用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 又一村幼稚園係咪真係咁差???
go

又一村幼稚園係咪真係咁差??? [複製鏈接]

很認同你們的看法,其實點解要令啲小朋友咁快有咁大的壓力喎!人一生的學習生涯很長,短則十多年,長則一生呀!拿一個平衡點就得啦,不用過份催迫。不要忘記童年生活是很短暫,開心無憂才是最重要。我又不見得小時很叻的,大個一定會惦。

我希望囡囡在又一村的學習生活是個開心快樂的回憶。

winwin,

你的記牲真好,我都係0610mami呀!阿囡會不會同你囡做同班同學呢!

原帖由 winwin815 於 09-3-4 23:01 發表
我覺得簡直係本末倒置, 如果你話小學, 要小朋友十八般舞藝, 我都還可以接受, 如果一間幼稚園要求咁, 我唔會考慮呢間幼稚園

阿囡都係返全日,我仲有個細女,得4個多月,如果阿囡返半日,我怕工人姐姐會做到無停手。仲有阿囡的自理能力比較差,可能平時姐姐照顧得太周到,返全日會好啲!

原帖由 winwin815 於 09-3-5 22:00 發表
你個login name特別嘛, 咪記得囉

其實禮賢都收左囡囡, 可惜係下午班, 我無工人, 同埋有個細仔, 覺得安排上好麻煩, 所以最後都係揀返又一村全日班囉, 你呢? 全日定am?

...

我的小朋友今年9月才入讀K1,其實,自看到這個topic後,我真的很擔心又一村是不是一間好學校。但孩子返學已一個多月,so far都幾好,老師都算細心、有愛心。

對於大家所談論去年發生的事情,我(身爲局外人)當然不知道究竟發生了什麽事,只知道前老師及家長(不知道是否有錯)在爭論。我覺得如果有人真的有證據的話,請如實告訴校長去處理吧,否則,再在這裏作無謂的爭論也是徒然的,只會令老師不開心、家長擔心、其他旁觀者覺得不知所謂,這對學校校譽有不好的影響。

我身爲家長的要求很簡單,只想小朋友能開心、健康地成長,不想一些無謂的事情影響學校、老師、家長、學生。希望大家能用心爲我們的孩子而努力。
‹ 上一主題|下一主題