用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問藍田靈糧堂好唔好?
go

請問藍田靈糧堂好唔好? [複製鏈接]

囝囝而家只有藍田靈糧堂同蘇浙有offer, 因為住九龍都係想近D, 所以想問吓藍田靈糧堂如何? thx~!

0    0    0    0

我都諗緊... 星期六會唔會去交錢? 要交成三千蚊, 萬一真係放棄唔讀都幾甘!

[quote]原帖由 yukiyuk 於 10-4-22 14:36 發表
囝囝而家只有藍田靈糧堂同蘇浙有offer, 因為住九龍都係想近D, 所以想問吓藍田靈糧堂如何? thx~! [/quote
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

係呀~! 真係要比成三千蚊~! 咁你仲有边間可以讀呀? 我就得番港島一間!

原帖由 onchai 於 10-4-22 15:29 發表
我都諗緊... 星期六會唔會去交錢? 要交成三千蚊, 萬一真係放棄唔讀都幾甘!

[quote]原帖由 yukiyuk 於 10-4-22 14:36 發表
囝囝而家只有藍田靈糧堂同蘇浙有off ...

醒目開學勳章

我仔仔暫時只有藍田靈糧堂offer,
除非wait到其他學校,
否則會讀藍田靈糧堂pm 班

你地諗定未呀?
this sat要交錢啦

原帖由 yukiyuk 於 10-4-22 14:36 發表
囝囝而家只有藍田靈糧堂同蘇浙有offer, 因為住九龍都係想近D, 所以想問吓藍田靈糧堂如何? thx~!

醒目開學勳章

我都覺得雜費好貴呀~~
其實佢地是不是平了學費 (有學劵),
貴返雜費(22xx )呀 ~~
我見大仔(其他學校)都係全年1xxx 咋

原帖由 onchai 於 10-4-22 15:29 發表

囝囝而家只有藍田靈糧堂同蘇浙有off ...

都未諗定呀~! 我都係pm class 喎~! 咁咪係同學仔囉~! 係呀! 我都覺得佢哋每月學費貴咗d, 扣除學劵都要成仟蚊.

原帖由 qoo_pooh 於 10-4-22 16:24 發表
我都覺得雜費好貴呀~~
其實佢地是不是平了學費 (有學劵),
貴返雜費(22xx )呀 ~~
我見大仔(其他學校)都係全年1xxx 咋

我個仔 e 家讀緊北角衛理堂, 其實北衛都 ok 架, 不過又係想搵間近屋企d (我地住 TKO, e 家佢 weekday 住婆婆北角屋企, 我地想佢 k1同番我地住)

上星期六 in 左TKO 學之園, 要5月頭先知 result, 哈哈,就算有offer 又唔肯定會唔會讀....

原帖由 yukiyuk 於 10-4-22 16:16 發表
係呀~! 真係要比成三千蚊~! 咁你仲有边間可以讀呀? 我就得番港島一間!

我都係住TKO OS 呀~! 你IN咗學之園呀? 佢好似幾貴同冇學劵喎~!

原帖由 onchai 於 10-4-22 17:29 發表
我個仔 e 家讀緊北角衛理堂, 其實北衛都 ok 架, 不過又係想搵間近屋企d (我地住 TKO, e 家佢 weekday 住婆婆北角屋企, 我地想佢 k1同番我地住)

上星期六 in 左TKO 學之園, 要5月頭先知 result, 哈哈,就算有offer 又 ...

哈哈, 原來大家係街坊, 我地都係住OS呀...話唔定大家見過面啦!  你星期六會唔會去靈糧交錢呀? 大家到時可以見見面喎, 我個仔都係下午班, 大家有機會做同學仔!

學之園係冇學劵架, 不過有offer先算啦...

話時話, 蘇浙同靈糧都幾唔同類型喎, 你自己鍾意邊間多d?

原帖由 yukiyuk 於 10-4-22 18:07 發表
我都係住TKO OS 呀~! 你IN咗學之園呀? 佢好似幾貴同冇學劵喎~!

哦~! 真係橋~! 你都係住OS呀! 我星期六唔得閑, 所以可能會聽日去交咗先, 因為打咗電話比佢哋, 佢哋要我聽日交錢, 所以真係冇得諗囉! 其實蘇浙我都鍾意, 不過真係各有各好, 可能兩間都交再諗喇~! 係就係甘D, 不過真係唔知自己想個囝讀边間~!!

原帖由 onchai 於 10-4-23 01:24 發表
哈哈, 原來大家係街坊, 我地都係住OS呀...話唔定大家見過面啦!  你星期六會唔會去靈糧交錢呀? 大家到時可以見見面喎, 我個仔都係下午班, 大家有機會做同學仔!

學之園係冇學劵架, 不過有offer先算啦...

話時話, 蘇 ...

我個女都係藍糧下午校喎,都係諗緊聽日去唔去交錢, 你地住將軍澳去麗港會唔會交通唔方便呀? 我住九龍灣, 我老公都覺得唔方便...

