用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日美乎think interview
go

今日美乎think interview [複製鏈接]

好多人in,我仔細b有啲都做唔到老師要求,不過第一間in冇喊冇扭計已經好好,當攞個經驗

4    0    0    0

引用:好多人in,我仔細b有啲都做唔到老師要求,

原帖由 ssshk 於 13-10-31 發表
好多人in,我仔細b有啲都做唔到老師要求,不過第一間in冇喊冇扭計已經好好,當攞個經驗

...
可唔可以分享下in左d 乜野呀,thx

回復 ssshk 的帖子

我今日4點in.....
成個過程要幾耐? 會唔會問點解揀呎間學校ga?

回覆:nickykiu 的帖子

好多學校都會問,準备定點答。由pn去到小學interview都預咗會問

回覆:今日美乎think interview

中文定英文in?

回覆:cobeyan 的帖子

回覆:fwan1213 的帖子

If ask why you choose this school ,how will they answer?

我今日in蓝田 成個過程都順暢,但in咗好久喎!仲好深呀!

引用:我今日in蓝田+成個過程都順暢,但in咗好久

原帖由 ngchuklam 於 13-10-31 發表
我今日in蓝田 成個過程都順暢,但in咗好久喎!仲好深呀!
佢比果幾幅畫我囡一個都唔識

Cajes 發表於 13-10-31 22:35
你個係唔係大B?我個女interview無畫畫喎.......她是8月B。

回覆:ngchuklam 的帖子

group interview如fwan所講差不多,但有三個外籍老師在旁observe比分。到individual interview時,考咗好多嘢, 先放三樣東西在前面,叫小朋友拿A比媽咪,拿B比老師,又叫佢説出前面的三樣東西是什么! 有顏色配對,説出顏色。問三幅圖畫中小朋友在做什麼(踢波,沖涼,刷牙),問相中小朋友是誰,誰是媽咪,我b唔係好肯講嘢,但有做到老師要求。in咗成二三十分鐘都有。老師全程好有禮貌,有耐性,我b唔講嘢就嘗試引導佢講,或轉換叫佢指下圖中物品!以上有些問題我覺得對歲幾小朋友來講都幾難!

引用:Quote:原帖由+ngchuklam+於+13-10-31+發表

原帖由 Cajes 於 13-10-31 發表
係呀!我估唔到咁難呢!

有無人帶bb車呀?

我都覺得好難, 有4幅圖, 洗手, 沖沾, 刷牙, 畫畫, 我個仔答到2幅...有動物砌圖, 做到. 有3件物件, 問佢媽媽口渴, 比邊樣媽媽, 到比老師時, 我仔答NO. 先生同佢握手,又話NO...唉, 比個衰仔氣死

引用:Quote:原帖由+Cajes+於+13-10-31+發表佢比

係呀!我估唔到咁難呢!
果幾幅畫如果係相唔係卡通可能好d ...但老師好有耐性!group in係一個迷,唔知佢地觀察咩。個個小朋友都好似好專注玩緊呀。

引用:我都覺得好難,+有4幅圖,+洗手,+沖沾,+刷牙,

原帖由 lexbb 於 13-11-01 發表
我都覺得好難, 有4幅圖, 洗手, 沖沾, 刷牙, 畫畫, 我個仔答到2幅...有動物砌圖, 做到. 有3件物件, 問佢媽媽 ...
答到兩幅好叻拉。動物砌圖阿囡淨係配對左就算都費時放入去。。握手都有握下既不過唔係好想同老師say hi bye 囉。

引用:group+interview如fwan所講差不多,但有三

group interview如fwan所講差不多,但有三個外籍老師在旁observe比分。到individual interview時,考咗好多 ...
請問你BB係大B,還是細B? 係咪考pn? 點解咁難!我個囡in咗5分鐘就完。

阿仔in 藍田,D題目對十幾個月大的小朋友來說真係好深!而且有幾多個B咁細個就識講嘢和肯講呀!

引用:我都覺得好難,+有4幅圖,+洗手,+沖沾,+刷牙,

‹ 上一主題|下一主題