用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 有無過來人P2插聖家?
go

有無過來人P2插聖家? [複製鏈接]

想知你地係點做架? 學期尾/暑假前寫信俾校長? 跟住都係考筆試?
   2    0    0    0

回覆 1# X'mas2002 的文章

我個囡係2009-2010年P3插班生, 在2009年暑假約8月初星期六早上親自到學校比信叩門, 當日中午收到學校電話約阿囡下星期一到學校考筆試, 當日考中,英, 數三科, 家長在禮堂等侯, 筆試時間約兩個小時.  完成畢試後會見副校長便離開.  當日下午收到學校電話通知取錄了阿囡, 感到很高興!  你也常試不用擔心

chihnghinmami,

多謝你詳細既回覆.  我想問, 咁你果陣只係8月初先親身交左一封信? 定係放暑假前已經入定信? 因為8月初學校都放緊假, 乜有人收你信架咩? 同埋又唔知果陣有無老師校長返學?

另外, 介唔介意話俾我知, 你女女之前係邊間小學? 同埋, 你見副校佢同你傾d乜呀? then你女女而家讀得開心嗎?

唔好意思, 太多問題.

hi X'mas2002,

我會PM你!

原帖由 X'mas2002 於 11-7-8 11:13 發表
chihnghinmami,

多謝你詳細既回覆.  我想問, 咁你果陣只係8月初先親身交左一封信? 定係放暑假前已經入定信? 因為8月初學校都放緊假, 乜有人收你信架咩? 同埋又唔知果陣有無老師校長返學?

另外, 介唔介 ...

醒目開學勳章

回覆 1# chinghinmami 的文章

我都想知detail , pls kindly PM me . thanks

Hi chinghinmami
Please email me at [email protected]
Is it hard studying in HF, thank you very much!!!

chinghinmami , pls also pm to me................ 因我都想幫小囡小二插班, 到8 月至交信會唔會 too late? only 信ok? 雖唔雖要再俾profile?
另外, 介唔介意話俾我知, 你女女之前係邊間小學? 同埋, 你見副校佢同你傾d乜呀? then你女女而家讀得開心嗎?

Thank you very much!

原帖由 chinghinmami 於 11-6-28 11:10 發表
我個囡係2009-2010年P3插班生, 在2009年暑假約8月初星期六早上親自到學校比信叩門, 當日中午收到學校電話約阿囡下星期一到學校考筆試, 當日考中,英, 數三科, 家長在禮堂等侯, 筆試時間約兩個小時.  完成畢試後會見副 ...

can u also pm me.
tks.

有無過來人P2插聖家?

回覆 1# chinghinmami 的文章

Dear Chinghinmami,

我都想知detail , pls kindly PM me or send my email: [email protected]

Thanks

My Sweety Kinki

有冇人可以請教下, many thanks!

回復 chinghinmami 的帖子

Hi chihnghinmami,

我女現時小一, 想P2插聖家, 可否提供多些資料, 希望做好準備.
學校是否不收profile, 需交什麼文件和資料呢? 請幫忙.
請PM或email我, [email protected] , 謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

版主按 : 請自行 PM 會員作查詢, 切勿在版面留下沒有意思的文章 (e. g Pls Check PM / Pls PM me / 留下電郵地址 etc)

如經勸喻後情況仍未有改善, 此帖會關閉, 敬請注意!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

我囡囡今年讀P.2, 想P.3插聖家(九龍塘), 好想得到過來人賜教, 可否PM相關資料參考. Million Thx!

Hi,

I would like to know more details.  pls PM to me.

tks.
rosana

hi, me too, pls pm me , thankyou

i 've sent the application to school, also kowloon city, but only kowloon city reply

簽名被屏蔽

我都係收到電話,星期五去考,可否pm埋我呀?你小朋友讀邊
間?面試問咩呀?係咪一定有得面試?

今日要考插班,但無去到...........
‹ 上一主題|下一主題