用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07, 禮賢K2同樂會之up up up
go

07, 禮賢K2同樂會之up up up [複製鏈接]

all:

禮賢升K2媽咪快D黎報到啦!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

07, 禮賢K2同樂會之up up up

原文章由 dns 於 07-7-10 13:27 發表
all:

禮賢升K2媽咪快D黎報到啦!

我黎報到先.

Arm arm 去完學校見老師, 老師話彤彤下學期進步左好多, 學習方面都 OK, 不過較被動, 同做野較慢, 食茶點較慢, 所以成日都食唔晒, 佢畫圖畫比其他小朋友要多一倍時間    希望佢慢慢可以改善呢個問題啦.

[ 本文章最後由 TungTungB 於 07-7-10 14:02 編輯 ]

present!

Does it mean we will use this topic from now on???

原文章由 TungTungB 於 07-7-10 14:00 發表

我黎報到先.

Arm arm 去完學校見老師, 老師話彤彤下學期進步左好多, 學習方面都 OK, 不過較被動, 同做野較慢, 食茶點較慢, 所以成日都食唔晒, 佢畫圖畫比其他小朋友要多一倍時間    希望佢 ...

我都來報到!:loveliness:
Macy果個毅力獎係好似張屈曲的a4紙的模樣(cert), 佢話浩朗個獎似蝴蝶(原來係飛機 )

原文章由 dorismama 於 07-7-10 14:31 發表
我都來報到!:loveliness:
Macy果個毅力獎係好似張屈曲的a4紙的模樣(cert), 佢話浩朗個獎似蝴蝶(原來係飛機 )

我都嚟報到先!不覺呢幾日搞到好亂,都唔知喺邊度搵你哋
朗朗攞咗個"創意獎"唔知即係咩呢
鬼主意多多?整古做怪?
個獎真係蝴蝶形,我又唔係好覺似飛機喎

[ 本文章最後由 HOLONGMAMA 於 07-7-11 02:03 編輯 ]

All,

Hi, 我都黎報到先,
仲未同老師傾學習報告ar,老師話過幾日搵我傾,jovi拎左進步獎,係星形,唔知係咪因為佢初初讀krs 時喊左成個月,依家適應左,仲有佢依家好少係學校整濕褲!

[quote]原文章由 HOLONGMAMA 於 07-7-10 21:00 發表

我都

醒目開學勳章

我都

醒目開學勳章

我都報到先,christy取了愛心奬,係心型呀

人人有獎攞好好多呀。
好過以前,一班得果兩三個有獎,其他D就會好失落。

all,
今朝已取報告, 何老師confirm低勇班班主任係陳老師, 另有李老師(今年幼愛幼望老師)同曾老師(升班), 阿囡都係表現唔捨得, 但何老師同佢講會探佢, 佢又開心番d, 何老師話佢下學期表現主動了, 多了表達自己, 係一個好大的進步, 對於低班的適應應冇大問題, 講到我眼濕濕tim!

不如 confirm 以後在 this topic 見, 唔洗再玩捉迷藏

all,

I also miss Miss Wong and Miss Lee.  Hope the children can adapt the new classmatresses, Miss Tse (K2 Love classmatress with Miss Chan) and Miss Yim (another K2 classmatress).  They both does not look as nice as Miss Wong and Miss Lee.  Also, I heard the comment from other parents and felt by myself in the Lunar New Year Fair and Carnival that Miss Yim is quite "strict". :cry: May be it will be good as Ho-yan is naughtier than before.

[ 本文章最後由 yanyan-fish 於 07-7-12 12:28 編輯 ]

原文章由 dorismama 於 07-7-11 14:19 發表
all,
今朝已取報告, 何老師confirm低勇班班主任係陳老師, 另有李老師(今年幼愛幼望老師)同曾老師(升班), 阿囡都係表現唔捨得, 但何老師同佢講會探佢, 佢又開心番d, 何老師話佢下學期表現主動了, 多了表達自己, ...

dorismama,
何老師又係同我講,惜別會完咗佢同每個小朋友擁抱之後就放學,但macy同朗朗擁抱完老師都唔肯走,仲企喺老師身邊用好唔捨得嘅眼神望住佢,老師再三應承佢哋會時常睇佢哋先肯去放學,朗朗返到屋企仲同我講好唔捨得何老師同孫老師

我又報到先!  

唉! 新版面真係唔係幾好用!  雖然新版面d funtion係好似 powerful 0左, 但有好多野唔係好 user friendly

唔知點解成日都轉唔到大頭相

又要自己係每個回應quote番個標題名! 如果唔係就無標題  

又要逼人一定要開new pm! 嘛鬼煩

[ 本文章最後由 龍柱 於 07-7-12 13:00 編輯 ]

holongmama,

For our outing in August, please go ahead to schedule on 26/8 as only me are not availabile at this moment.  Please kindly help to call the Holiday Farm and let me know when I need to confirm you the latest. Maybe we can join (2/3A 1C).  You can give me call before booked as I will not be online after 27 July pm to 27 August am).  Sorry for any inconvenience and thank you very much for your arrangement in this matter.

[ 本文章最後由 yanyan-fish 於 07-7-12 15:04 編輯 ]

醒目開學勳章

有時想

我都來報到...................

醒目開學勳章

漏左我個名呀.

不如8月份去呢度玩 "假日農莊" 咁不如投票先喇~
____________   5/8____12/8____19/8___26/8
1)holongmama __ ok_____ok_____ok_____ok
2)kllp---------------ok-------><------ ok ------ok
3)yanyan-fish ----- ? --------x--------ok------- X
4)
仙姐 _________ ok_____ok_____ok_____ok
5)Kaman-wingyee_ok_____ok_____ok_____ok
6)dorismama_____ok_____ok_____><____ok
7)yypiano_______OK_____OK_____OK____OK
8)
龍柱---------------?---------?--------oK------ok
9)
子謙--------------OK-------OK-------OK------OK
10)
政皓-------------X --------ok--------ok------ok
11)TYTY------------ok-------ok---------ok------ok
12)manyyeung88--ok-------x----------x--------oK
13)Carmanbb~~~`ok~~~~?~~~~~~?~~~~ ?

14)TungTungB------ok-------ok---------ok------ok

醒目開學勳章

tyty,

星期一開始上 choir 啦, 10:30 am 開始呀, 係咪你工人帶 Christy 去呀.  識得點去未呀! 咁各自向 center 裡面等啦.  我99會帶彤彤去呀.  你個日搵唔到就打比我啦.

[ 本文章最後由 TungTungB 於 07-7-13 00:27 編輯 ]

醒目開學勳章

yiuyiu730,

星期一我叫99, 10:15 am 向鳳德麥當當門口等你姐姐啦, 彤彤會認得 Jovi 架.

你姐姐識唔識講廣東話架.
‹ 上一主題|下一主題