用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 20 10/ 11 年既 K1H (Kent Rd - PM) 既同學仔呀?大家交 ...
go

20 10/ 11 年既 K1H (Kent Rd - PM) 既同學仔呀?大家交流一下! [複製鏈接]

同大家say Hi 先,同埋1號你返幾點呀?

我仔仔4:00pm
   0    0    0    0

Hi, my daughter is KIH pm also, nice to meet you!
We will come at 1400 tmr.

您好我仔仔又係K1H, 4:00pm tomorrow.

您好kkpower and bluemarry :)

您好joanlung,今日下午4:00PM見.
我仔仔叫 kyle.住馬鞍山.

回覆 5# bluemarry 的文章

Hello Kyle mama - 我仔仔叫 Jerry - 中文名 "嘉朗" - 多多指教 :loveliness:

您好嘉朗媽媽, 好開心認識你同你仔仔啊.,我仔仔叫均昊啊.到時4:00見.

Hi, nice to meet ou all............!!!
[img]http://www.onfinite.com/libraries2/22706/1284267//TN_611048494071213072358.jpg[img/]

hello !各位媽咪,我係全職媽咪,但係我小朋友係搭校車,自己有時想接佢返學,又可以同D媽咪傾計!你地小朋友係搭校車定係自己帶返學及放學呀?

囡囡昨天第一次自己返學, 大家都好緊張! 送她上校巴時, 她就不斷地哭. 最後要跟車的老師抱她上車! 我們就目送囡囡離開. 讓她自己去體驗學校生活!
心裡總是不大安心, 過了大約二十分鍾左右, 電話響起, 傅來了熟悉的聲音, 原來是囡囡! 她細細聲說:媽媽, 我現在唔喊la, 不用擔心我, 放學見啦!
好sweet 呀! thank you teacher!

Your girl is very good....
Hope my girl can do the same job with your girl....

My girl tells me everyday that she don't want to go to school......
[img]http://www.onfinite.com/libraries2/22706/1284267//TN_611048494071213072358.jpg[img/]

Hi all,
My boy is called Lok Lok. Nice to meet you all!
Heard that they sing songs every day, e.g. 123, Ding Dong, IQ 博士.
And there are three teachers every day. Not sure if still the same after this transition period?!

joanlung
你好,我也是全職媽咪,你住邊區啊.我住馬安鞍山.我仔仔都係搭校車.有時我會自己接送.

Hi 均昊媽咪,我住係紅磡,每日都會送呀仔返ga ......

Hi 嘉朗媽媽
我只是間中送佢返學.我驚送的多仔仔唔肯搭校車.因佢比較倚賴我.今日送佢返學遲到,見到課室真係有3個老師.D小朋友係到玩玩具.個老師好nice.希望有時送佢返學會撞到你一齊傾下啦.

Hi 均昊媽咪,希望撞到你一齊,唔介意有時間既話可以湊完返學一齊食個lunch la:)

原帖由 joanlung 於 10-9-16 11:43 AM 發表
Hi 均昊媽咪,希望撞到你一齊,唔介意有時間既話可以湊完返學一齊食個lunch la:)

hi,

我個女叫Rachel.......9月出世.......(今日我見到班房近門口位置有個生日表,9月有成10個小朋友生日,11月就得1個,12月冇.......)

我地今個月都仲係自己湊佢返學,

下個月開始就坐校車lu....

我個女基本上返親學都喊...要Miss Wong抱住入...

我個女講得出你仔仔個名"均昊"呀....

Don't know when will be the coming birthday party? will it be Sat?
Moreover, anyone know that the date of parents day in Oct?
Thanks!

原帖由 BabyHazel 於 10-9-16 09:24 PM 發表

hi,

我個女叫Rachel.......9月出世.......(今日我見到班房近門口位置有個生日表,9月有成10個小朋友生日,11月就得1個,12月冇.......)

我地今個月都仲係自己湊佢返學,

下個月開始就坐校車lu....

我個女基本上返 ...

SS11-列車巡遊

我個女Rachel明天生日,咁我就同佢上網睇蛋糕啦...

点知佢一見到呢個蛋糕就話..
"呢個蛋糕係聰聰..唔係我嘅...係聰聰嘅..."

另外Rachel佢終於由呢個星期起返學都冇再喊啦...! 仲好開心片添呀...

BabyHazel  您好
您個女好叻啊.我個仔成日都唔肯同我分享學校D野,心情好講少少.問佢同學仔名,又唔講.唉...但又好想知佢學校既情況.
均昊媽媽.
‹ 上一主題|下一主題