用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣聖公會荊冕堂幼稚園
go

荃灣聖公會荊冕堂幼稚園 [複製鏈接]

荃灣聖公會荊冕堂幼稚園,收到信未呀! 收到成功SECOND INTERVIEW未呀!
   7    0    0    0

回覆:荃灣聖公會荊冕堂幼稚園

收到呀! 我10月30日2nd in,  你呢? 有咩要準備呢?

收到了,4/11second interview, 有d緊張,都唔知問咩,驚自己答衰咗會累咗個小朋友

嘩, 要second interview!!!

6/11, 照咁睇 2nd IN 持續差不多兩星期喎...
吾知有幾多人可以2nd IN.....

洗唔洗呀?人地培正,協恩都唔駛sec in la?:;pppp:

我都想講

其實我仔1st in表演麻麻地,係咪至少一半人入圍?2nd係咪主要in父母?

我都想知2nd in有幾多小朋友,亞女當日表現麻麻,眼見同台其他小朋友都好過佢,預咗無得2nd in, 但昨天收到信11月4日2nd in, 唔知到時真係只in父母定係都要睇小朋友表現呢? 有無就讀此校的家長可以分享一下當年2nd in是怎樣的?

回覆:myirene 的帖子

以前無2nd in
今年先有

我覺得佢first interview 好求其咁, 每個小朋友問叫咩名, 之後就砌高小積木加比較3 隻熊仔的大細, 再答埋熊仔的顏色, 比禮物就完結..............加埋得2 分鐘...

我覺得我女in 得都唔錯架, 不過可能佢走開左去其他檯玩玩具坐唔定, 所以無得2nd in

GH 唔單止2nd IN, 仲要3rd IN 呀,crazy

回復 candyandbowie 的帖子

GH 係德望嗎? 我朋友囡囡係個到讀 前兩年都係IN 一次咋喎

引用:我覺得佢first+interview+好求其咁,+每個小

原帖由 hyritaleung 於 13-10-23 發表
我覺得佢first interview 好求其咁, 每個小朋友問叫咩名, 之後就砌高小積木加比較3 隻熊仔的大細, 再答埋熊 ...
我都無得second in,咁佢有無叫你fax 信去繼續保留申請做後備呀?

引用:我覺得佢first+interview+好求其咁,+每個小

原帖由 hyritaleung 於 13-10-23 發表
我覺得佢first interview 好求其咁, 每個小朋友問叫咩名, 之後就砌高小積木加比較3 隻熊仔的大細, 再答埋熊 ...
同意,我個仔做齊所有野都無份second in!
個三個bear …差唔多大細咋喎!
我唔知佢地用乜野準則,相反,岩岩見完綠楊就正常好多,每part指令由唔同老師負責,令評分唔會主觀左……

唔收個d個個都係寫下午班後備……

引用:Quote:原帖由+hyritaleung+於+13-10-23+發

原帖由 bbjuly 於 13-10-23 發表
同意,我個仔做齊所有野都無份second in!
個三個bear …差唔多大細咋喎!
我唔知佢地用乜野準則,相反,岩 ...
絕對同意, 我兩間都有in. 士德我仔答曬做曬都無2nd. 唔知佢準則係邊。 我都收到下午後備信。 我打電話問過學校waiting掛第幾, 佢又話唔知, 咁即係點?

各位媽媽要加油呀

我見有d討論區話士德課程淺,你嘢點睇呀?

係呀,好想知如上到如官立/仁立的小學,可否跟到p1課程?,會追得吃力嗎?有沒有已在荊冕堂畢業小朋友的mama可分享下?

回覆:myirene 的帖子

但佢哋好似每日有英文堂,k1要學phonic啦喎,有學卷來講應該都算ok掛。。。

‹ 上一主題|下一主題