用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 油塘聖安當幼稚園家長入黎傾0下~~
go

油塘聖安當幼稚園家長入黎傾0下~~ [複製鏈接]

油塘聖安當幼稚園家長入黎傾0下~~

簽名被屏蔽

Re: 油塘聖安當幼稚園家長入黎傾0下~~

tiffany0620 ,

我的女兒讀K1A, 不過仍未收到通知開學的情況, 你是何時知道28/9開學的?

Victleung

簽名被屏蔽

Hi tiffany0620,

真的很感謝你的資料, 因買校服當日是我先生去的, 我問他有無通知他不記得, Thanks!

簽名被屏蔽

Tiffany是不是你的first baby, 其實我巳是兩女之母, 而大女也是在聖安當畢業的,9月到油塘基顯讀小一
記得大女讀K1時頭兩天是沒哭的, 但實在太多小朋友哭, 結果第三天她也哭了, 而細女我就不擔心, 因她巳熟習了聖安當的環境, 我們有空可多交流呀!

Victleung

簽名被屏蔽

Hi VICTLEUNG,

你好. 想知點解大囡唔讀番聖安當小學呀, 你唔係為左一條龍先讀聖安當幼稚園咩, 請指教.

平讓聖安當校服, 因女兒只讀完k1 轉校, 所以有校服可出讓.

Hi BABY-SUM,

其實我幫大女報聖安當k1時是想讀聖安當私小上午校的, 但因私小拿不到校舍而不辦, 其實下午校也不錯,不過朋友意見基顯都好而且有新校舍, 其實是不是一條龍不是我第一concern

Victleung

簽名被屏蔽

VICTLEUNG 寫道:

Tiffany是不是你的first baby, 其實我巳是兩女之母, 而大女也是在聖安當畢業的,9月到油塘基顯讀小一
記得大女讀K1時頭兩天是沒哭的, 但實在太多小朋友哭, 結果第三天她也哭了, 而細女我就不擔心, 因她巳熟習了聖安當的環境, 我們有空可多交流呀!

Victleung

聽一些朋友說聖安當的老師沒有禮貌,說是個女面試之時的觀感,另外學的東西比較淺是不是?我想小女入讀,但朋友都建議不想去!

我囡囡今年升k3了,可算是你們小朋友的大師姐呀!今日返工/放工都撞見d k1新生,細細個,好得意呀!回想2年前我都係要陪住囡囡返頭幾日學,現在斬下眼就k3,時間過得真快!這學校能令我成日坐唔定既囡囡,變成一個乖乖又守規舉既好孩子,老師功勞真不可少呀!而且學習上都進步不少!

lucylam
以依2年我既經驗,差不多位位老師都接觸過,個個老師好nice,你朋友會唔會有d誤會呀?

我都有夏天舊校服免費送出,有興趣pm 我。

簽名被屏蔽

HI tiffany0620

請問那位老師是tiffany的班主任呀?

我唸tiffany 一定好開心姐,因為2年前我同囡囡返學,我地2個都好開心,我囡囡完全無喊過呀!到宜家都好enjoy school life。

簽名被屏蔽

Hi lucylam71415,

絕對同意其他家長的說法, 就我三年的體會, 大部份的老師都很有愛心和盡責, 而課程方面, 因聖安當是津貼學校, 課程是跟教署訂的, 跟其他津貼幼稚園一樣, 但我覺得聖安當在教日常生活和課外知識方面做得很好, 我的大女學懂很多常識, 相對死讀書, 我較喜歡聖安當的教法, 所以細女我也留在聖安當讀書!

Victleung

tiffany0620

係呀, 黃老師好有愛心,好好架!

tiffany 都好叻叻姐!加油努力呀!

VICTLEUNG

絕對同意你既講法!

其實課程不算太淺,有d 朋友仲話深呀!我覺得reasonable 啦!

tiffany0620

sorry, 我好大頭蝦, 原來d校服已送晒比學校.

囡囡因為教到培正所以轉左校.

p.s. 我都讚成聖安當老師有愛心.
‹ 上一主題|下一主題