用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫英文幼稚園-好好
go

金巴倫英文幼稚園-好好 [複製鏈接]

仔仔今日第一日返蒙特梭利學前班,雖然未熟悉新環境做咗喊包,但真係感受到老師好有耐性同愛心,好開心仔仔可以喺度學習,非常期待仔仔k1嘅校園生活
   6    0    0    0

學前班D 老師好似係outsource ,但我有偷睇其他k1學生上課情況,見D小朋友成人唱英文歌仔好開心,老師全部都好nice!

回覆:金巴倫英文幼稚園-好好

會唔會返今年k1呢?…佢之前都有比information我地返呢個班,但因為囡囡已經返緊n班,所以我冇報…k1教既會唔會一樣呢?

另外,雖然我覺得係呢到好少jm提呢間學校,論名氣可能唔及其他九龍塘名幼…但我真係覺得呢間學校一d都唔差…小班教學,課程唔太深但亦唔太淺,學費又唔太貴,最重要我覺得佢地既老師同姐姐個個真係有愛心,校長係簡介會講既野好實際…擺晒出來比家長揀…係九龍塘區幼稚園真係好難搵到乎合以上條件…雖然囡囡仲有其他offer…但我真係再冇諗其他

係呀 , st.Nic 真係樣樣都好平均 ,  有 net , 有課程 , 有小班教學 , 有靚校舍 , 有好地段 , 老師有愛心 , 有合理學費 , 有考好小學往績
當然不是無敵la haha , 不是龍校, 但若加埋家長努力 , 絕對是一個好的平台去考好小一! 將來我女考到好小學 , 我會上來再唱好 st. Nic heehee

不多人講可能因為他沒有pn班及收生不多掛..少了一大批人去談論

回復 神婆小茜 的帖子

仔仔會返K1呀!其實面試時已好鍾意呢間學校,安排好好,老師、嬏嬸好NICE,覺得好適合我個細仔,所以跟住只再IN一啲龍校(希望升小有啲保障),其他都冇再考啦。我哋都係插班返緊n班全日,想培養佢有好嘅自理能力,所以最初無報呢個班,但返全日後仔仔瞓少咗,休息得唔好,成日病,所以既然暑假後都轉過嚟,不如報呢個班,等仔仔早啲適應學校環境,希望佢返學開開心心!

回覆:adnku 的帖子

本來都想報佢既學前班, 但係上堂既SCHEDULE 同阿女上開既PLAYGROUP 時間有衝突先至無報~~

係喎~幾時交大訂呢?

我地用家因為已經開左所屬班級O既FB CHATROOM, 所以我地已經好少響EK發言。但真係可以再講, SN真係一間好學校, 阿仔返得好開心, 我都想學校有俾我響度幫佢賣多D廣告, 哈哈

不過不得不提, 學校校車服務都係我地用家留意O既真中一項, 到目前今個學年我地覺得校車公司真係麻麻地, 意見已同學校反映好多次, 唔知新學年會唔會有改善:;pppp:, 但而家肉隨砧板上, 搭校車係唯一選擇

回覆:CBabeY 的帖子

請問校車有咩問題呢? 來緊我都將會比囡囡坐校車…所以有少許擔心!!!

回復 CBabeY 的帖子

校車有什麼問題? 可以分享嗎? 我都要搭校車呀!

我個女間學校係同金巴倫坐同一校車架喎, 有咩問題呢?

回復 fabsum 的帖子

介意講出學費? 雜費? 校車費? 學費交多少期?

校車方面, 據上一兩級家長講, 今年新學年校車公司換左好多新司機同褓姆, 質素無以前咁好, 有同學仔媽咪試過俾司機無禮對待, 有D車三個小朋友坐兩座位, 我個仔同有D同學仔都試過響校車跌損但校車方面無人通知, 我都係返到屋企見到傷口再問阿仔先知佢響校車跌到, 如果學校跌到, 老師一定會通知嘛。仲有有疑似放學中途車轉車事件, 完全無通知家長, 三歲人仔好多野都知, 有兩三次阿仔話由乜叔叔架車轉去乜叔叔架車:;pppp:, 同學校反映過, 話會調查, 但目前仲未有任何結論俾返我地。

回復 teambuilder 的帖子

阿女讀樂基??

校車服務真係好差,我只搭左個半月
2位校車EE,連我個女叫咩名都唔知,全程黑面,粗魯拉女女上車下車,下車未企穩就開車,家長要眼明手快,落頭站坐車尾單人位「女女係K1」,女女話2位EE都好惡,我見過個EE由學校門口鬧到上車

wsm2010  打去問個羅太通常上車落車時間地點係點,咁等我可以有個概念…佢答冇吖冇吖,唔知唔知…你填表黎啦…真係非常HELPFUL  發表於 13-3-12 12:45
CBabeY  PUSAL你而家係自己接送架?  發表於 13-3-7 11:38

回覆:CBabeY 的帖子

可以喺 fb add 我嘛?? 我小朋友嚟緊會讀 k1 am

CBabeY  其實係另一位現N1媽咪做HOST架  發表於 13-3-7 11:35

回覆:pusalhy 的帖子

我想問吓係全線校巴都係有咁既情況或只係部份線路才有呢d情況呢? 其實如果唔坐校車,會唔會有保母車呢? sorry 我唔係好清楚校車既事:;pppp: 所以想問吓,謝謝!

CBabeY  應該係部份, 因為有部份係外判街車, 所以質素參差  發表於 13-3-7 11:36

回復 CBabeY 的帖子

可以add埋我?我個女今年9月返K1am.

CBabeY  其實係另一位現N1媽咪做HOST架  發表於 13-3-7 11:36

引用:校車方面,+據上一兩級家長講,+今年新學年校

原帖由 CBabeY 於 13-03-06 發表
校車方面, 據上一兩級家長講, 今年新學年校車公司換左好多新司機同褓姆, 質素無以前咁好, 有同學仔媽咪試過 ...
其實係咪九龍塘幼稚園d校車間間都係這樣,因york的校巴又係俾人鬧爆。

CBabeY  我相信係, 我媽咪試過一次去接放學, 響火車站見到有另一學校學生車轉車  發表於 13-3-7 11:38
‹ 上一主題|下一主題