用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴interview
樓主: Pigdripy
go

劍鳴interview [複製鏈接]

回覆:劍鳴interview

真係好多人,開始時,不停排隊,跟住等完又等!所以機會真係好微!

我in嗰陣,位老師,好好心機,好認真,好生動咁講故事,仲要好立體咁用物件去配合,我都聽得好開心。老師似pg miss有咩問題,我認為好多pg miss都一樣有水準!無意侵犯!不過,我覺得in到現在,劍鳴嘅安排同老師真係比hkps, sc都有水準!各有所好,希望大家最後都為小朋友找到適合又滿意的學校!至於唔明點解咁都咁有名氣,係,我相信好多不知名的學校一樣係好好,所以去interview 可以了解多點是否適合,你唔明,咁即係唔適合你。我明,所以我覺得好適合我,而家只希望有好消息。

哈!我真心感到大家連讀幼稚園都咁緊張咁有競爭感!平常心點!我本身無惡意,只係認為你絕對會响其中一個學校interview 中找到一間你明白學校嘅理念環境師資,咁你就應定佢係適合嘅。至於唔適合嘅,收都唔會讀,萬一劍鳴真係選中你的小朋友,咁你真係想清楚,唔適合就留俾真心喜歡學校嘅其他小朋友。我多謝你嘅祝福,我小朋友一定會似我,因為父母先係小朋友最親嘅學習對象。以事論事,唔想變成駡戰,如果我誤會了你,我想講對唔住,大家都只係表達下意見,發表下。

引用:話就話in小朋友,我覺得父母職業同住邊道應

原帖由 rsx 於 14-03-10 發表
話就話in小朋友,我覺得父母職業同住邊道應該佔好大比重,得果兩歳做唔倒指令絕對唔代表3歲做唔到,但當時i ...
我都有同感,最後嗰個環節先緊要,有位家長好心急想小朋友爬,越急越大聲,老師話唔緊要可能小朋友緊張,尤佢,個家長話唔得,佢平日做到㗎,係都要迫個小朋友,最後另一批都入嚟,老師抱起個小朋友。而我個仔就因為咁而無機會爬,唔緊要,佢有攞禮物,有拜拜,如果做少咗而衰咗,咁都只好怪我哋無緣!但講真,我都唔肯定我仔一定會肯爬過去。

同中六合彩一樣難!

咁就慘,我唔想迫唔想爭,所以排最後,之後下組已經入嚟,咁嘅環境,個仔唔爬都正常,唉,原來係我自動棄權。

‹ 上一主題|下一主題