用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 好開心... 聖母無玷聖心幼稚園收0左我個女喇 ...
go

好開心... 聖母無玷聖心幼稚園收0左我個女喇 [複製鏈接]

有冇人同我一樣呀....?
   0    0    0    0

congratulation ar.. being accepted by the one u like is really happy le...^_^
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

Are you referring the one in Shatin? If so, why is it so fast? My boy just attended interview today!

原文章由 bblamcc 於 07-11-24 02:39 硐表
有冇人同我一樣呀....?

我個仔都收咗上午班呀, 27號註冊,但我而家仲考慮緊,係呢.你係咪住大圍 ? 我住馬鞍山,所以要搭校車,好煩呀,因為計埋聖心,我有3間學校收咗, 但我有另一間,我都好鐘意呀,錦英苑張煊昌

係呀...大圍個間呀... 我係0係11月17日 interview 架, 晌11月23日 收到信0羅, 我都覺得好快呀.....
我都係住馬鞍山架... 稔住搭校車....

我住大圍都打算搭校車, 因為個位置唔太方便
原文章由 bblamcc 於 25/11/07 15:00 硐表
係呀...大圍個間呀... 我係0係11月17日 interview 架, 晌11月23日 收到信0羅, 我都覺得好快呀.....

我個女都收左,不過係下午呀!:-|
你地in個陣老師問你地要上午定下午時,你地係咪堅持上午o架?
請問知唔知聖心有無得傾改上午班呢?

咁快知結果既? 我岩岩sat先in咋. 但miss都係話1個wk到會知.

聖心收咗下午班,但Kowloon Tong 根德園收咗上午班,所以唔讀聖心

27號註冊, 是幾時收信, 幾時IN架?

原文章由 建男媽咪 於 07-11-25 11:46 硐表

我個仔都收咗上午班呀, 27號註冊,但我而家仲考慮緊,係呢.你係咪住大圍 ? 我住馬鞍山,所以要搭校車,好煩呀,因為計埋聖心,我有3間學校收咗, 但我有另一間,我都好鐘意呀,錦英苑張煊昌 ...

原文章由 richwong 於 07-11-26 15:46 硐表
27號註冊, 是幾時收信, 幾時IN架?

我17號見架,不過已決定唔讀,因為好大機會升唔倒聖小,因為無學分,同埋唔屬於沙田區,屬馬鞍山

聖心幼稚園OK (應該不太難上聖心小學, 聖心幼稚園老師講的”一半一半")如果唔屬於沙田或馬鞍山, 其他的幼稚園also OK.

請問從哪裡得悉 "好大機會升唔倒聖小"? 有沒有資料參考? 謝謝.

而家派小學都唔係一定要自己住果區啦~

原文章由 建男媽咪 於 07-11-26 22:40 發表

我17號見架,不過已決定唔讀,因為好大機會升唔倒聖小,因為無學分,同埋唔屬於沙田區,屬馬鞍山

嗨, 現在居住沙田, 派九龍,香港區小學都可?

第一輪小學係不計區域的,你沙田區都可以去香港,九龍到交表的.

第一輪係要計分的,哥哥,家姐係到讀緊的就最多分,其次係媽媽,爸爸畢業及宗教分.

第二輪就要分區域啦,有3間可以跨區,其餘的都要跟番自己區.

過往經驗.....若你第一輪選聖小唔收的話,第二輪的第一志願都係選聖小,而又抽唔中的話,可以返學校叩門,最初係返幼稚園登記,之後幼稚園會通知你收唔收的,以往的經驗,係大部份都收曬的,除非你係無選佢的.

Hi Hi ,

聖心都收咗我個囝囝入讀上午班呀....
之前聽人講呢間學校好難入架,但點知我覺得都唔係啫,因為好似個個都收咁嘅.....
唉... 我都唔知係叫開心定係唔開心,因為我個囝囝而家係讀緊駿景園嘅"樂基幼稚園",所以我都唔知點選擇好,真係好矛盾呀 :cry:
唔知大家可唔可以俾啲意見我呢 ????

原文章由 bblamcc 於 07-11-25 15:00 發表

收左me too,我都係住馬鞍山架,馬鞍山靈糧都收左,好似靈糧都幾好,有人讀緊,我都唔知點取捨,有冇人比到意見?

http://hk.myblog.yahoo.com/wnk-bb

[ 本文章最後由 waikeikei 於 07-12-1 23:09 編輯 ]

我都收到offer信呀,不過係下午呀...

回覆 #17 waikeikei 的文章

馬鞍山靈糧都收左我個女am, 不過 give up 0左 喇... 依家聖毋都收左... 我又要稔喇... 不過我都會留位先....

回覆 #19 bblamcc 的文章

聖毋=聖心?

http://hk.myblog.yahoo.com/wnk-bb
‹ 上一主題|下一主題