用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 馬頭涌官小vs福建小學
go

馬頭涌官小vs福建小學 [複製鏈接]

大家會點㨂好呢?

1    0    0    0

回覆:wingwingka 的帖子

我覺得兩間都是不錯的學校。福小是一條龍,6年後唔駛再煩,又可直升福中。如果經濟能力容許,可會選擇福小。

回覆:馬頭涌官小vs福建小學

多謝意見

surely 福建小學

回覆:chanwingyin 的帖子

why so sure?

回覆:chanwingyin 的帖子

請指教

chanwingyin
請指教

hi , i like 福建小學 as their lauguage environment is good to absorb English & 普通.
Sport activity is rich for kid.  
secondary school is also my consideration as their sceondary school is band one ENG. (...surely not a top level)  

Just a second opinion to the wingwingka. As I am not familiar with Fukien School, can hardly comment on it. Just a few notes of MTC FYI.

- MTC is one of the best government primary school in HK with long and good academic track record.
- Variety ECA especially good in  music and mathematics
- Much better Secondary School Net ( Kowloon City vs Kwun Tong )
- Nominated Secondary School : QES  and  HMT Gov Sec School
- Free education  (though irrelvant to some parents but it may explain the difference in school hardwares and better for apple to apple comparison )

多謝各位意見,真係好難最捨

我都會揀福小,小班教學,$3000學費除書費及飯$外差唔多冇雜費.課外活動又不收費,主科成績差又免費補底.

引用:我都會揀福小,小班教學,$3000學費除書費及

原帖由 kitkitlo 於 13-01-30 發表
我都會揀福小,小班教學,$3000學費除書費及飯$外差唔多冇雜費.課外活動又不收費,主科成績差又免費補底.:che ...
決定了讀福建嗎?我今個星期六應該會去註冊,因為福建真係好吸引

wingwingka 發表於 13-1-31 08:29
決定了讀福建嗎?我今個星期六應該會去註冊,因為福建真係好吸引

...
我大仔響福建讀緊P.5

回復 wingwingka 的帖子

學外語是最困難的, 無論是日文, 法文, 西班牙文... 絶無一步登天, 唯有浸番黎.

每週一次或兩次的校外英文/普通話雞精班, 是否足以吸收並能日常靈活運用 ?
抑或是每天對著學校外藉老師, 普通話老師上課溝通的成效大 ?  就是環境刺激下誘發對語言的影響, 我想就是分別了.

樓主, 相信你把兩間學校列出來比較, 兩校在你心中的份量也不低, 個人愚見就選一間近家的吧(除非你有搬家打算), 無什麼比小朋友的健康更重要~

引用:Quote:wingwingka+發表於+13-1-31+08:29+決

原帖由 kitkitlo 於 13-01-31 發表
我大仔響福建讀緊P.5
原來係前輩,請多多指教,明天準備去註冊

引用:回復+wingwingka+的帖子 學外語是最困難的

原帖由 mandyk105 於 13-01-31 發表
回復 wingwingka 的帖子

學外語是最困難的, 無論是日文, 法文, 西班牙文... 絶無一步登天, 唯有浸番黎.
非常認同英普GOOD

引用:樓主,+相信你把兩間學校列出來比較,+兩校在

原帖由 gegemok 於 13-01-31 發表
樓主, 相信你把兩間學校列出來比較, 兩校在你心中的份量也不低, 個人愚見就選一間近家的吧(除非你有搬家打 ...
兩間車程都差不多

‹ 上一主題|下一主題