用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Boxhill 收到信喇!
go

TKO Boxhill 收到信喇! [複製鏈接]

TKO Boxhill 收到信喇!囝囝收左am班~ ^^
   0    0    0    0

囡囡都收到信,同樣是a.m班。唔知今年開多少班呢?不過由於我不是住TKO,明天要致電到學校是否有校巴服務提供。

我都想知有無校車搭, 你問完可以話埋我知嗎!? thx~

我囡囡都係am班, 我上星期問過, 佢地今年開3班am (其中一班俾repeater), 2班pm.

剛剛到學校交留位費:
1. 有校巴服務提供至區外學生,詳細路線要稍後再落實。
    (本學年亦有學生住在區外)
2. 每班人數上限為28人,若每班人數超過20人,會有3位
    老師在課室內照顧小朋友。

Boxhill 都收咗我個囡am class,仲以為要到下禮拜先有通知,估唔到早咗一個禮拜, so surprised!

我哋住寶琳區嫁,我早上會坐地鐵湊囡囡番學,之後再番工....

原來有3班am,細校係我杯茶呀....不過學費有d貴,4980/月,上年度好似係4600/月,唔知係米已經包晒所有雜費呢?

學校話$4980/月係未得教局批准, 5月6月左右先會通知實際學費.

雜費已包, 不過校服另計...所以都幾貴.

原帖由 jasonfather 於 11-12-12 10:49 發表
剛剛到學校交留位費:
1. 有校巴服務提供至區外學生,詳細路線要稍後再落實。
    (本學年亦有學生住在區外)
2. 每班人數上限為28人,若每班人數超過20人,會有3位
    老師在課室內照顧小朋友。 ...

多謝你嘅資料分享!
我interview時巧見課室裡面情況(下午班),即使得十幾個小朋友,都有兩位老師晌班房內照顧,人手比例相當之唔錯!

我都in左未收到信喎! 會唔會係fail左?

若真的想知,可致電學校查詢。因為第一批取錄通知,家長在上星期六已收到。

原帖由 vkbb0413 於 11-12-12 14:14 發表
學校話$4980/月係未得教局批准, 5月6月左右先會通知實際學費.

雜費已包, 不過校服另計...所以都幾貴.

雜費是指哪些呢?課本,校外活動費用係米已包括在學費內?

回覆 3# summato 的文章

你小朋友係幾號interview,我哋係11/11-第一批,所以相信會係第一批收到通知,聽staff講11/11之後還安排了第二,第三批interview.....

我係11月11日PM interview架...如果Fail, waiting..都應該有信掛?見完大家都有信收..我仲專登星期六晚睇多次! 希望返屋企收到啦

1. 我12月5日in, 星期日已收到am offer。 家住TKL, 勝在近, 但怕下年難轉去九龍塘升k1 , 依有KT迦南pm offer, 已留位。 唔知俾唔俾boxhill留位費好, 請大家俾下意見, thx!(唔諗住第時讀國際學校)
複製代碼
我12月5日in, 星期日已收到am offer。 家住TKL, 勝在近, 但怕下年難轉去九龍塘升k1 , 依有KT迦南pm offer, 已留位。 唔知俾唔俾boxhill留位費好, 請大家俾下意見, thx!(唔諗住第時讀國際學校)

me too am class ah, 佢地話上星期四send信既

擒日開信箱, 都仲係冇 會唔會係細B所以未有?...我打去問下先

原帖由 littlepigsheep 於 11-12-12 22:53 發表
我12月5日in, 星期日已收到am offer。 家住TKL, 勝在近, 但怕下年難轉去九龍塘升k1 , 依有KT迦南pm offer, 已留位。 唔知俾唔俾boxhill留位費好, 請大家俾下意見, thx!(唔諗住第時讀國際學校)我12月5日in, 星期日已收到am  ...

boxhill課程在英文方面較強,我想小朋友在這裡讀可以打好語文的底子,對下年考Kln Tong K1都有優勢.......加上你住得近,車錢時間都慳番......

原帖由 summato 於 11-12-12 15:00 發表
我係11月11日PM interview架...如果Fail, waiting..都應該有信掛?見完大家都有信收..我仲專登星期六晚睇多次! 希望返屋企收到啦

見大家的留言,目前收到信既好似只有am offer喎,唔知有冇人收到pm offer呢? 我有這個想法:會唔會佢哋先睇第一批有多少人留位,有剩再在12/15後寄出am+pm offer?再之後先寄出waiting list letter,所以,未收到信既都仲有機會

原來不同地區的boxhill,學費是不同的。
MOS $4500 (proposed)
TKO  $4980 (proposed)

回復 1# jasonfather 的帖子

好貴.....我哋TKO campus
‹ 上一主題|下一主題