用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 1C Homework
樓主: babybabymickey
go

1C Homework [複製鏈接]

回復 2# wongkaka 的帖子

回復 8# wongkaka 的帖子

原帖由 babybabymickey 於 11-10-1 18:34 發表
Home work same with Hei Man
有單張

Tks ar.

回復 1# ANNAFRIEND 的帖子

以我理解只需溫P.4 KEY STRUCTURE & P.12 KEY WORDS
我還在同個女博鬥中!!! 亞女同我講英文好難, HELP, 簡直要訓練我的EQ & 耐性

原帖由 babybabymickey 於 11-10-1 19:41 發表
May I know the English Dict is p.4
Is it including the phonics part?
p.12 including Key Structures/phonic??

回復 1# wongkaka 的帖子

babybabymickey,
現在才十月開始, 媽媽唔好打佢啦 !!!! 比大家冷靜一陣再來過, 還有明天

原帖由 babybabymickey 於 11-10-1 21:51 發表
我已經出咗手打佢!!!
仲差d就得

回復 1# wongkaka 的帖子

我我我我同老公都............從未郁手打過我個女, 所以我個女覺得我大聲已好惡

原帖由 babybabymickey 於 11-10-1 23:09 發表
一,兩下要的.
最終攪掂
咪錫返!!!

還未開始溫書啊!今天要努力呀!
原帖由 wongkaka 於 11-10-1 21:25 發表
以我理解只需溫P.4 KEY STRUCTURE & P.12 KEY WORDS
我還在同個女博鬥中!!! 亞女同我講英文好難, HELP, 簡直要訓練我的EQ & 耐性

Bernice

SCARLETT仍在努力中

原帖由 babybabymickey 於 11-10-1 19:41 發表
May I know the English Dict is p.4
Is it including the phonics part?
p.12 including Key Structures/phonic??

我有同佢溫呀, 咩都串哂佢. 唉! 我最初以為阿女好惦, 因為用口串真係比寫o係張紙度易. 我一句句讀, 阿女寫得慢就開始騰, 跟住就發哂脾氣喊哂話我快又唔等佢. 我話你要當我係老師, 我既速度就係老師既速度. 你慢d冇人會等你. 你識但你慢寫唔切冇分好唔抵. 我好擔心呀, 阿女不嬲都少寫英文, 而我覺得識串就等於識寫, 原來唔係架 . 同佢地真係一場搏鬥.

原帖由 wongkaka 於 11-10-2 15:00 發表
SCARLETT仍在努力中

努力! 努力!

呢個下午我帶女女出去行陣街, 比大家一個relax既機會. 我心情都好返好多. 我覺得我巳盡力幫女女, 問心無愧就可以了 .

原帖由 babybabymickey 於 11-10-2 12:29 發表
My friend visit today so I need to completed on yesterday but I already take once Dict. for she so far so good ...

叻叻!

原帖由 wongkaka 於 11-10-1 23:34 發表
我我我我同老公都............從未郁手打過我個女, 所以我個女覺得我大聲已好惡

我有打架, 我既耐性巳經趺到新低 .

明天可以合格的話, 真係要慶祝? 亞女轉過頭又唔記得左
HELP HELP HELP !!

原帖由 ANNAFRIEND 於 11-10-2 20:20 發表

我有打架, 我既耐性巳經趺到新低 .

唉 ! 同一命運....
明明琴日識晒...今朝問番佢好似變左第2個人咁.. 咩都唔記得.....
希望佢只係未瞓醒, 臨場會有好表現啦....
阿女: 阿媽祝你好運啦!!!!!

原帖由 wongkaka 於 11-10-3 00:40 發表

原帖由 wongkaka 於 11-10-3 00:40 發表

scarlett 一定會okay的, 放心啦. 要相信佢. 我今朝都唔再諗亦都冇再同佢地串. 我女女係唔承受得壓力的人, 我怕講得多佢地有壓力, 默默下好似琴日發哂脾氣o甘喊出黎就大件事呀. 講真如果今次唔知格我都唔怪得佢地, 佢地今次真係第一次默書, 仲要係句子式默書, 前所未有. quiz都係想佢地熟習測驗考試模式, 所以都唔好睇得太重. 我同自己講, 我唔會同人比分數, 只要同女女付出努力, 問心無愧便可以了 .

係呀!我都有咁同個女講, 唔係比較, 每個人的吸收能力都唔一樣, 跟住我同個女講 : 十隻手指, 佢就會答我: 都有長短
所以盡心而為吧啦!!

不過見佢今朝仲咁好心情睇孫中山, 知佢心情輕鬆d我都放心d, 因問心真係擔心第一次唔想咁快打沉佢

原帖由 ANNAFRIEND 於 11-10-3 10:23 發表

scarlett 一定會okay的, 放心啦. 要相信佢. 我今朝都唔再諗亦都冇再同佢地串. 我女女係唔承受得壓力的人, 我怕講得多佢地有壓力, 默默下好似琴日發哂脾氣o甘喊出黎就大件事呀. 講真如果今次唔知格我都唔怪得佢地,  ...

‹ 上一主題|下一主題