用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟思幼稚園 有冇人己經收到啟思(律倫街)既信話收咗小朋友? ...
樓主: love旦
go

有冇人己經收到啟思(律倫街)既信話收咗小朋友? [複製鏈接]

Seems that they give out many offers already!  They have nursery classes,  i wonder why they still can give out such many offers!

醒目開學勳章

0811 B 10/17 interview,果日阿仔表現都ok啦,老師問,am無位,會揀下午嗎.我say左no,但都講左如果k1 am無,都會要n1 am~但住就一定唔會揀pm~
結果緊係無offer啦~~
不過坦白講,佢比pm我都真係無用,阿仔下午一定訓覺的..
只係而家第一個interview就衰左,有d hurt hurt地

我小女0906,9/10 interview,被取錄N1下午。
我同事個女0903,17/10 interview,同樣被取錄N1下午。

唔收我個仔,0808bb,當日表現好好,老師仲讚佢冇返n班都識咁多野,好叻喎,而我估計佢地唔收我個仔的原因是我雖然把口話pm offer都會要,但佢應該feel到我不是真心想要的,再加上我連佢正校係冇全日班都唔知,仲傻更更地選了全日班,所以佢應該係覺得我呢個做媽媽的沒有誠意吧.......唉......係我累左個仔........好唔開心呀!

請問會唔會問家長問題(e.g.為何報考本校)?

阿囡係17號IN, 細B, 09/08,今日收到信唔收佢 真係好唔開心,打擊左我既信心,因為我原本好開心嗰日阿囡真係答晒所有問題,老師仲同我講佢好肯講野,仲識講好多野,令我好開心,但又唔收我個囡,即係咪個老師敷衍我???定係我個係細女??但佢無問我會唔會考慮PM喎!?

我都好想知有幾多係17/10去in的小朋友係俾佢地收左架??如有,請發表下,等我知道其實17號或之後in的都仲係有機會,而唔係學校敷衍我們,係咁倚俾我們in,但其實根本已經冇晒位囉.........

Raychan0202, dolphinmama,
唔好唔開心啦, 我仔當日答晒所有問題, 有講早晨, 多謝,仲推埋櫈, 都係唔收。 下間努力啦。

原帖由 dolphinmama 於 10-10-23 22:41 發表
唔收我個仔,0808bb,當日表現好好,老師仲讚佢冇返n班都識咁多野,好叻喎,而我估計佢地唔收我個仔的原因是我雖然把口話pm offer都會要,但佢應該feel到我不是真心想要的,再加上我連佢正校係冇全日班都唔知,仲傻更更地選 ...

really don't their selection criteria ?!.. strange...

原帖由 ms1125 於 10-10-24 16:58 發表
Raychan0202, dolphinmama,
唔好唔開心啦, 我仔當日答晒所有問題, 有講早晨, 多謝,仲推埋櫈, 都係唔收。 下間努力啦。

回覆 3# dolphinmama 的文章

有呀! 我個女17/10早上IN, 大B, 02/08, 星期五收到信, am class.
但我個仔17/10下午IN N1, , 大B, 01/09, 但唔收佢喎....

my girl is a 0812 small b, got pm offer, interviewed on 17 Oct.
quite good performace on that day, did everything assigned.

dolphinmama :
17/10 in...0810bb, got pm offer
我估佢一定有位留俾遲IN 既小朋友..不過可能唔係咁多就真!

細B (sep 08), 10/17 in, 佢當日答哂所有問題架...係冇咩表情咋...老師都讚佢叻, 咁細個講野咁清楚, 又收拾玩具, 又拍櫈...老師問if i want pm offer, 我話唔要...最後冇被取錄...

醒目開學勳章

同一樣WO~我答得好肯定咁話PM一定唔要..

原帖由 fpcity 於 10-10-25 09:35 發表
細B (sep 08), 10/17 in, 佢當日答哂所有問題架...係冇咩表情咋...老師都讚佢叻, 咁細個講野咁清楚, 又收拾玩具, 又拍櫈...老師問if i want pm offer, 我話唔要...最後冇被取錄... ...

咁你係咪唔收呀? 同埋係咪都一樣係細b?

原帖由 natalie_lee1010 於 10-10-25 09:57 發表
同一樣WO~我答得好肯定咁話PM一定唔要..

My daughter also small B 10/08 & rejected! Nevermind, I just treat this interview as a warm up practice for my daughter.  I believe the biggest advantage of THINK is having voucher which most of the KLN Tong kinders don't have!

醒目開學勳章

係呀,HEHE~~都有D失落架~下次再努力囉

原帖由 fpcity 於 10-10-25 10:16 發表
咁你係咪唔收呀? 同埋係咪都一樣係細b?

冇錯, 大家一齊再努力.....   

原帖由 natalie_lee1010 於 10-10-25 15:24 發表
係呀,HEHE~~都有D失落架~下次再努力囉
‹ 上一主題|下一主題