用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧orRHS?
go

明慧orRHS? [複製鏈接]

同時有offer, 你會點揀?

1    0    0    0

你係 np 明慧 ?
我會讀 rhs

引用:同時有offer,+你會點揀? +

原帖由 smarties516 於 12-11-23 發表
同時有offer, 你會點揀?
我連mw留位費都冇交,我兩間都有offer, 你睇校舍同interview 既程序,緊係rosé hill , 好似rhs真係好多人讚好

回覆:明慧orRHS

北角明慧呀

RHS

引用:北角明慧呀 +

原帖由 smarties516 於 12-11-23 發表
北角明慧呀
呵!你已经揀左

引用:Quote:原帖由+smarties516+於+12-11-23+發

原帖由 karman888 於 12-11-23 發表
呵!你已经揀左
唔係,我係話我嗰間係北角明慧唔係太子

smarties, 我諗你會揀RHS

回覆:明慧orRHS?

當然RHS啦~

回覆:smarties516 的帖子

其実論環境,學費平就梗係玫記好啲,但兩間師資都唔錯,所以要揀就視乎經濟條件同近唔近屋企啦!始然兩間都係好學校而又多人報讀!你兩個Offer都有好叻呢!

回覆:明慧orRHS?

Same here. 我都唔知選邊間好。明慧int'l full da vs. RHS am.

個個都話RHS好好,但明慧就好多爭議 。我想個女讀全日班,又怕選錯。

回覆:明慧orRHS

Rhs for sure!! Congrats, ur bb must be very smart :p

引用:Rhs+for+sure!!+Congrats,+ur+bb+must+be+v

原帖由 Miffy4478 於 12-11-23 發表
Rhs for sure!! Congrats, ur bb must be very smart :p
其實係因為我個女係十二月超大B,所以好多野對佢來說好易,我的明慧是International stream 的offer, 現在正在想是 英文好 vs 一條龍

回覆:smarties516 的帖子

RHS英文水平好好架,仲有montessori 同Spanish,.又有govt voucher可以用。

got both am offer in Ming Wai n RHS too, but probably will choose RHS

回覆:Rurikosum 的帖子

本人覺得玖瑰崗D老師有經驗d,明慧商業化好多麻麻

明慧同玫瑰崗, 我一定揀玫瑰崗, 蘇浙同玫瑰崗反而覺得係最難揀

引用:明慧同玫瑰崗,+我一定揀玫瑰崗,+蘇浙同玫瑰

原帖由 LEUNG2858 於 12-11-24 發表
明慧同玫瑰崗, 我一定揀玫瑰崗, 蘇浙同玫瑰崗反而覺得係最難揀
Agree ! 明慧有offer, 放棄左。玫瑰崗我有offer, 但係如果蘇浙收,我會揀蘇浙。上次聴講座,講者話入蘇浙讀一年,國語都賺晒。in 完覺得蘇浙重難入,玫in 得好仔細,但1枱5个,稣浙单对単。老师好有耐心引導,好好。我話小朋友剛吃完餅,可否飲水。老师叫我慢慢比小朋友飲完先开始。隨了指令,老师好细心觀察我小朋友。加上好多外国父母都in, 感觉重難入過rhs.雖然校舍麻麻同冇校車,同冇直升。雖然愛心活动未必夠rhs, 無可否认,好多讀完国际班既家长朋友,对佢地程度、嚴謹同英譜,讚不绝口。放棄太可惜了。

Agree....

明慧北角個校園同玫瑰崗差好遠,選玫記
‹ 上一主題|下一主題