用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 sorry...I quit....good lucks to all
go

sorry...I quit....good lucks to all [複製鏈接]

今日去完spk ,跟住就去北角interview
在二楼見到幾多外国小朋友嚟面試

連外国人都入黎讀書
可能呢間先至係極品

(另外見到好多net )

0    0    0    0

不嬲呢間都收外籍小朋友, 排隊交表時見佢地個個都普通話對答的, 呢方面真係不俗的.

係呀,仲唔係報國際班Tim, 好多人係呢個原因吸引去報.

剛剛問過朋友
佢話有好够由大陸回流香港upper management , 都比小朋友讀

唔知多唔多人報?

yes yes, I am also working back from Shanghai to HK and send my kids to study there.  The ability to train kids speaking PTH is very good, and the cost is low as well! heehee!

今年有大約3000人報,收學卷,普通話一流,學習氣氛濃郁,可以打好中文底子,朗誦比賽得獎無數,升中派位好好......

我覺得唯一唔好係太太太傳統。

原帖由 vnghk0001 於 11-12-3 23:00 發表
今年有大約3000人報,收學卷,普通話一流,學習氣氛濃郁,可以打好中文底子,朗誦比賽得獎無數,升中派位好好......

我覺得唯一唔好係太太太傳統。 ...
係呀, 我都係因為呢個原因最後都無去到. 唉, o徒哂................. 排左成三個幾鐘交表.

回覆 1# ronniedad 的文章

我都掙扎咗好耐,最後都冇去到!

This is really a good school, my twins now are studying here, I love the school so much,highly recommand!

其實幼稚園咁初期, 普通話真係咁緊要?
上到小學會用?咁仲講唔講廣東話/ 英語?

wow 咁真係好嘢

我報英粵班
咁知多唔多机會講国語?

小学中学好嗎?
thx

蘇淅INTERVIEW, 有無問你地3個問題? 學校多蚊我有咩睇法, 校車遲左半小時到我家我會點, 老師PASS MESSAGE俾工人時如果工人忘記左我會點處理? 我覺得佢地係咪好怕家長投訴所以咁問...所以我無答話打番學校

回復 13# cutieparadise 的帖子

Interview, 你用英定中?

我用英文
問題不太難(數123  顏色  認圖  指口鼻)
無問你果三條

回復 5# ting-ma 的帖子

無錯    眼見老師比較成熟

但我又覺得好

回復 2# lnp 的帖子

我問過其他家長都無問過那些問題....奇怪....用中文interview, 問d問題都ok, 算答哂

回復 11# dimeola 的帖子

對我棃講普通話唔係main point,而係佢地會幫小朋友打好中文基礎,成日寫字,上到k2,所以會令小朋友對生字深刻啲,中文真係好難教,仲有佢地只會用普通話同英文,家長只需係屋企教廣東話發音,我係屋企留下個公園見到啲小朋友都好叻,佢地用普通話同英文交談,但都幾活潑,唔似讀死書個種。

回覆 13# cutieparadise 的文章

呢三條問題差不多必問,除非你冇工人,呢間學校好怕家長投訴,小朋友幾叻但個家長答得唔好都幾難收,所以我覺得太傳統,對一啲成日投訴嘅家長就一定唔適合啦。

因為已經有offer,所以冇去in。

hi cutie
咁你机會好大

如果老師對你無興趣
好少講咁多

hi vng
果外籍老師無問三條
剩係走時佢叫阿女自己行出班房
‹ 上一主題|下一主題