用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚朗思
go

美孚朗思 [複製鏈接]

有冇家長可comment下呢間幼稚園?特別是英普班

3    0    0    0

回覆:美孚朗思

英普語文唔錯,基本應對無問題,
老師都好好,特別係學校個主任,好幫你安排同解決問題。
唯是學費太貴。。。

引用:英普語文唔錯,基本應對無問題, 老師都好

原帖由 OmOm 於 15-03-21 發表
英普語文唔錯,基本應對無問題,
老師都好好,特別係學校個主任,好幫你安排同解決問題。
唯是學費太貴。。 ...
謝謝分享!你的小朋友讀MF Think嗎?覺得此校難入嗎?

yes ar,難唔難入就不太清楚,但只知收生不多,因為小班教學,每班只有12至14人,所以成班同學仔好close,同老師又好fd.
師生人情味好重:)

引用:yes+ar,難唔難入就不太清楚,但只知收生不

原帖由 OmOm 於 15-03-21 發表
yes ar,難唔難入就不太清楚,但只知收生不多,因為小班教學,每班只有12至14人,所以成班同學仔好close,同 ...
我住呢區,囡囡今年要報校,想讀英普,呢間近近地,所以上來請教各位,謝謝你回覆!

引用:Quote:原帖由+OmOm+於+15-03-21+發表yes+ar

原帖由 bitofpeace 於 15-03-21 發表
我住呢區,囡囡今年要報校,想讀英普,呢間近近地,所以上來請教各位,謝謝你回覆!

...
學費貴,不過屋企附近可接受,節省了車費

引用:Quote:原帖由+bitofpeace+於+15-03-21+發表

原帖由 hillcattery 於 15-03-21 發表
學費貴,不過屋企附近可接受,節省了車費
True

回覆:bitofpeace 的帖子

我女讀藍田朗思 n班,語景一流,學費貴啲,但物有所值。阿女返了半年,便英文對答能單字回應,唱幾首普通話兒歌,而且小班教學,小朋友得到的關注很多。
唔介意學費的話,我覺得係值得的。課程進度安排得好好。
我兩個朋友的仔仔讀MF THINK, 評語都好好。

Btw...我女讀英粵班,藍田朗思。

引用:我女讀藍田朗思+n班,語景一流,學費貴啲,

原帖由 helenmelody 於 15-03-22 發表
我女讀藍田朗思 n班,語景一流,學費貴啲,但物有所值。阿女返了半年,便英文對答能單字回應,唱幾首普通話 ...
Nice to know...但願不是太難考入吧

我另一個朋友的仔,今早收到信,kln tong think pm offer, 英普班k1!

Think收生應該不算太嚴,但k1位很少,因為有n班,大部份直升, 只有少數空缺,如考到龍校,或搬家才會放棄。
我剛剛說朋友的仔收到kln tong pm offer, 都係媽咪自己主動打去問,學校才安排個別面試的,相信空缺真係唔多。good luck to u!

引用:Think收生應該不算太嚴,但k1位很少,因為

原帖由 helenmelody 於 15-03-22 發表
Think收生應該不算太嚴,但k1位很少,因為有n班,大部份直升, 只有少數空缺,如考到龍校,或搬家才會放棄。 ...
Thx for info!

仔仔而家讀緊美孚think N班,語景好,尤其是英文,每日有NET 20分鐘,雙班主任制,小朋友開學時遇到問題會主動同家長keep contact, 至於難唔難考,K一定難過N,始終會收返N學生先

引用:仔仔而家讀緊美孚think+N班,語景好,尤其

原帖由 sheepyland 於 15-03-22 發表
仔仔而家讀緊美孚think N班,語景好,尤其是英文,每日有NET 20分鐘,雙班主任制,小朋友開學時遇到問題會 ...

唔好太灰心,當年女女都係k1考入mf 分校,還是細女的。
當年還要普通話老師in~

引用:唔好太灰心,當年女女都係k1考入mf+分校,

原帖由 OmOm 於 15-03-22 發表
唔好太灰心,當年女女都係k1考入mf 分校,還是細女的。
當年還要普通話老師in~

...
嘩,你囡囡

引用:Think+is+a+good+kindergarten.....学費今

原帖由 belle2009 於 15-03-22 發表
Think is a good kindergarten.....学費今年仍未多过$5000一個月, 收10個月学費.....好似話Kowloon tong的H ...
只希望付出的$不是買學校的名氣吧

‹ 上一主題|下一主題