醒目開學勳章

Hello,

我都係住九龍灣, 老公話搭40號巴士會近d喎
明天上午就要交錢啦.......  你真係要好好考慮下啦

原帖由 hahachan 於 10-4-23 15:26 發表
我個女都係藍糧下午校喎,都係諗緊聽日去唔去交錢, 你地住將軍澳去麗港會唔會交通唔方便呀? 我住九龍灣, 我老公都覺得唔方便...

我老公話40號巴士好耐先一架..... 但我又覺得讀下午班,OK丫,有大把時間返學,反而上午班就麻煩D , 哈哈哈哈,諗到今日仲諗緊!!

我就好鍾意藍靈個環境, 但我有另一offer响九龍城,可以坐46號小巴...AM班, 減左學券, 學費幾乎唔洗交....交通又好似方便D咁...

醒目開學勳章

40號巴士我未搭過呀......... 等我明天試下先

呵呵..... 今日仲諗緊好正常, 都係明天先決定咋
咁你會唔會2邊都交錢再諗下呀

原帖由 hahachan 於 10-4-23 17:26 發表
我老公話40號巴士好耐先一架..... 但我又覺得讀下午班,OK丫,有大把時間返學,反而上午班就麻煩D , 哈哈哈哈,諗到今日仲諗緊!!

我就好鍾意藍靈個環境, 但我有另一offer响九龍城,可以坐46號小巴...AM班, 減左學券, 學 ...

路過......撘訕.....

如果由kln Bay 出發, 可以......

巴士:
40号,吾算車程耐,不過係班次梳,等好耐. 如果好彩去到有車,其實好快到! 仲有架E22/E22P,都經麗港城, 可以一齊等,邊部有車上邊部.

MTR:
有時間,可以搭MTR到Lam Tin, 然後步行到麗港城 (< 10mins)
趕時間,可以搭MTR到Lam Tin, 再轉小巴

原帖由 qoo_pooh 於 10-4-23 17:32 發表
40號巴士我未搭過呀......... 等我明天試下先

呵呵..... 今日仲諗緊好正常, 都係明天先決定咋
咁你會唔會2邊都交錢再諗下呀

...

多謝你呀! 有用!!~

qoo_pooh , 應該唔會兩邊交錢LU.... 交左兩個 $600 已經覺得好肉赤~~~~ 齋俾架嘛~~~如果聽日真係幫阿女交錢讀,我地可以再交流下呀~~~

原帖由 tietie_mama 於 10-4-23 17:49 發表
路過......撘訕.....

如果由kln Bay 出發, 可以......

巴士:
40号,吾算車程耐,不過係班次梳,等好耐. 如果好彩去到有車,其實好快到! 仲有架E22/E22P,都經麗港城, 可以一齊等,邊部有車上邊部.

MTR:
有時間,可以搭MT ...

各位你地考慮成點呀? 我聽日都係會去交左錢先... 上次2我由 lam tin MTR行過去, 要成20 MIN 喎@@

唔知大家有冇機會做同學仔呢? 交流下丫... 希望聽日可以見到你地 ^^

我個囡家陣讀緊藍田靈糧下學期(N1 am$3200/校車$427)上學期就讀北角衛理堂($1860/校車北角MTR-學校-北角MTR$400)(因為靈糧堂話下學期要轉校先可以優先取錄K1 am,所以轉校,我住油塘,但家陣蘇浙收左我個囡讀K1 pm,所以見到你地講D內容都好似我,以下只係我個人意見,當初都係因為北角好似太遠,所以想轉到藍田近D,而轉校,但本人覺得北角衛理堂,校舍大,整潔,老師good,如果唔係無點到點校車,我都未會轉校,家陣我會幫囡囡選擇蘇浙,因為有點到點校車($1100/per month),而靈糧我就覺得教學,校務方面太commercial,(但我個囡都讀得開心),真係要睇下你地自己想選擇D乜,遠定近,傳統定活動教學....so far,我會3間排列,第一蘇浙,第二衛理堂,第三靈糧!!!

終於今日去靈糧交左錢啦, 其實靈糧整體比我既感覺都OK, 校舍亦唔錯~  可唔可以分享下你囡囡讀靈糧n班既情況?

我個仔e家讀緊衛理堂, so far 我對呢間學校都好滿意, 尤其尋日去完觀課, 見到個個小朋友都好乖, 上堂好開心, 呢大半年囝囝進步左好多...不過可惜冇校車去TKO, 惟有轉番間近d, 方便接送~

原帖由 大王爺 於 10-4-24 12:49 發表
我個囡家陣讀緊藍田靈糧下學期(N1 am$3200/校車$427)上學期就讀北角衛理堂($1860/校車北角MTR-學校-北角MTR$400)(因為靈糧堂話下學期要轉校先可以優先取錄K1 am,所以轉校,我住油塘,但家陣蘇浙收左我個囡讀K1 pm,所以見到 ...

哈哈~! 我都交咗錢喇~!!

原帖由 onchai 於 10-4-24 14:17 發表
終於今日去靈糧交左錢啦, 其實靈糧整體比我既感覺都OK, 校舍亦唔錯~  可唔可以分享下你囡囡讀靈糧n班既情況?

我個仔e家讀緊衛理堂, so far 我對呢間學校都好滿意, 尤其尋日去完觀課, 見到個個小朋友都好乖, 上堂好 ...
‹ 上一主題|下一主題