用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 1年級書簿費幾錢?
go

1年級書簿費幾錢? [複製鏈接]

1年級書簿費幾錢?

如題

Re: 1年級書簿費幾錢?

書費 : $1,459.60(after discount)
簿費 : 未知
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

my daughter  St. Mary1年級
書$1831.00
簿$120.00

嘩~~咁貴??      
我個女讀"紅磡信義",
書費940(9折後)
簿+雜費196
又會差咁遠嘅??

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

我個女一個學期收$920.前文是一個學期定一年?

駛不駛甘貴呀? 我個女526元(書), 簿就好似10幾元(不過20元), 但有英文書未買, 因為學校話未改好版, 所以開學先買wor.

咁我估我應該是俾一年錢,而不是一期la。乜你地都咁平啊!

我個女個間就約 $700.00 (未包薄費)應該係一個學期啦.

醒目開學勳章

我女o個間$600幾蚊,(未包薄費)中文書開學先買,全部應該不過$700的,

My son's kindergarten, coming K2 will be HKD1523 discount HKD1300, whole year.

C

我個仔書+簿費(上學期) : $980.00(after discount)

《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》 《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

Vin 寫道:
嘩~~咁貴??      
我個女讀"紅磡信義",
書費940(9折後)
簿+雜費196
又會差咁遠嘅??

呢個價係上學期架咋
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

我個女升三年級,上學期要$1,393.7
(after less 10 %) :wink:

我女都係升小一,上學期課本折咗之後都要$1457,至於簿費都未知幾多,所以我四圍問啲媽咪有冇舊書平讓囉﹗

王國長老

我今日去了註冊,書單兩個學期一共$2,210,另外簿費$210,美勞及補充練習$165.50。
我朋友個女讀個間學校上學期只是六百幾,點解差咁遠?

哇!!! 好貴好貴呀!!! 我初初仲諗住小一全年書簿費只係一千左右.  哇, 如果再加埋讀既係直資小學, 一個月幾千蚊學費, 仲有小一既全新校服, 條數真係好"金"!!!!!!!!!!

我仔仔05年9月至小一, 睇怕未來一年我要慳d洗呀!

王國長老

仲有校服鞋都有規定,著體育衫要著全白色波鞋,著校服時又要著全黑色波鞋。
全黑色波鞋邊處搵?
該用戶已被刪除

王國長老

SFA : HKD1,588.6
Tak Sun : HKD1,008.9 (half year)
St. Joseph (Kowloon Bay) : HKD1,829.9
La Salle : HKD1,833.3
華德 : HKD973.8 (half year)
St. Joseph (Wanchai) : HKD1,862.0
Wah Yan (Wanchai) : HKD2210.0

各位:

可否統計一下英文科出版社???
會否分別在此處
‹ 上一主題|下一主題