用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 開始準備幫仔仔考k1而做功夫啦!請過來人幫幫手!!! ...
go

開始準備幫仔仔考k1而做功夫啦!請過來人幫幫手!!! [複製鏈接]

開始準備幫仔仔考k1而做功夫啦!請過來人幫幫手!!!有咩好學校請話一話我知,最好簡單講一講學校賣點,至於深入資料我會留意校網or其他!!多謝x10000000次!!!
   0    0    0    0

不如買本幼稚園天書睇睇啦 ...

waaa ... so fast ... you're really hardworking!

原帖由 luiflora 於 10-4-14 17:29 發表
開始準備幫仔仔考k1而做功夫啦!請過來人幫幫手!!!有咩好學校請話一話我知,最好簡單講一講學校賣點,至於深入資料我會留意校網or其他!!多謝x10000000次!!! ...

醒目開學勳章

原帖由 spmok1999 於 10-4-15 16:42 發表

甚麼是幼稚園天書?有冇好介紹?THX.

原帖由 spmok1999 於 10-4-15 16:42 發表

書我真係好多本,記者or廣告---都話自己間學校好好啦...不可全信,只能夠了解學校賣點(參考下)!!

原帖由 twinsstar 於 10-4-15 17:04 發表
waaa ... so fast ... you're really hardworking!

早d知道多d~~個心定d!!又唔急....時間充足d!!

k1 kinder, 你地會考邊間呀?

原帖由 lsftsang 於 10-4-16 11:19 發表

甚麼是幼稚園天書?有冇好介紹?THX.

去各大書局或者荷花睇睇, 幼稚園天書只係可以比你清楚了解各區有咩幼稚園地點及位置, 接受報名日期, 有冇學卷, 係返半日定全日之類, 面試要注意d乜同面試問題等等.... 至於書中對幼稚園o既教學同評價都只係當作參考, 比一個較基本o既了解你, 好過你咩都唔知盲摸摸咁 ....

過來人分享

報讀幼稚園要預早部署,因為有些學校錯過了就沒有資格取報名表,如BB20081月至12月,就會係今年9月就要查詢報名事項。除了注意日期外,其實最重要選擇甚麼幼稚園,其實真係好多值得注意的事項,尤其是2008年出生的BB,出生率都幾高,所以,幼稚園的競爭都幾大,而且幼稚園的安排對日後升讀小學有者莫大關係,我知道有個講座好有用,有興趣的2008年的BB媽咪,我可以pm資料俾你地!希望幫到大家

可否PM給我? 謝謝!

原帖由 kiukiu2006 於 10-4-26 22:18 發表
報讀幼稚園要預早部署,因為有些學校錯過了就沒有資格取報名表,如BB係2008年1月至12月,就會係今年9月就要查詢報名事項。除了注意日期外,其實最重要選擇甚麼幼稚園,其實真係好多值得注意的事項,尤其是2008年出生的BB,出生率都 ...

Pls PM me, thanks!

Please PM to me. Thx.

原帖由 kiukiu2006 於 10-4-26 22:18 發表
報讀幼稚園要預早部署,因為有些學校錯過了就沒有資格取報名表,如BB係2008年1月至12月,就會係今年9月就要查詢報名事項。除了注意日期外,其實最重要選擇甚麼幼稚園,其實真係好多值得注意的事項,尤其是2008年出生的BB,出生率都 ...

Pls PM me, thanks!

回覆 9# kiukiu2006 的文章

Please PM me too!

PLS PM ME. THX

please pm me. thanks

PLEASE PM ME AS WELL THANKYOU VY MUCH!

回覆 9# kiukiu2006 的文章

please PM me la

Please PM to me

又變成一個幾十版都係 please pm me 的 post
‹ 上一主題|下一主題