用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14網乙二
發新帖回覆
樓主: yinyeon
go

14網乙二   [複製鏈接]

簡單啲來講 發表於 23-6-21 07:26
響華仁未搬來14網果陣,14網係男北官,女嘉諾撒。北官唔谷,好happy學校。平日作業練習都唔多,但係有質素 ...

輸在舊

chanti 發表於 23-6-22 11:02
因為衛理堂出名、好多教友送仔女入去讀書。佢暑期班都係北角衛理小學舉辦。 ...
衛理近年非常熱門
衛理幼稚園 都入唔返哂北衛
不過叫做讀幼稚園一定有我叩門囉
今年好多叩唔到。

聽家長講主要係佢地唔谷、功課少、讀得開心,派位唔差。
16網好多都誇過去揀14網自行同甲部
16網除左新舊基,其實好多派位都唔及14網,但新舊基係非常谷。

tinwater 發表於 23-6-27 20:21
你啱,舊基係撞咗北衞時間,所以我地in唔到。佢要我地10號見,係其中一間較早面試嘅學校。我叩門叩到亂哂:h ...

其實如果手拎啟基
係咪主力叩返二線穩陣啲
見你撞返哂啲大熱門 , 大熱門好多三條一都收唔哂
你小朋友真係好出眾先有機會。
唔係焗住讀一年啟基

tinwater 發表於 23-6-28 16:57
華仁今日call咗有offer, 脫寶成功! 多謝大家祝福 呢個遊戲玩咗全年, 玩到真係好攰, 而家終於鬆口 ...
叩到華仁勁呀 , 係111叩到?
恭喜哂

tinwater 發表於 23-6-29 17:54
唔算好叻,叻就直資收咗,而家唔使咁頻撲 haha學術正常(面試中英都有唔識讀嘅字),津幼不過有d名氣,有活動 ...

其實去直資真係大開眼界.....
真係去見識下都好。

Flyingceci 發表於 23-7-10 02:55
我想講我仔的同學仔有111,有100但係連1st in 都無,好奇怪。我哋讀私幼。我仔仔1st in 之後就冇再call 2nd ...
2nd 都唔少
識人最後華仁 joseph 揀左華仁。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