用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 ABRSM 遙距考試Result
go

ABRSM 遙距考試Result

考官不會只評自己專業的樂器。試想想,平時一個考官同日考咁多考生。只聽自己專業,都會悶喇。所以同 1日,考生前後都安排不同樂器同級數,咁樣都可以避免即時同級同樂器的比較。

vcheng58 發表於 21-1-25 10:05
回覆 Gina11 的帖子

因為以前face-to-face 考琴, 見前前後後的考生都係考鋼琴, 只是不同級, 沒有其他樂器

你做伴奏還是翻譯人員 ??真的每次 /每天全是考鋼琴 ??我做很多伴奏,不會全天都是鋼琴。考官都是註場一星期左右就換場 /任期完成

szekeiwang 發表於 21-1-26 10:09
我考鋼琴3級
你自己報 定另有申請人代報 ?考生好似比申報人遲D先收到成績。暫時見 due date 3 日後出成績, 你login 入去睇係 pending??

wong0723 發表於 21-1-27 08:12
我經琴行報。18/1 due date 。今日還是pending
我有其他樂器老師分享過,不是自己作申報人的,通常都是遲收的。(因為會先通知申報人,考生不會同一時間收到)所以,下次考慮自己報吧

PINKAVA 發表於 21-1-28 14:15
是否早上8:00 收唔到成績, 當天也不會收到?
我一日上ASRSM check 幾次都無成績, 好失落。
我 10點先收 email 喎

PINKAVA 發表於 21-1-29 08:32
Deadline 後第幾日收到?
我係applicant,  deadline 後 第 3日 早上 10點收到email, 另 我有家長 遲過我 1日deadline, 同樣都係 第 3日收到成績,(佢通知我成績時係 1010 am, 即係都係差不多時間有 email 喇)

bettyay 發表於 21-1-28 16:50
代報人係最快收成績,代報人account有個位置問你是否將成績分享給考生,如果share咗,考生account就睇到成 ...
以我刨過abrsm 資料, 佢地寫applicant 可以按 share, 令到考生 (candidate)可以快D知成績。否則考生應係遲一星期收到成績通知既 。不過有老師同我講,學生遲多過一星期都未收到,一直 pending.  ( 同我學生同一日 deadline, 我學生自己報,佢學生 through琴行報)
(希望今次寫咁多,又唔會有人話我 "激動" ,我只係寫得專業一D啫)

周大嫂 發表於 21-2-1 10:22
回覆 周大嫂 的帖子

24/1 Deadline, 到今日都未收到通知, 應唔應該Send email去ABSRM問? ...
你自己做申報人定經其他人報 ???經琴行無咁快收到架喎 ~

周大嫂 發表於 21-2-1 10:41
回覆 Gina11 的帖子

我自己報的, 今日仍然PENDING
唔放心就email 問英國喇

964000 發表於 21-2-21 20:49
請問現在要考多第四首歌自選,你們是在同級syllabus 揀多一首嗎?
留比老師選喇~ (如果你係家長,點解唔問老師呢 ??每個學生能力都唔同,老師都會按學生能力同考試要求而選曲)我作為老師呢,我首選係同一本考試書,如果難 /旋律唔吸引 我會係舊syllabus 度再選 。