ge demo, d card 除咗冇mickey ge卡通公仔之外, 內容都幾適合小朋友. 再者, 如果要我買幾萬蚊ge教材, 我會好肉痛囉, 因為自己都唔知有冇恒心陪個仔玩到6, 7歲. 而且我一開始都話要睇demo, 因為始終個個人ge價值標準唔同嘛.

Would you please pm me the details?
Thank you!

Bertha Lam 8-)

請問有無人在國內書城買咗類似的讀卡機,是否適合1歲bb用,Please Command.
Bertha Lam 8-)

Small_cloud,
我都很認同您的睇法, 昨天我連同囡囡一齊到agent 的
office睇demo, 覺得部機發音十分清色, 小朋友很容易
聽到, 同disney很相似, 我囡囡試玩時, 都不停跟住部機讀, 亦同我表示很喜歡玩. 不過我還沒有買, 考慮中!

我覺得所有的讀卡機小朋友都當係玩具, 有新鮮感反
應當然會好喲! 但家長都有責任一起參與. 小朋友的興
趣大就會喜歡玩, 我相信家長的影響力是很大的.

其實玩具有平亦有貴, 家長的需要亦不一樣, 我覺得各位家長自己要想清楚需要的是什麼? 有demo睇就最好啦!

lilimother,

請問國內書誠有邊隻牌子好介紹, 等我可以托朋友買. 如果幾佰蚊的話, 我都唔介意買多部比仔仔.

但講真我唔係hard sale, 而呢部"op Up English"係0407媽媽會d媽咪做咗好多research, compare咗好多款讀咭機之後介紹比大家ge, 我唔敢話最好或者最平, 但因為自己覺得唔錯, 所以介紹比其他媽咪姐.

好奇問句, 點解您特別開一個新網名來咁講ge . 如果巧合, 恕我講錯嘢, 唔好意思.

我是路過,其實一看就知Pop Up English利用多個名在買廣告啦!可能我估錯.....

建議不如比小小廣告費吧!

那就可光明正大地Hard Sale 了.....   

pls PM the info to me, thanks.

Please also let me know whether 書城have this card reader machine.

其實係咪hard sale好講個人睇法, 如果佢sell得好, 我都唔介意比人sell吓, 始終自己無可能樣樣產品都知道好唔好, 而且睇完demo先決定係咪買, 佢sell到咪佢本事, 當佢好野囉.

我在書誠見到其中一邊係買此類英文/普通話發音機,
應在地下,好多種類.

有時間大家不妨去看一下,好方便,深圳地鐵可直達,
又可以買其它參巧書,真的值得一看.

但各位不要問我那一款好用,因有好多選擇,我無買過(因無需要).
以下是其中一項,因我見到好多香港人買咪行過去了解:
跟英文課本=現小學英文書課程一樣,只要掃Bar Code 即可全段讀出又有多個課程選擇如劍橋課程,簡單至ABC都有
(好似叫做Q老師指讀機).

有時間咪當去旅行一次,又可往東門買衣服,食飯又可按摩.....!

Apple     
‹ 上一主題|下一主題