用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍北角幼兒園+育嬰園 ~ 繼續暢談
go

救世軍北角幼兒園+育嬰園 ~ 繼續暢談 [複製鏈接]

都係開返個topic繼續繼續
   0    0    0    0

Kookoo. Thanks.
Grace Lee

你返來喇, 我等你呀  點呀, 今日睇完, 鐘吾鐘意呀 .

原文章由 KooKoo 於 07-7-4 14:04 發表
都係開返個topic繼續繼續

真係好快播...唔該哂!!

多謝支持

係學校下面個間mcdonald斜對面, 好似開學kumon個d舖, 有興趣ge媽咪行過可以留意下:)

KooKoo,

你有冇去滬江參觀呀! 覺得點呀?
我都唔記得去, 第日先醒起添.:cry:

[ 本文章最後由 heihei媽咪 於 07-7-9 22:41 編輯 ]

原文章由 heihei媽咪 於 07-7-5 09:32 發表
KooKoo,

你有冇去滬江參觀呀! 覺得點呀?
我都唔記得去, 第日先醒起添.:cry:

heihei媽咪, 我冇去滬江, 只去左培僑, 畀我感覺幾好, 最鍾意佢係冇記缺點小過大過呢樣, 只係用得失畀佢地, 等佢地知道做錯野就會失去某些野, 覺得幾似而家兒園既做法, 我都想揀呢間, 但我老公唔想

想問問先前所有係bk的嘢都冇晒,舊的全部找唔到(連轉版前剛發表的都唔見咗),要由頭再開始過呀?謝謝!
我們在天上的父。願人都尊你的名為聖,願你的國降臨,願你的旨意行在地上,如同行在天上。我們日用的飲食,今日賜給我們。免我們的債,如同我們免了人的債。不叫我們遇見試探,救我們脫離兇惡。因為國度、權柄、榮耀,全是你的,直到永遠。阿們。

irisau, 已經入唔番之前個topic啦, 所以咪要開過個新topic繼續傾

kookoo,
個bk轉來轉去, 睇到我眼 .
今朝好忙係到幫我呀妹整中一叩門d文件(我呀妹屋企個電腦死左), 成50幾頁, 仲要影印5份(5間學校),以防萬一派吾到心儀果間中學就即刻去叩門   ..佢都開始訓吾著喇

真係畀bk激c, 我都係睇最新係最後, 而家轉左係最前, 要由尾睇番上黎, 我都仲未整沛希個份portfolio, 只係將前個兩年兒園d評估photocopy左咋

原文章由 KooKoo 於 07-7-5 16:37 發表
真係畀bk激c, 我都係睇最新係最後, 而家轉左係最前, 要由尾睇番上黎, 我都仲未整沛希個份portfolio, 只係將前個兩年兒園d評估photocopy左咋

KooKoo,

培僑~又好似幾好, 不過我冇參觀過.
你老公想入邊間呀?
阿女話想同3寶一齊讀小學, 不過, 好似柴灣好似好遠喎.

heihei媽咪,
培僑係幾好, 不過我地未必會揀佢首撰: , 我比較鐘意天主教學校多d.

kookoo,
咁你copy左的資料係咪諗住入港大同學會呀? , 一陣間仲要幫呀妹打9封信做後備 .....

原文章由 cathygarfield 於 07-7-6 10:25 發表
heihei媽咪,
培僑係幾好, 不過我地未必會揀佢首撰: , 我比較鐘意天主教學校多d.

kookoo,
咁你copy左的資料係咪諗住入港大同學會呀? , 一陣間仲要幫呀妹打9封信做後備 .....

9封咁多 (多左d新公仔又幾好玩), 冇錯d資料係用黎報名時用

kookoo,
吾見你online, 我以為你去左參觀祟真小學添 .
9 封吾多喇, 做預備先. 將來到我d馬騮揀中學, 可能要預備成百封都未定 .

唔係我離線, 我發覺係唔回應一段時間, 就自動去左離線, 明天你會大約幾點去到呀? 我諗我會11點到, 我昨日打電話去問過間小學, 要唔要報名, 佢話唔使, 去到門口攞張入場巻就得啦

樂熙媽媽, 我send左條link畀你呀, 收唔收到呀?

cathy, 培僑9月中個講座, 你會唔會去呀? 岩岩入佢地個web-site見到其中一個通告 ~ 07/08下學年學生放學辦法, 有幾個, 其中一個係跟校隊回家, 你睇下:

http://http://www.pkps.edu.hk/information/Jun/C06-251.pdf

唔知平時放學係咪都有咁安排呢

cathy, 睇完救小後, 會唔會再考慮埋呢間? 頭先係小學雜談度, 見又講港大同學會既教師流失, 我又有d動搖, 上個星期六冇去佢既簡介會, 睇下下個月睇完再決定

kookoo,
本身都幾鐘意, 因為之前吾係全日, 所以都吾考慮, 而家就吾同喇, 出年轉全日, 考慮會大d. , 但第一選擇, 仍然係我舊愛, 心未變:loveliness: :loveliness:
琴日幾好天氣, 好可惜我病左, 係頭暈個隻, 早上7點幾個頭轉到想爆炸, 個天花轉到我... 我嘔左5次, 真係想call白車..但d馬騮又無人睇, . 唯有等我呀妹先一齊落街睇醫生. 又係耳水不平行個隻..幾年又病發一次..   上一次係陀全馬騮四個月..
‹ 上一主題|下一主題