用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 愛秩序灣官立小學 去咗今日簡介會的感想
go

去咗今日簡介會的感想 [複製鏈接]

主任、老師教學熱誠比較遜色,可能恃住有聯繫中學,唔憂做,麻麻乎乎。個簡介會好明顯係交功課,趕住收工。不滿它不設問答環節,我們趁參觀環節問些問題,他們都敷衍了事和不耐煩!

0    0    0    0

十分同意,我老公話似足官校style。無參觀過其他官校無得比較。同埋可能人太多,有啲混亂。

引用:主任、老師教學熱誠比較遜色,可能恃住有聯

原帖由 lily233242 於 13-09-21 發表
主任、老師教學熱誠比較遜色,可能恃住有聯繫中學,唔憂做,麻麻乎乎。個簡介會好明顯係交功課,趕住收工。 ...
我都係咁諗!無乜熱誠。大打折扣。

回覆:去咗今日簡介會的感想

我和朋友都有帶埋小朋友去,完咗帶參觀后,我們幾家人在有蓋操場,大人參觀吓壁報板相片海報,小朋友開心地跑跑跳跳,老師/主任就在我們面前大聲喝停小朋友和勸告(有趕走的感覺)我們快點離開!

引用:我和朋友都有帶埋小朋友去,完咗帶參觀后,

原帖由 lily233242 於 13-09-22 發表
我和朋友都有帶埋小朋友去,完咗帶參觀后,我們幾家人在有蓋操場,大人參觀吓壁報板相片海報,小朋友開心地 ...
真係唔搞好過搞,感覺老師無乜愛心。有上來bk 的愛官老師真係要檢討下

我尋晚都去左聽,甘大家仲吳會吳揀區呢?

回覆:nicksonma 的帖子

請問大家有冇去筲箕灣官小參觀呢?明明佢話九月中旬有簡介會,我fax咗登記,但后尾冇晒聲氣

引用:我尋晚都去左聽,甘大家仲吳會吳揀區呢?

原帖由 windy_jk 於 13-09-22 發表
真的大打折扣!佢已經唔谷學術,諗住比小朋友愉快學習吧,但老師們咁樣﹐冇嘜愛心和耐性,我真係唔知小朋可以點樣愉快法啦!

引用:我尋晚都去左聽,甘大家仲吳會吳揀區呢?

原帖由 windy_jk 於 13-09-22 發表
自行唔揀啦,之前好頭痛, 參觀完都好肯定自己會揀邊間。真係多得個鴨仔團唔少, so far 參觀左咁多間小學,未見過咁赶客既

引用:Quote:原帖由+windy_jk+於+13-09-22+發表我

原帖由 lily233242 於 13-09-22 發表
真的大打折扣!佢已經唔谷學術,諗住比小朋友愉快學習吧,但老師們咁樣﹐冇嘜愛心和耐性,我真係唔知小朋可 ...
係呀, 我都係feel 唔到老師有耐性同愛心。耐性大家都見到咁既安排,愛心,昨日未見到老師同小朋友傾解

引用:Quote:原帖由+lily233242+於+13-09-22+發表

原帖由 nicksonma 於 13-09-22 發表
係呀, 我都係feel 唔到老師有耐性同愛心。耐性大家都見到咁既安排,愛心,昨日未見到老師同小朋友傾解:igiv ...
不過講番又唔係全部唔好, 其實初初分成四組坐都安排得几好, 學生幾乖幾純樸。課室好大, 海景一流, 圖書館藏書多, 仲識得label 顏色區分高年級同低年級既書好細心。英文室好靚.

醒目開學勳章

回覆:去咗今日簡介會的感想

認同某主任真係好惡好冇愛心!成日大聲呼喝學生!

我都有去,事實上安排好一般成日強調唔好亂動東西,真係好鴨仔feel,但係校舍真係幾新,相比其他區內名校環境確實好好多
‹ 上一主題|下一主題