用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 你會用多久時間平伏,接受?!
go

你會用多久時間平伏,接受?! [複製鏈接]

我嘗試接受結果+平伏情緒,向好方面諗,但我發覺都係唔得。。。。。。

0    0    2    0

回覆:你會用多久時間平伏,接受?!

我宜家唔會接受,書同校服點都唔買住。叩唔到,8月先接受。

引用:我宜家唔會接受,書同校服點都唔買住。叩唔

原帖由 11B 於 14-06-18 發表
我宜家唔會接受,書同校服點都唔買住。叩唔到,8月先接受。
我in左4間,愈in愈無信心,好氣餒,覺得機會渺茫。。。已經打定輸數。。

我個仔目前叩三間小學,本來以爲自己叩門唔成功都能接受所派學校,話嗮都系第三志願呀,8號到宜家都表現得好淡定,但其實近呢個星期都無辦法訓得好,醒幾次,估計潛意識都系擔心嘎,真系希望學校體諒父母既心情,儘早公佈叩門成功名單啦,點解要拖成個月呢!

引用:我個仔目前叩三間小學,本來以爲自己叩門唔

原帖由 SUKIER 於 14-06-18 發表
我個仔目前叩三間小學,本來以爲自己叩門唔成功都能接受所派學校,話嗮都系第三志願呀,8號到宜家都表現得 ...
你派到第3志願都去叩門??

Maybe if you post in forum and ask comments, the school that you get is not as bad as you assumed. Maybe blessing 8n disguise..

SUKIER 發表於 14-6-18 15:44
我個仔目前叩三間小學,本來以爲自己叩門唔成功都能接受所派學校,話嗮都系第三志願呀,8號到宜家都表現得 ...

派第三已經好好,我囡派十四

引用:Quote:SUKIER+發表於+14-6-18+15:44+我個仔

原帖由 AAACCC 於 14-06-18 發表
派第三已經好好,我囡派十四
我都好差呀,派11。。。

引用:Maybe+if+you+post+in+forum+and+ask+comme

原帖由 jumbojet 於 14-06-18 發表
Maybe if you post in forum and ask comments, the school that you get is not as bad as you assumed. M ...
已經見到人地講好差,真係唔敢再了解。。。。。

我派第二志願....但其實, 除咗第一志願一心想入, 第二開始我已經亂填....

不過第二志願你話好差, 佢又唔係, 好好又唔理佢..

我都係只叩咗第一志願一間, 等緊2/7宣判

引用:我派第二志願....但其實,+除咗第一志願一心

原帖由 SillyPigPig 於 14-06-18 發表
我派第二志願....但其實, 除咗第一志願一心想入, 第二開始我已經亂填....

不過第二志願你話好差, 佢 ...
咁你真係1心入果間,我明白,但如果派得好都去周圍叩,係咪應該比番有需要-我地呢D地獄黑仔王呀。。

我講其他人。。。

回覆:SillyPigPig 的帖子

我同你一樣!但小朋友表現不太好!等緊宣判中

引用:我同你一樣!但小朋友表現不太好!等緊宣判

原帖由 Bubi97 於 14-06-18 發表
我同你一樣!但小朋友表現不太好!等緊宣判中
唔係我地D小朋友唔叻,係運氣唔好!我尋日in左果間真係問d日常嘅生活情況,無問英文,學術題,所以有d唔關小朋友事。

其實in 完學校好多時已電話通知收嘅小朋友,有得幾日無電話,應接受現實

回覆:sissysze 的帖子

唔想買校服住。。。。

引用:其實in+完學校好多時已電話通知收嘅小朋友

原帖由 sissysze 於 14-06-18 發表
其實in 完學校好多時已電話通知收嘅小朋友,有得幾日無電話,應接受現實

...
其實唔係唔肯接受現實,我個人應為盡左力就已經ok,但都係都需要時間接受同適應。加上可能細女關係,叩門可能輸蝕左,有D學校應該唔like細女。。

引用:唔想買校服住。。。。 +

原帖由 媽媽2008 於 14-06-18 發表
唔想買校服住。。。。
我都係呀,未買書未買校服!我真係唔希罕佢果D早買有折!我會堅持到7月中至8月頭先買

回覆:yuting0322 的帖子

我個都係細女!

‹ 上一主題|下一主題