用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 歡迎~~玫瑰崗幼稚園家長
樓主: ILoveYou520
go

歡迎~~玫瑰崗幼稚園家長 [複製鏈接]

因為囝囝返pn前仲未學識wee wee,所以我比多套衫褲佢帶.
如果無而弄髒都唔驚,學校會借出校服,但底褲就要$5一條.

mrswhat,I see,thanks a lot!!:)
原文章由 mrswhat 於 07-8-12 08:19 發表
因為囝囝返pn前仲未學識wee wee,所以我比多套衫褲佢帶.
如果無而弄髒都唔驚,學校會借出校服,但底褲就要$5一條.

直升至中學

我好想比小兒入讀玫瑰崗,但有以下問題

1.中學係咪中文中學?
2.小學的英文程度好唔好?
3.幼稚園是分國際班同中文班嗎?如選擇國際班,可升原校的小學嗎?

tks
[url=][/url]

hello all

我個女今年11月都返rhs的pn班喇.

原文章由 阿笨與阿占 於 07-8-10 11:56 發表
係呀, 我地冇餐袋、杯及毛巾, 係咪開學第一日派?

舊年就係開學第一日祈派

@MAAK@,

Thanks!

原文章由 @MAAK@ 於 07-8-16 21:48 發表

舊年就係開學第一日祈派

我都好想比囡囡讀玫瑰崗, 是否要信天主教被取錄的機會會大d? 請問真幼稚園, 小學, 中學的學費多少? 因我上過這學校的網, 但找不到, 請大家幫幫忙

學費你可以打去學校問架!! 幼稚園都唔一定要係教友就機會大d, 我見好多人都唔係。

原文章由 lammui 於 07-8-19 00:03 發表
我都好想比囡囡讀玫瑰崗, 是否要信天主教被取錄的機會會大d? 請問真幼稚園, 小學, 中學的學費多少? 因我上過這學校的網, 但找不到, 請大家幫幫忙

(07-08)
1:mrswhat - K2 (LA
)
2:
菜菜子
- k2
3. bonbon123 - k2
4. 731mon - k1
5,BuBumammy-PN
6. JosetteKyle - K2 (L1
)
7. milk_milk- K1 (NB
)
8.
小魔怪
baby-k1
9. mango22 - k1
10.cherry42007-k1
11.
阿笨與阿占-k1

12.Abby Law-K3(UB)
13.Adam Law-K1(
下午班
)

學校維修, 我上星期去買校服聽說佢地要整地板, playhouse 同公園, 重有防滑工程, 相信開學前可以完成, 如果有味都冇辦法, 學校都幾好呀, 整靚d 比小朋友返學。

至於餐袋, 老師話會開學or 家長會派, 如果第一日上學沒有, 老師會供應杯碟, 叫我放心呀!!!

(07-08)
1:mrswhat - K2 (LA
)
2:
菜菜子
- k2
6. JosetteKyle - K2 (L1
)
7. milk_milk- K1 (NB
)
8.
小魔怪
baby-k1
11.
阿笨與阿占-k1

12.Abby Law-K3(UB)
下午班
)

14.pamila-PN(pm)

Hi Mango22,

1/9 你有冇去家長會
4/9 係咪你陪婷婷返學?唔知到時我地會唔會相見

後天便是開學日,心情既緊張又興奮!

前天的家長會,了解到學校的課程,原來相當豐富,尤其注重英文課程和設有很多蒙特梭里教具!

班主任很好,家長會前後也分別致電給我,提我出席及對家長會

後的意見。

玫瑰崗真是一間不錯的學校!

阿占與阿笨你幾好嗎?

昨天行左好耐,終於幫蝦仔買了白色皮鞋!

[ 本文章最後由 蝦仔媽咪 於 07-9-3 05:26 編輯 ]

原文章由 阿笨與阿占 於 07-9-3 00:25 硐表
Hi Mango22,

1/9 你有冇去家長會
4/9 係咪你陪婷婷返學?唔知到時我地會唔會相見

Hi 阿笨與阿占,
我 星期六有去家長會, 果日我坐校車上去, 架車遲大到攪到我都遲左, 激c....!
我明天會陪婷婷返學, 你是可否都是明天陪琪琪返學, 如果係, 我地就可以相見 lor....!

係呀, 咁我地明天想見啦
你住港島區定九龍區, 我地九龍區今個星期冇校車(要跟小學7:45上車), 所以要自己帶返學.

原文章由 mango22 於 07-9-3 09:13 硐表

Hi 阿笨與阿占,
我 星期六有去家長會, 果日我坐校車上去, 架車遲大到攪到我都遲左, 激c....!
我明天會陪婷婷返學, 你是可否都是明天陪琪琪返學, 如果係, 我地就可以相見 lor....! ...

hi 蝦仔媽咪,

我都係琴日先買白波鞋:

同學表

第一次登陸, 請多多指教.

(07-08)
1:mrswhat - K2 (LA班)
2:菜菜子 - k2
6. JosetteKyle - K2 (L1班)
7. milk_milk- K1 (NB班)
8.小魔怪baby-k1
11.阿阿笨與阿占-k1
12.Abby
Law-K3(UB)
下午班)

14.neko - PN A

Dear阿笨與阿占,

Would like to check if your kid is going to take the whole day class or half day class?
NA

Hi Josettekyle,

My daughter is take the whole day class ~ KNW, how about yours?

原文章由 josettekyle 於 07-9-3 18:07 硐表
Dear阿笨與阿占,

Would like to check if your kid is going to take the whole day class or half day class?

Hi Josettekyle,

My daughter is take the whole day class ~ KNW, how about yours?

原文章由 josettekyle 於 07-9-3 18:07 硐表
Dear阿笨與阿占,

‹ 上一主題|下一主題