用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教 聖士提反幼稚園(柏道)&聖嘉勒幼稚園的抉擇? ...
樓主: potato3388
go

請教 聖士提反幼稚園(柏道)&聖嘉勒幼稚園的抉擇? [複製鏈接]

請教 聖士提反幼稚園(柏道)&聖嘉勒幼稚園的抉擇?

各位好,

今天收到聖士提反幼稚園(柏道)的錄取信,有點難以抉擇,請各位幫手給點意見好嗎?

我個囝囝,依家讀緊聖嘉勒幼稚園,老實講呢間學校都唔錯,老師係MS. LEE,讀的都幾開心,本來諗住就由佢讀到去F7算數,聖嘉勒小學係直資小學,升上去應該不會有大問題.

前排,諗住俾個女訓練膽量,貪得意俾佢去聖士提反面試,冇諗到無心插柳柳成蔭,今天錄取通知寄來,叫我心亂如麻.放棄又好似太可惜,但係聖嘉勒小學係英文小學喎,買少見少.

怎麼辦?冇有人可以俾下意見我啊.

Re: 請教 聖士提反幼稚園(柏道)&聖嘉勒幼稚園的抉擇?

Hi, bobomegan

可唔可以請你講多D關於你朋友的囝囝的問題,點解大抽奬得番48個名額?
我個囝囝既唔係教友,又冇校友,唯一係我住11區,獨女算唔算大女,咁樣好似抽奬勝算唔大.
現時讀緊聖嘉勒都算唔錯,昨天咳嗽唔俾返學都差點俾佢煩死,吵住要返學.老師係MS. LEE,聽講以前任教聖保祿.算幾好.

Hi, bobomegan

Many thanks for you and others Mom.'s advise.

I think I better let my daughter keep study in St. Clare kindergarten.

聖嘉勒K1入學時,會有一星期的適應期給學生,也就是第一個星期係可以有家長陪同返學.
開學前會有一個家長會,然後你就會知你個女係上午班或下午班,如果你對上下午班有異議的話,你可以寫信給校長,我當晚就寫了封信給校長,把小女從下午班調至上午班,至於內容嘛,就各顯神通吧,記住越早交越好,因為名額很少.
我見過最荒謬的理由是希望女兒早睡早起身體好,竟然都獲淮.
校車約400左右,
然後是制服,其實制服款式是不錯的,就是衣不稱身,曾經想過幫佢定造,但又不想太特別就算了.
課程方面,K1不會有什麼家課做,中文用中文教D簡單的中文字,英文堂據個女講都係唱歌仔喎.英文並沒有外藉教師,好似聽講話係個ABC,唔係好肯定.
上堂時分為四組,以書桌顏色來分,紅組,藍組,綠組...
根據校車路線來看,都是區內不算差的屋苑,可能是有挑選過.
學生素質算OK,
學校今年80周年,想番新校舍約需150萬,目前籌得30萬左右,所以有些籌錢的活動.其實我係支持的,只要將錢用在學生身上,這是應該支持的.
據說上了小學後還可選修法文.

其實我對學校知道的並不算多,如果有其他人知,就麻煩交流下囉.

Hi all BK's Mum,
In fact, I decided to let my daughter studies in St. Clare's kindergarten.

And I don't know that is difficult or not to get a seat in St. Clare's.

I just remembered when I bring my daughter to St. Clare's for interview. The teacher brings my daughter go up stair for over one hour. I just can stay at lobby waitting. So I am not really know what happens to her. After interview, the teacher bring my daughter to me. And she was happy. Then I got a acception mail. That's All.
MimiMum 寫道:
Bobomegan & Potato3388,
My daughter is going to apply for K1 this year and she is a small girl. Could you tell me that St. Clares will accept small girl and is it difficult to get a seat?  When will it start to accept application and when will the result be released?  Sorry to ask so many questions but it seems that less parents talk about St. Clares in BK!

Potato3388,
I agree with Bobomegan that you'd better stay in St. Clares if you do not have special preference in SSKG. The chance to get in SSPS is only half-half if you live in net 11, that means no difference if you are not a SSKG student, unless in the round of "knocking door".  

Cinder,
Which Victoria is your daughter sudying? Causeway Bay? Is your daughter fluent in both Cantonese and English?  Someone told me that students in Victoria can speak good English but have fair Chinese standard.  Is it true?

Thanks all BK mums in advance!

Hi Mimi Mum,
Don't be silly. you can ask more and there is no problem.
My daughter is studing in K1. I won't say St. Clare's is best kindergarten. But it is good historial traditional kindergarten.
寫英文有點辛苦,轉個Nicam,我也不想評論那間幼稚園比較好,我也沒資格.
幾間幼稚園,我的女兒曾經去面試過,維多利亞,聖保祿,聖心,聖士提反,聖嘉勒.其中聖心最墟罕,聖保祿第二,收到取錄信的是維多利亞,聖士提反,聖保羅堂,英基和聖嘉勒.
不被錄取的是聖心和聖保祿.
其實,我的感覺是,當中黑幕也是有的,聖保祿托了關係,還是不行.聖心面試約2分鐘,我感覺就真係麻麻.
維多利亞由一中一英二位導師面試,允許家長在旁,還算不錯,可惜它只提供下午班學額,所以放棄.
聖士提反分三天面試,每天面試約100人,由小學和幼稚園校長一同面試,感覺正面一點.
聖保羅堂單獨面試,家長不能陪同,因為只有下午班名額,我向老師說我只想讓女兒唸上午班,下午班不考慮,你估點?反轉豬肚哦!馬上改口說,是我們學校不錄取你的女兒...
英基,由入門開始,全面英文,連個reception都唔識講中文.面試就用英文傾幾個問題就完成了.
聖嘉勒就如前所說的,我是覺得最公平的啦.
校舍舊就舊點,不過舊的來都有點風味,對面的英皇書院夠舊了,學生咪一樣TOP.

談談提高錄取率吧.
個人覺得啊,以下不代表本人價值觀.學校會看地址,我看了一下校車路線,好似沒有經過公共屋邨.多數是區內不太差的屋苑.
衣著不要太誇.
臨場反應,尤其是大型面試,如聖心和聖保祿,活潑外向吱吱喳喳,兼過到智力遊戲關.智力遊戲多數係將形狀各異的積木,塞進一個盒子上有相同形狀的開孔的玩具.

維多利亞都唔係唔好,英文好,中文唔好?唔多覺喔,我朋友的小朋友讀英基,中文講就冇問題,寫?幼稚園0者,你諗番你幼稚園識幾多個中交字先啦.

希望這些可以幫到你們啦.

Hi aconly,

Non-chinese speakers in 英基?
That's not truth. In fact, so many chinese kids there. But they were trained in Eng. And mandrin class.

SSKG's applications is over 300s. I have asked the teacher. So I am quite sure that.
‹ 上一主題|下一主題