用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN間間都waiting list...
go

PN間間都waiting list... [複製鏈接]

waiting list係咪多數都唔得呢??
   0    0    0    0

don't give up , i don't think so, most of the mother will applied more then 2 school, after they choose which one they like the rest of the school seat will release out to waiting list kids .....

don't worry!!

係呀, 要加油呀!  通常4月 / 5月期間交完第二次費用後學校就會call waiting.

我仔仔係9月bb,我只係同佢考左4間,我最想佢讀到果間係waiting,我由11月wait到現在,所以我好明白日日等的心情。
其實我waiting果間正正就係啲人成日話一報就收好易入果間,我老公仲要係舊生都唔收呀!唉......這件事令我明白EK雖然幫到我到提供好多information,但相對都有好多人講野唔太可信。
我希望等到5 月會有消息啦!希望你都有好消息。加油!

多謝你哋嘅鼓勵, 希望大家都有好消息啦!

回覆:PN間間都waiting list...

簽名被屏蔽

同佢考左5間.....4間 waiting list

回覆:rakui 的帖子

大家加油!

係唔係年尾出世細B,通常都係waiting ?

我嗰個係大B...

我想入嗰間waiting, 好明白,好失落

今年競爭實在太大,我囝囝和囡囡都係8月出世,囝囝所有發展都慢過囡囡,但幾年前我同囝囝報幼稚園都有幾間收咗,而囡囡interview 咗9間,她什麼都做到,但竟然得1間收!

回覆:rakui 的帖子

請問你考咗邊幾間?如果係SC, KM,HKPS,Victoria 等超多人爭嘅,好多人都係waiting,所以我保險計都考多幾間。

一日未開學仲有機會。以前聽到朋友講都係全部waiting好down, 最後竟然係最心儀嘅學校收佢。加油呀!

都係嗰幾間啦,LH, Victoria...

回復 namkaman 的帖子

我個仔都係九月尾b,介吾介pm我話我知究竟邊間幼稚園呀?

andybebe 發表於 12-4-12 18:47
今年競爭實在太大,我囝囝和囡囡都係8月出世,囝囝所有發展都慢過囡囡,但幾年前我同囝囝報幼稚園都有幾間 ...

我報了8間, 得1間收, 5間waiting,2間落選.....

仲要我阿仔係大仔, 現在27個月大, 不過仲未戒片及唔識講成句, 淨係識用中英文講自己個名及幾歲......依家仲係講好多BB話, 不過上週健康院姑娘考下佢對物件認識能力, 因為阿仔英文好啲, 姑娘用本圖書問佢邊個係scissors, pants, orange....., 佢又竟然全部指中!!! 要佢講係點叫就唔係好識講, 死啦!!! 佢今年要去考幼稚園點算好??? 佢都唔識講.....我又大緊肚.....12月要生.....

vickymok717  27個月考PN 定K1?  發表於 12-4-25 23:56

我報咗7間, 6間waiting list, 1間reject.
諗住幫阿仔(2歲)報一啲學前適應班, 但有朋友話應該報啲幼稚園所提供的playgroup, 咁對考K1有幫助, 大家可否給我一些意見呢?

王國會長

回復 alwin419 的帖子

你報邊區呀? 係咪你個區競爭大? 有無考慮誇區?

我個仔都係, 報咗8間,全部唔係WAITING都係REJECT都係疊埋心水報PLAYGROUP啦.......

回復 vickymok717 的帖子

家住美孚, 報咗Think同宣美, 其它Kowloon Tong
‹ 上一主題|下一主題