用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 P1D班家請入黎傾吓啦
go

P1D班家請入黎傾吓啦 [複製鏈接]

小兒今日第二日返學,都很開心,但係就唔知佢上學情况,有無家長知道呀?請報料,另小兒讀1D班,(第5組)有無同斑同學相認吓啦,thanks

cyma

0    0    0    0

阿女話學校D午餐好味, 不過食唔哂.

哎...... 我囝囝就話午餐唔好食, 總嘔出來, 真係失禮晒, 激死我啦. 昨天教育了一下, 我想今天不會有這樣的事發生吧.

原帖由 beetle 於 09-9-2 23:00 發表
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

回覆 3# cy98ma 的文章

我囝囝都是讀P1D,佢話小息及飯后可以到下面小食部附近和同學仔一齊玩,但係同學名就唔記啦。食飯,佢話老師俾佢地食半份,可以唔使食晒。

我囡囡是讀P1E, 她話午餐很難吃, 沒味道的哦

我仔冇話難食,只係話食剩少少,不過佢就係 "隔籬飯香" 心態,話人哋有乜有物,如似唔及人哋 d 好味咁 .... 好彩係佢自己揀款 冇得怨!!

另外佢話小息好長好悶喎,我話遲 d 同同學熟咗會好 d 架啦!

原帖由 BRENDALAM 於 09-9-3 13:39 發表
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

原帖由 EmilyandJason 於 09-9-3 12:33 發表
我囝囝都是讀P1D,佢話小息及飯后可以到下面小食部附近和同學仔一齊玩,但係同學名就唔記啦。食飯,佢話老師俾佢地食半份,可以唔使食晒。

我仔仔話尋日D飯好難食, 今日好返D喎..要返去再問下佢點..

原帖由 PHmami 於 09-9-3 16:56 發表
我仔冇話難食,只係話食剩少少,不過佢就係 "隔籬飯香" 心態,話人哋有乜有物,如似唔及人哋 d 好味咁 .... 好彩係佢自己揀款 冇得怨!!

另外佢話小息好長好悶喎,我話遲 d 同同學熟咗會好 d 架啦!

...

仔仔話一小息,唔見晒D同學,好悶.有也辧法佢唔用一個人咁滲!
cyma

原帖由 EmilyandJason 於 09-9-3 12:33 發表

叫我仔約埋你仔仔玩,咁就唔怕他悶啦!
cyma

Hi ..winnie30,
我個女話班裡有人食得太飽..所以嘔, 原來是你囝囝

原帖由 winnie30 於 09-9-3 10:12 發表
哎...... 我囝囝就話午餐唔好食, 總嘔出來, 真係失禮晒, 激死我啦. 昨天教育了一下, 我想今天不會有這樣的事發生吧.

我個女都話午餐好味!

原帖由 beetle 於 09-9-2 23:00 發表

小兒就讀1C班, 唔知其他小朋友有無同家長share 吓老師那一方面呢?  我個仔就說乜都唔知, 唔知邊個English老師, 邊個係Maths老師,真係俾佢激呢

howto,  我囝囝唔係食得太飽才嘔, 係因為好難食先會嘔, 激死我啦.  不過, 佢話昨天的午餐又幾好味喔.
俾你女女見到天, 真係失禮晒.

原帖由 howto 於 09-9-4 00:00 發表
Hi ..winnie30,
我個女話班裡有人食得太飽..所以嘔, 原來是你囝囝
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

fayefa, 係呀, 係唔知加, 因為沒有正式上堂, 今日應該會知加. 我囝囝都係P1C班, 請多多指教啊

原帖由 fayefa 於 09-9-4 09:19 發表
小兒就讀1C班, 唔知其他小朋友有無同家長share 吓老師那一方面呢?  我個仔就說乜都唔知, 唔知邊個English老師, 邊個係Maths老師,真係俾佢激呢

Hi, Nice to meet U.

多多指教 !

原帖由 winnie30 於 09-9-4 10:33 發表
fayefa, 係呀, 係唔知加, 因為沒有正式上堂, 今日應該會知加. 我囝囝都係P1C班, 請多多指教啊

我仔仔1E班架, 尋日問左佢, 佢話識左3個同學, 2個男仔, 1個女仔, 但唔記得佢地名..  我叫佢返去再記下, 下次介紹我識..

原帖由 BRENDALAM 於 09-9-3 13:39 發表

hihi..我仔仔都係1E架..

我囡囡都是讀P1D, 多多指教,
我地係自己帶飯, 亞囡好快食晒,
佢都係咁講,老師俾佢地食半份

cy98ma

P1D 有我地

cy98ma        囝囝
Emily&Jason  囝囝
yiuyiu0728    囡囡

原帖由 cy98ma 於 09-9-2 18:37 發表
小兒今日第二日返學,都很開心,但係就唔知佢上學情况,有無家長知道呀?請報料,另小兒讀1D班,有無同斑同受學相認吓啦,thanks

cyma

唔好意思 星期六冇參加LWL, 係唔係唔需要返學呀?
‹ 上一主題|下一主題