用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2010年9月 P5 ge 靚媽請入黎
go

【KTS】2010年9月 P5 ge 靚媽請入黎 [複製鏈接]

Hi, All Beautiful P5 Mamis,

This is our new house.
Please come in more often.
   0    0    0    0

回復 rubyngan 的帖子

yanamami

請收pm

回覆 435# Yanamami 的文章

我比左亞女睇,希望佢自己知定啦!

Yanamami,

多謝你的提点啊。

原帖由 Yanamami 於 11-5-13 20:53 發表
第一次呈分試快到啦, 不容有失, 對自行好重要架.  中英文要注意作文啊.  作多字要扣分架.  大家加油!

osmm,

我个仔今年都曳咗好多,又心散咗,莫非d仔到了这个年龄,都是麻麻烦烦

原帖由 oscarmama 於 11-5-12 20:28 發表
ra

吾怕醜都話你知,阿仔今年好曳 好反叛,又懶

Hi all,

我從容面對,因我不能控制到.

原帖由 Yanamami 於 11-5-13 20:53 發表
第一次呈分試快到啦, 不容有失, 對自行好重要架.  中英文要注意作文啊.  作多字要扣分架.  大家加油!
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

回覆 1# oscarmama 的文章

承你貴言啦.  

Yanamami

考吾到最top嘅學校,吾代表阿囡吾叻。出到社會先立見高下

原帖由 Yanamami 於 11-4-29 17:58 發表
阿女就係唔叻先考埋呢d直資.  DGS, Co-Ed 無考, 不敢高攀.

ra

吾怕醜都話你知,阿仔今年好曳 好反叛,又懶

原帖由 rowenaanson 於 11-5-10 10:35 發表
Yanamami,

你个女好叻呀!   但你个fd考到2間都唔要,就可惜的.

ttmm, osmm,

我重担憂啦,你地2位公子乖好多.

Yanamami,

你个女好叻呀!   但你个fd考到2間都唔要,就可惜的.

ttmm, osmm,

我重担憂啦,你地2位公子乖好多.

原帖由 Yanamami 於 11-4-28 23:05 發表
沙田培基(話俾6年獎學金阿女) & 匯基(Kln East)收左但我o地諗住搏一搏華英(今年得68個位) ,所以無註冊.  祝我好運啦.......

你為乜都要抽?
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

阿女就係唔叻先考埋呢d直資.  DGS, Co-Ed 無考, 不敢高攀.

原帖由 oscarmama 於 11-4-29 11:33 發表
Yanamami

阿女好叻女,攞6年獎學金 ,不過你另有心儀,祝你好運!

沙田培基只係band2頭吧, 也想吸納band1生, 所以用$引你囉.  我已準備要叩門.

你女升上自己中學問題應不大, 唔水擔心.  但明年確實煩, 注意有d中學會隔年減班, 選d明年唔減班的中學, 以增加中籤機會.

原帖由 tungtung-mama 於 11-4-29 10:13 發表
Yanamami,

阿女DGS只得1st interview,所以已經game over。我冇報其他直資,所以仍要抽,不過如無意外都會入番自己間中學,因我放它在乙部的首個志願。阿女同班有2個同學, 一個俾St Paul Con收咗, 另一個俾St Paul男女 ...

ttmm

你阿女都係叻女,你吾水咁擔心................
我哋d仔真係爭崩頭

原帖由 tungtung-mama 於 11-4-29 10:13 發表
Yanamami,

阿女DGS只得1st interview,所以已經game over。我冇報其他直資,所以仍要抽,不過如無意外都會入番自己間中學,因我放它在乙部的首個志願。阿女同班有2個同學, 一個俾St Paul Con收咗, 另一個俾St Paul男女 ...

Yanamami

阿女好叻女,攞6年獎學金 ,不過你另有心儀,祝你好運!

原帖由 Yanamami 於 11-4-28 23:05 發表
沙田培基(話俾6年獎學金阿女) & 匯基(Kln East)收左但我o地諗住搏一搏華英(今年得68個位) ,所以無註冊.  祝我好運啦.......

你為乜都要抽?

Yanamami,

阿女DGS只得1st interview,所以已經game over。我冇報其他直資,所以仍要抽,不過如無意外都會入番自己間中學,因我放它在乙部的首個志願。阿女同班有2個同學, 一個俾St Paul Con收咗, 另一個俾St Paul男女收咗, 但佢地都冇註冊, 一個話嗰間唔係自己(阿媽??) 最心儀的學校, 另一個又話學校太遠, 仲話報名只是想試吓自己的實力渦。真奇怪。

乜沙田培基嗊好有6年獎學金,其實學費貴唔貴呢?我都贊成你去抽, 就算抽得唔好, 仲可以番轉頭叩門。

華英減班後仍有68個位,算喺好,出年阿仔嗰年仲要同多4000-5000p6學生爭,實争崩頭。

你為乜都要抽?

你為乜都要抽?

原帖由 tungtung-mama 於 11-4-25 12:30 發表
Yanamami,

直资学校有著落未,我而家為大抽獎而頭痛緊。

Yanamami,

直资学校有著落未,我而家為大抽獎而頭痛緊。

原帖由 Yanamami 於 11-1-18 09:24 發表
有無人住沙田區?  沙田培英幾好喎, 我幾鍾意, 覺得沙培活潑d & 多活動d, 公開成績也不錯.  應會讀得開心.  睇下Campus Snapshots.
http://www2.pyc.edu.hk/

Happybean,

去咗Tuen Mun间眼镜店了,戴了一星期多,效果几好,我都介绍了朋友去.  Thank you so much.

原帖由 tungtung-mama 於 11-2-14 18:26 發表
Happybean,

Many thanks for the information.  

I will try in March after my daughter has finished the third examination for P6.

‹ 上一主題|下一主題