用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 沙田循道衛理中學
go

沙田循道衛理中學 [複製鏈接]

沙田循道衛理中學

代友一問沙田循道衛理中學係band 幾學校? thanks

Re: 沙田循道衛理中學

沙循係Band 1中上英中~~
好難入~~
除非好運,電腦派位派入去~~
if not,自行既話都唔知要打敗幾多人先入到去~唉

我姨娚今年僥倖入了沙田循道衛理..
我朋友的朋友..曾經在這教過..她說這中學真的幾好, 並不是單純谷成績,其他活動也很注重.^_^ 我和家人都放心..

bettymomo 的仔仔也是入了這中學..她可分享一點點...

bettymomo, 我姨娚覺得暑假作業都算深,數學全英文要詳細解釋, 但做完暑假作業之後,再看今年課本就懂多了 :wink: 你孩子可有同感?
:

哦仔仔 就無分啦    

之但係有朋友仔仔叫 "" Marco Ma ""  及   " 肥仔明 "入左   

Bettymomo >>
Marco Ma 係住官塘嫁 , 有伴咯   

NT_man

我都係曚查查考入左.... 班主任叫我試下.. 甘我就補左..
我仔小學唔屬這區, 所以我對沙循唔算好了解, 只知係一間好學校, 校風VERY GOOD, 學生團結友愛, 老師大多數好好, 有D同學媽咪認識校內老師, 老師自我評分很高, 聽聞今年考慮用普通話教中文(都係在BK上D媽咪8返來), 唔合知係唔係真? 係就好啦!!!
我都無理仔仔d暑假作業, 只知佢做完, 我見佢一路查字典一路做, 深唔深? ok 啦, 但就覺題目較注重思維訓練.
我叫佢每日溫習下銜接課程教d vocab. 5個units 生字 概括了多個學科. 你估下英文輔導班教什麼? 教國際音標(IPA) , 有D奇怪?唔應該補底下, 教GRAMMAR?? 仔仔暑假有學IPA班, 所以返學補課亦是學IPA,有D悶!!

阿仔好想入羽毛球隊, 這個暑假已學緊. 希望有幫助...

HPChingchingma

介紹下 Marco Ma 我識, 官塘,呀仔每朝都係官塘搭車返學,可能撞過下.

仔仔 為何無分?? 加油

睇過大家的評語, 也說得好岩, 這間中學的確幾好.

一個住個頭的人 ^_^
‹ 上一主題|下一主題