用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果學之園沒有安排PN 2nd interview, 係咪即唔收? ...
go

如果學之園沒有安排PN 2nd interview, 係咪即唔收? [複製鏈接]

如題!
   0    0    0    0

曾致電康城分校查詢,職員話有一定數量的考生是不用2ND IN 直接錄取的

之前爬文睇過, 估每班有2個位係直入, 吾知實際係吾係...

回覆:如果學之園沒有安排PN 2nd interview, 係咪即唔收?

我見有啲媽媽話 直入小朋友通常表現好好 或者大b 或者有兄弟姊妹讀書而又表現好好的

我仔都冇得second in 唔緊要啦 其他學校再努力吧!💪🏻💪🏻

上年我大仔K1 都無2nd interview, 之後都收左. 仲要係12月細b添.
但今年哥哥讀緊, 細路報PN 都要2nd interview, 真係唔知點收學生.
未到最後, 都唔知收唔收, 唔好氣餒!!

JJcyc 發表於 17-3-2 11:02
上年我大仔K1 都無2nd interview, 之後都收左. 仲要係12月細b添.
但今年哥哥讀緊, 細路報PN 都要2nd interv ...
當年你大仔表現如何呀??

雖然佢係細B, 又唔太識講野, 但做到80%指示及一聽歌就跳舞, 我覺得算IN 得唔錯. 但細路全部做到要求, 表現比哥哥更好, 都要2ND INTERVIEW WOR.

我已經開始夢醒緊, 接受緊現實係唔得.. 青衣得咁少N班位, 我個仔冇2nd in, 其實中獎的機會根本不高.. 幾天以來, 灰過又抱希望過, 今天開始明白冇乜希望.. 多謝你鼓勵我們, 但我開始清醒了

我也網站上看到不需要second in, 但都心知肚明一定不在直in的名單里,因為當天in的不好,也不抱什麼希望了,都隨緣

lily1995 發表於 17-3-2 11:21
我已經開始夢醒緊, 接受緊現實係唔得.. 青衣得咁少N班位, 我個仔冇2nd in, 其實中獎的機會根本不高.. 幾天 ...

大家一起等17號的公佈吧…加油

Serenawang 發表於 17-3-2 14:15
我也網站上看到不需要second in, 但都心知肚明一定不在直in的名單里,因為當天in的不好,也不抱什麼希望了 ...

我都係呀,但我唔會抱希望直入。有waitlist已經好好。

有無人知sec in 會問咩呀?

JJcyc 發表於 17-3-2 11:02
但今年哥哥讀緊, 細路報PN 都要2nd interv ...

之前有jm講又話呢間唔收細b既。。。你大仔仲要12月。。好叻呀

like_yan 發表於 17-3-4 16:12
之前有jm講又話呢間唔收細b既。。。你大仔仲要12月。。好叻呀

K1 每班都有幾個係9月之後出世既小朋友。
PN就一定要8月中開學時足2歲先有interview。

其實佢同班都有好多9月之後出世既小朋友, 所以大家唔好灰心!!
做人父母梗係希望幫小朋友簡間好學校, 加油啊!!
做人要有希望, 小朋友先唔會絕望!!

Mimimilk 發表於 17-3-4 03:34
有無人知sec in 會問咩呀?
上星期六同事個B 岩岩先2ND IN 完. 分享一下先:
佢話先係房內有4-5 個APPLICANT, 小朋友坐埋一齊玩, 老師在側邊同佢玩及比分, 家長坐埋一邊.
之後叫APPLICANT入另一間房, 大人同校長/主任傾計, 主要係傾之前填表既野及點分配時間比小朋友等.

而小朋友就同老師一對一玩, 唔知係咪都有比分.

JJcyc 發表於 17-3-7 16:59
佢話先係房內有4-5 個APPLICANT, 小朋友坐埋一齊玩, 老師在 ...

邊間分校?

回覆 JJcyc 的帖子

2nd in 可以2個家長一起嗎

佢話先係房內有4-5 個APPLICANT, 小朋友坐埋一齊玩, 老師在 ...

應該間間分校唔同。

2nd in 唔係一定見校長嗎?如果見既係主任,成功機會會唔會低d?
‹ 上一主題|下一主題