用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧第二輪的取錄電郵
go

藍田靈糧第二輪的取錄電郵 [複製鏈接]

請問有無媽媽收到藍田靈糧第二輪的取錄電郵?因為第一輪已回覆完畢,應該這兩天會有新一輪電郵吧.....
希望第二輪有好消息,聖誕有最好的聖誕禮物吧....如果第二輪都收不到電郵,我想會收的機會不大吧.....
   0    0    0    0

我都係咁認為,日曰都查有無電郵,如果今輪都無份的話,就幾難喇!不過,學校話有超過1000人interview,但應只有200個位,其實真係好難。唔知係咪真係有1000多個人申請呢?係咪真係有200個位呢?

hihi點解你會知道e兩日會係第二輪ge??
我都有d緊張tim..

原帖由 griffinma 於 10-12-16 22:47 發表
請問有無媽媽收到藍田靈糧第二輪的取錄電郵?因為第一輪已回覆完畢,應該這兩天會有新一輪電郵吧.....
希望第二輪有好消息,聖誕有最好的聖誕禮物吧....如果第二輪都收不到電郵,我想會收的機會不大吧..... ...

我都好心急呀. 希望有機會啦.

很明白大家的心情, 首先祝大家好運!

以我所知: 第一輪收到email 接受學位的, 需於15/12 Wed 按email 內的連结回覆並於21/12 Tue 或之前交留位費作實。校方會於28/12 Tue 或之前by email 再確認及留位詳情 ... 唔知校方會否等到21/12之後才出第二輪! (只是我個人推測)
衷心希望大家如願收到email!

回覆 1# STMFHH 的文章

O.........仲要等!真係有d失落呀。

最後忍唔住打左去靈糧,佢地話要月底至出第二輪電郵,至少我呢二個星期不用時時check email,日日等,唉

唉....仲要等, 近排我真係日日check個email, 上午/下午各睇一次

唔知第二輪係米大多數都係下午班呢, 而家我個心好似打定輸數咁, 點解靈糧要等咁耐..

咁其實第一輪有無人已經收到reject ga??
唉老師問我的時候我話下午班吾返,而家當然係好後悔la....

回覆 9# leejes 的文章

我都好後悔話如果無上午班不考慮呢,早知說沒所謂,可以已經收了...

leejes, griffinma~~我都係一樣呀..
"下午班不考慮"我都都係講左呢句
如果咁睇...唔通....

其實而家個心都打定底既啦, 前幾日約左一間唔係自己心水既學校下個月參觀, 如果收左上午就俾個女讀住先啦, 勝在地方近我同爸爸做野既地方, 去到k1時再同佢轉校, 費事俾自己咁大壓力了

hihi你好呀....咁你約左間係咩SCHOOL???我ge諗法係同你一樣...唉真係d壓力大到不得了呀..
原帖由 carly.c 於 10-12-21 17:21 發表
其實而家個心都打定底既啦, 前幾日約左一間唔係自己心水既學校下個月參觀, 如果收左上午就俾個女讀住先啦, 勝在地方近我同爸爸做野既地方, 去到k1時再同佢轉校, 費事俾自己咁大壓力了 ...

其實我本身已經有另一間PN收左下午班,所以當初至諗住唔收上午唔讀,如果佢將問上、下午班放最後,我會答無所謂架.....因為個個朋友都話靈糧好過我依家收個間,而且IN個日真係印象好好&仔仔好似好喜歡呢間學校,所以我想佢係個度讀會好開心,因而寄以厚望......唉...仲要等.....

hi leejes,
間校係都係藍田嫁, 比起靈糧平半, 當然環境冇佢咁好

griffinma,
我幾喜歡學校既環境, 特別係又唱又跳, 個女都玩得好開心,

吾緊要la我都係同你一起等緊haha...good luck la...
原帖由 griffinma 於 10-12-21 22:11 發表
其實我本身已經有另一間PN收左下午班,所以當初至諗住唔收上午唔讀,如果佢將問上、下午班放最後,我會答無所謂架.....因為個個朋友都話靈糧好過我依家收個間,而且IN個日真係印象好好&仔仔好似好喜歡呢間學校,所以我想 ...

緊張!呢幾日應該有email,收到既媽媽請揚聲,謝謝

Fyi, 第一輪收生的"入學事宜,注意事項"email 己經發出!
祝各位好運!

Hi, anyone got any news?  Still haven't received any email.

我打過去學校問,佢地話最遲明年2月1日前會收通知....再等....
‹ 上一主題|下一主題