用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 各位2013/9月英國開學的家長分享區
樓主: Taimum
go

各位2013/9月英國開學的家長分享區   [複製鏈接]

引用:回覆+brother4+的帖子 唔明呢個post講乜

原帖由 Sheep006 於 15-06-01 發表
回覆 brother4 的帖子

唔明呢個post講乜
剛收到阿仔學校通知,下年加3%學費,要£12,097 per term

回覆:brother4 的帖子

thanks 4哥

Ding

回覆:各位2013/9月英國開學的家長分享區

如英國香港教育制度對比,可以算

我想問下 sixth form 係咪即係 yr 12 & yr 13?

Ding

亞細貪玩,—定會,過—排又唔記得

brother4 發表於 15-6-1 00:18
欺山莫欺水,亞細去water park 得了教訓,雖然穿了救生衣都飲了幾囗水,原因是同學太緊張水深了便捉著亞細 ...
哈, 咁就真係勢估唔到, 通常只係諗自己的小朋友泳術掂唔掂, 好少會諗到, 有人仲唔掂過佢。
好在你亞細有驚無險, 日後出海更加會小心及唔會呈強。
咁佢話好唔好玩呀?

梁媽媽

唔明呢個post講乜

欺山莫欺水,亞細去water park 得了教訓,雖然穿了救生衣都飲了幾囗水,原因是同學太緊張水深了便捉著亞細唔放

brother4 發表於 15-5-29 21:57
三色英文台騙案之都—英國,現有空一看,主角畀人偷手機,現講倫敦地方問題。。。。
  ...
倫敦治安係差,街頭有唔少騙徒,例如攞住支花話慈善叫你買,扮迷路冇現金入油,或者話有名牌衫平價賣比你,大家出倫敦時要小心,特別係我地亞洲人面孔,不過好彩佢地較少強搶,但都要避免出夜街,比較起O黎,香港治安確係好。

回覆:Sheep006 的帖子

不明?

引用:Quote:原帖由+Taimum+於+15-05-29+發表回覆

原帖由 3b 於 15-05-30 發表
搵到這間可以申請, 國際學生証協會
學聯
http://www.isic.hk/intro_01.asp
Thanks 3b

Ding

唔明?

醒目開學勳章

引用:回覆+Ding+的帖子 我阿仔無學生証,佢year

原帖由 Taimum 於 15-05-29 發表
回覆 Ding 的帖子

我阿仔無學生証,佢year11. 問過學校話無,点伸請國際學生證? ...
搵到這間可以申請, 國際學生証協會
學聯
http://www.isic.hk/intro_01.asp

其他申請地點
http://www.isic.hk/apply_03_hk.asp

引用:回覆+Ding+的帖子 我阿仔無學生証,佢year

原帖由 Taimum 於 15-05-29 發表
回覆 Ding 的帖子

我阿仔無學生証,佢year11. 問過學校話無,点伸請國際學生證? ...
sorry 我的都唔知邊度可申請國際學生證

Ding

三色英文台騙案之都—英國,現有空一看,主角畀人偷手機,現講倫敦地方問題。。。。

回覆 Ding 的帖子

我阿仔無學生証,佢year11. 問過學校話無,点伸請國際學生證?

我阿仔個homestay連埋阿仔4個,大家同校,所以好開心!

回覆 Macau媽媽 的帖子

好可爱

如果係學校搞又有老師跟我都俾個仔去玩

Ding

學生証買嘢有用

‹ 上一主題|下一主題