用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔好意思.我想問下保良局GE幼稚園好唔好? ...
go

唔好意思.我想問下保良局GE幼稚園好唔好? [複製鏈接]

唔好意思..我想問下保良局GE幼稚園好唔好?
PS.我已經報左7間幼稚園.但係7間都話好爆未必有位俾到.我真係好驚呀女讀唔到書..我而+應該點做..?
   0    0    0    0

回覆:唔好意思.我想問下保良局GE幼稚園好唔好

你喺北區?定係報嘅都係名校?

pn 定 k1?

除非你係北區或九龍塘區、唔係的話好難無位讀。只係有位嘅未必未係想讀。

另外答埋你、保良局幼稚園10間有9間都係好難入。

worldcat 發表於 13-10-21 18:42
pn 定 k1?

除非你係北區或九龍塘區、唔係的話好難無位讀。只係有位嘅未必未係想讀。

點解難入0既?

保良局幼稚園好好0架?

聽講幾好, 難唔難入就視乎地區.
你可以去睇下教署D視學報告.

回復 MissMusic 的帖子

整體唔失禮。以地區學卷學校黎講自中上、都多人申請。只係善意提醒樓主唔好聽到保良局以為係流野。

到宜家都有人以為保良局係俾無人理嘅小朋友讀。

我小朋友讀過,成身汗都冇人幫佢除褸,放學時條片成日都有屎,唔like保良局。

D人like保良局因為各區都有聯繫小學、中學,大家諗住一路可以直升上去。

回復 csr 的帖子

HI CSR,

請問妳小朋友讀邊間保良局幼稚園? 謝謝

屋企附近有保良局幼稚園
但係見到D 小朋友都幾無禮貌... 我個仔無啦啦比人推開, 撞到流血,個小朋友同家長都可以當無事...
接放學既家長大多數係B6

引用:屋企附近有保良局幼稚園但係見到D+小朋友都

原帖由 cnynicole 於 13-10-22 發表
屋企附近有保良局幼稚園
但係見到D 小朋友都幾無禮貌... 我個仔無啦啦比人推開, 撞到流血,個小朋友同家長都 ...
請問係邊區?

cnynicole  TKO  發表於 13-10-22 13:44

保良局..唔駛INTERVIEW...入表排隊.!!人係犯賤...唔駛INTERVIEW又覺得唔太好...通知收阿女..但無比留位費..上年既事..仲有FREE校車服務..!!

引用:保良局..唔駛INTERVIEW...入表排隊.!!人係

原帖由 ewy_chu 於 13-10-22 發表
保良局..唔駛INTERVIEW...入表排隊.!!人係犯賤...唔駛INTERVIEW又覺得唔太好...通知收阿女..但無比留位費.. ...
你上年係咪in N班嗎?因為今年莊啟程都要interview,不過網頁寫住報N班就暫時無須面試,會按年齡分次序......

請問屯門既保良局易桂芳幼稚園好唔好,又係超多人爭。

引用:保良局..唔駛INTERVIEW...入表排隊.!!人係

保良局..唔駛INTERVIEW...入表排隊.!!人係犯賤...唔駛INTERVIEW又覺得唔太好...通知收阿女..但無比留位費.. ...
邊區咁好?我都報咗一間保良局嘅,要interview呀,校車服務都要比錢㗎

下!我報咁多間保良局都要in喎,仲要超多人報,唔一定會收喎

引用:Quote:原帖由+ewy_chu+於+13-10-22+發表保

原帖由 kayeea 於 13-10-23 發表
下!我報咁多間保良局都要in喎,仲要超多人報,唔一定會收喎
依家有規模的幼稚園一定多人報

當年我亞仔都係讀保良局,我就覺得好滿意囉!係讀咗四年全日制,又有延展服務,每星期有社工到校服務,又有言語治療師幫助學習遲緩的小朋友,小朋友剛升小1,更會在週六開辦英文班給已畢業的同學,加強他們的英語水平。我覺得他們的師資及資源都很充足,小朋友過了很愉快!

边間?我仔上年都要in,升k1又要再in wor

‹ 上一主題|下一主題