用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 是否有保圓小學已註冊的家長在此
go

是否有保圓小學已註冊的家長在此 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

是否有保圓小學已註冊的家長在此

Re: 是否有保圓小學已註冊的家長在此

I registered for my girl.  Nice to meet U.

我都同個仔註左冊喇,keep in touch!

nice to meet you too!
你地有無人今日津校都收左?
該用戶已被刪除

世事有時就是這樣, 有人恨抽到就入唔到, 有人就兩間都入到, 但是, 兩者結果都一樣咁頭痛! 我朋友都係津校和保圓都收, 有時都幾難抉擇。
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

Hi M&J,

你真是幸運得令人羡慕。

M&J 寫道:
不是註冊了直資小學,就等於放棄了入讀津助小學的權利了嗎﹖

聽人講好似是要放棄大抽獎(統一派位), 至於自行派位好似是可以的 (派到先決擇)。未知是否正確, 有錯請更正。

M&J,

好奇想問吓, 點解志豪取錄了仍是決定入讀保圓???
M&J 寫道:
今天亦收到津校(志豪)的好消息,但仍是決定入讀保圓。你們有一樣的情況嗎﹖

大家好...

我都巳幫囡囡在保圓註冊了!  不過有d擔心佢地收生既標準, 聽朋友講, 有d小朋友臨場表現麻麻, 都收左....唔知點解呢?
html> Lilypie Baby Days

Hello, 大家好,我亦已註冊了圓玄。請問大家住那一區?要否搭校巴?因我家住青龍頭,所以一定要搭車。另外,希望大家保持聯絡,日後可以有商有量。
****未經本人許可, 不得轉載****

LoveBear,
我諗都好睇父母表現(對學校信任同期望).

Hello, LoveBear, 本來我都同你一樣,有些擔心,但既已註冊了,不如勇於面對吧。況且他們已掛了保良局的『牌頭』,相信不會太離譜。其實我小朋友-灝賢,他告訴我Interview時的問題,如要用英文、國語問問題,而且做配對等。其之實我的小朋友的表現是幾好的,他曾2nd in 過陳守仁(最終都不得)、St Margaret收他,但我最終選了保圓。點都好,我們作為選擇了保圓的家長,希望大家對學校及你們的小朋友有信心。

****未經本人許可, 不得轉載****

謝謝你mm99同carchu12....

你們都說得對, 我們既然選了保圓, 就應當多給學校和小朋友信心!

我擔心的是因為報名人數不多, 又或者面試生的質素不太高, 為了收足120人, 所以都會接受一些表現不太好的學生。(因我先生去register當日-最後一日, 他見馬小姐手上的list只得80幾人交了留位費)

不過無論如何, 你們都說得對; 而以上我所知的, 可能都只是一點點的小問題。

希望日後大家多點照應!

html> Lilypie Baby Days

我識得幾個朋友, 有d waiting list, 有d 直情唔收,但係佢地都好恨入保圓,希望waiting又恨入保圓既家長最後都可以順利入到保圓.
我地都要對學校有信心, 大家多多交流下  

carchu12 寫道:
Hello, LoveBear, 本來我都同你一樣,有些擔心,但既已註冊了,不如勇於面對吧。況且他們已掛了保良局的『牌頭』,相信不會太離譜。其實我小朋友-灝賢,他告訴我Interview時的問題,如要用英文、國語問問題,而且做配對等。其之實我的小朋友的表現是幾好的,他曾2nd in 過陳守仁(最終都不得)、St Margaret收他,但我最終選了保圓。點都好,我們作為選擇了保圓的家長,希望大家對學校及你們的小朋友有信心。

我都覺得我們應該對學校有要信心。我同自己講,如果此校做得出色,日後想插班就難了。給與學校一年時間,如果此校做得不好,便轉校罷了。
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題