用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 下康維記second interview
go

下康維記second interview [複製鏈接]

回覆:下康維記second interview

分享少少:我女前年in PN, n無,面試表現ok, 2月B, 2nd in, 收左。我仔大前年in k1, 面試表現ok, Vic pg 學生, 不用2nd in, 直接收offer. 我朋友都是n無要2nd in入。朋友間相信2nd in已有大半隻腳入左,但再由校長screen家長,正正常常的應該收。不用2nd in直接收offer的基本上是有哥哥姐姐讀緊/vic pg/artplus學生,因為校長已能從多途徑認識家長。以上經驗純屬供大家參考。

引用:其實係單獨見定係一group見?同埋係會做咩

原帖由 帝mama 於 16-01-22 發表
其實係單獨見定係一group見?
同埋係會做咩
前年是單獨面見,跟校長談天,談談為什麼選維記、小孩在家裡的情況等,然後講解那$9000。全程用廣東話,過程輕鬆,似談天多過面試!加油!

帝mama  謝謝你;)  發表於 16-1-22 23:16

引用:Quote:原帖由+HauMiranda+於+16-01-22+發表

原帖由 13yeah 於 16-01-24 發表
九千school fee?
是學費以外的levy, 用作發展學校的基金,只收一次,畢業時會退還,或兩個月前申請退學可退還。但如果宜家開學前註冊後放棄學位就不退還。

引用:今年係11000 +

原帖由 fionwuwu 於 16-01-24 發表
今年係11000
哇,年年加... 前年我小女還是9000....

‹ 上一主題|下一主題