用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 (東區)幼稚園/幼兒園??
go

(東區)幼稚園/幼兒園?? [複製鏈接]

(東區)幼稚園/幼兒園??

Re: (東區)05年9月入N1??

筲箕灣丁毓珠幼稚園幾好,係峻峰花園,老師有愛心,想讀上去的話,程度都可以,如好似我咁小一諗住津貼小學的話,因為間間都一樣架啦

醒目開學勳章

你可以睇下柴灣東華三院捷和鄭氏幼兒園,都ok

Hi all,

I also want to kwow the information.  How about Creative Kingergarten and Victoria Int'l Kingergarten ?

Thanks

唔知有無喎 我女以前讀得幾好,連我女淨食白飯都話我知

曲曲:

其實你想搵幼稚園定幼兒園呢??
如果幼稚園東區有好多好學校,你有冇想搵邊一個地方呢?
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!我的Blog

Creative原來口碑不錯,我去年都走漏眼。詳見:
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=199991&forum=6&31

返全日就係幼兒園,返半日係幼稚園,不過幼稚園都有全日,但就要上到K2先開始有!!另外幼兒園要兩個人都做野先可以囉到資助,幼稚園只要一個做野就OK~~
我朋友佢仔仔黎梗都會返幼兒園,不過係小西灣,我下次幫你問問,睇下佢有咩意見!!幼兒園,我真係唔多熟,幼稚園比較知多D~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!我的Blog

Hi 曲曲
幼兒園2歲可讀, 有全日及半日,分N1, N2, N3, N4 or N1, K1, K2, K3 (如幼兒園有埋幼稚園)
幼稚園2歲8個月讀, 通常半日, 分K1, K2 至K 3

如果唔怕遠, 可報蘇浙
如果唔怕貴, 可報Victoria
如果唔介意母語教學, 可報杏花村啟思

loklokc

KSY 寫道:
你可以睇下柴灣東華三院捷和鄭氏幼兒園,都ok
我都想知多D依間幼兒園嫁野, 不過好少見有人講. 你可唔可以講多D啊. 我只係知道佢地唔洗著校服咋.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

醒目開學勳章

未參觀前既感覺有d唔太好,因為係街市上面,但參觀完之後既感覺好好,學校係獨立冷氣,地方好光猛,清潔.教科書係學校老師自己搵資料做成一本書,而唔係買外面出版社出既書,而且小朋友可以著自己鍾意既衫返學,而唔駛著校服.呢d都係我選擇呢間學校既原因(而且呢間學校對我比較方便,個人理由)

如果你地小朋友都有興趣讀呢間學校,就要早d報名啦!因為我係暑假先發現有呢間學校,囝囝依家都仲輪緊位,用緊暫託形式返學.雖然唔係返左好耐學,但我都覺得老師同嬸嬸都好有愛心,主任同老師都好樂意解答家長既問題,而且囝囝每日返學放學都好開心.

千萬不要揀杏花村 聖道X呀,這校表面上好好,但其校內管理真是很差勁,教師根本未能全面照顧小朋友,此外教學質數亦不願至評。

KSY,
我都去舊年去過, 不過當時唔比入去參觀. 係咪依家比呢?

當時我問過佢地係無校車, 對我來講就唔係太方便羅. 所以無再去了解. 請問佢地依家比你仔仔一星期暫託幾多日啊? 我都考慮緊比仔仔返暫託.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

醒目開學勳章

小新媽媽
要同學校預約,我參觀時係summer holiday,可能會放便d,因為我囝囝個case係wait緊位所以可以俾佢長期暫託直至有位就轉

題外話,有緣既話今個星期可能會係stanley見到

小新媽媽 寫道:
KSY,
我都去舊年去過, 不過當時唔比入去參觀. 係咪依家比呢?

當時我問過佢地係無校車, 對我來講就唔係太方便羅. 所以無再去了解. 請問佢地依家比你仔仔一星期暫託幾多日啊? 我都考慮緊比仔仔返暫託.

咁柴灣培元及海星好唔好呀,你地知唔知呀???
Thanks!

‹ 上一主題|下一主題