用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇幸運兒20分入協恩
go

有冇幸運兒20分入協恩 [複製鏈接]

請分享:)
   0    0    0    0

我知道有人15分入到

原文章由 LIZTZE 於 07-11-26 17:11 硐表
請分享:)

如果15分入到,那麼即是所有20分或以上的都入到?

原文章由 YTYTEP 於 07-11-26 18:53 硐表
我知道有人15分入到

It is not possible.  I know that somebody who got 20 marks was also rejected this year.  How comes 15 marks can get a seat?  This must be wrong.
原文章由 YTYTEP 於 07-11-26 18:53 硐表
我知道有人15分入到

千真萬確, 絕對無講大話, 佢真係得5分, 首名子女分, 你不如問清楚你知道個人係咪真係有20分?

原文章由 pinnochio 於 07-11-26 20:20 硐表
It is not possible.  I know that somebody who got 20 marks was also rejected this year.  How comes 15 marks can get a seat?  This must be wrong.

Actually, the unfortunate girl is the classmate of my friend's daughter.  She is a Heep Yunn Kindergarten girl.  I really wonder how comes a girl with 15 marks can get a seat instead of a girl who got 20 marks?
原文章由 YTYTEP 於 07-11-26 20:42 硐表
千真萬確, 絕對無講大話, 佢真係得5分, 首名子女分, 你不如問清楚你知道個人係咪真係有20分?

真係哦, 因為佢係我朋友個friend, 佢係咪得首名子女分咋? 15分係指咩 ? 因為今年得首名子女分。

原文章由 pinnochio 於 07-11-26 20:46 硐表
Actually, the unfortunate girl is the classmate of my friend's daughter.  She is a Heep Yunn Kindergarten girl.  I really wonder how comes a girl with 15 marks can get a seat instead of a girl who got ...

協恩第一輪只收45人,而且有姐姐在協恩讀的也不少,所以幾難相信15分可以入到。只要有一個證實是20分入不到的,就可以肯定15分沒有可能入到,否則那位20分入不到的家長可以去問校長或者教育局為何不收她女兒。

原文章由 pinnochio 於 07-11-26 20:46 硐表
Actually, the unfortunate girl is the classmate of my friend's daughter.  She is a Heep Yunn Kindergarten girl.  I really wonder how comes a girl with 15 marks can get a seat instead of a girl who got ...

You are right.  I can't believe someone who got 15 marks can go straight to Heep Yunn in the first round.
原文章由 cheungll 於 07-11-26 20:57 硐表
協恩第一輪只收45人,而且有姐姐在協恩讀的也不少,所以幾難相信15分可以入到。只要有一個證實是20分入不到的,就可以肯定15分沒有可能入到,否則那位20分入不到的家長可以去問校長或者教育局為何不收她女兒。

...

我真係講真架! 我唔會好似有d人, 係到亂講, 因為我知道有d家如都好擔心自己仔女派位, 如果你朋友真係有20分, 係咪有教會分? 如果係我一定會去查。

原文章由 pinnochio 於 07-11-26 21:03 硐表
You are right.  I can't believe someone who got 15 marks can go straight to Heep Yunn in the first round.

I need to clarify that she is not my friend's daughter.  She is the classmate of my friend's daughter.  She is currently studying at Heep Yunn Kindergarten and got baptized at a Sheng Kung Hui Church.   I am sure she gets 20 marks.

原文章由 YTYTEP 於 07-11-26 21:08 硐表
我真係講真架! 我唔會好似有d人, 係到亂講, 因為我知道有d家如都好擔心自己仔女派位, 如果你朋友真係有20分, 係咪有教會分? 如果係我一定會去查。

不可能,我的同事的女兒都是20分,一樣入不到

Hi! 大家唔使估.我個女就係得15分而入唔到,而佢同學20分一樣入唔到。

原文章由 emilyhui0806 於 07-11-26 22:40 硐表
Hi! 大家唔使估.我個女就係得15分而入唔到,而佢同學20分一樣入唔到。

我只是路過, 猜想有無可能以為有20分的人, 實即只是得15分, 因為5分宗教分不被協恩確認(協恩好似只認聖公會教會), 所以最後會有15分入到!

回覆 #1 龍馬媽媽 的文章

我個女個同學係聖公會教友而佢有20分都入唔到。

是的, 我囡囡都係15分, 一樣入唔到,
今早去學校睇放榜, 有人係20分都無份,
所以那個15分入到既,
懷疑佢手上有20分, 不過報細數囉

原文章由 emilyhui0806 於 07-11-26 22:40 硐表

龍馬媽媽,
我係同宗教, 不是聖公會, 所以無得計5分

原文章由 龍馬媽媽 於 07-11-26 22:55 硐表

我只是路過, 猜想有無可能以為有20分的人, 實即只是得15分, 因為5分宗教分不被協恩確認(協恩好似只認聖公會教會), 所以最後會有15分入到!

會不會有人聽錯,15分入到的,是其他「協」字頭的小學呢?

原文章由 CLY1023 於 07-11-26 23:18 硐表
是的, 我囡囡都係15分, 一樣入唔到,
今早去學校睇放榜, 有人係20分都無份,
所以那個15分入到既,
懷疑佢手上有20分, 不過報細數囉

最有可能係, 佢一早去左"信教"攞受洗紙唔話你知.

原文章由 YTYTEP 於 07-11-26 20:55 硐表
真係哦, 因為佢係我朋友個friend, 佢係咪得首名子女分咋? 15分係指咩 ? 因為今年得首名子女分。
‹ 上一主題|下一主題