用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已收到比華利offer (PM)
樓主: Ladykiki
go

已收到比華利offer (PM) [複製鏈接]

引用:我打左去問,佢話我B太細(11月B),1st+roun

原帖由 eva316 於 13-10-30 發表
我打左去問,佢話我B太細(11月B),1st round interview唔好,佢話安排2nd interview
其實11月B做下年大B仲著數,考學校多好多選擇又易入好多。

引用:Quote:Elenalan+發表於+13-10-30+16:47+其

原帖由 eva316 於 13-10-30 發表
其實我都預左今年唔收就下年做大B, 我都係打算拎個經驗,我見出面一係收就收,唔收就一係waiting list, 好 ...
其實呢間學校已好好,肯收細B申請,好多學校九月之後出世嘅B連報名資格都冇。我估學校想等出左offer嘅大B註冊後再睇下有冇人放棄學位,有位再call細B面試或call waiting。

引用:Quote:原帖由+Ladykiki+於+13-10-30+發表但

原帖由 Cajes 於 13-10-31 發表
都幾遠。你有無問校車去唔去?但如果未有其他offer 都要take 先。。。而且你最心儀邊間呀?btw 琴日有朋友 ...
我估好多學校都請Indian做NET,我去德寶報名時都見到有Indian NET。

Cajes 發表於 13-10-31 08:56
下但indian點算net 呀。。。佢地都唔係native speaker...
其實好多學校都唔係請British/ American做NET, 我同事個老婆係Brazilian都o係香港d國際學校做NET。

如果太介意或者揀其他真係有British/ American NET o既學校。

我自己又覺得okay, 最緊要小朋友返學開心。講真, 我地家長自己都唔係Native English Speaker, 但我覺得自己工作上講寫流利應付得到就得啦。

引用:Quote:原帖由+eva316+於+13-11-12+發表請問

原帖由 foopopo 於 13-11-12 發表
9月b
我囡都係9月B,未收信,今朝再打去學校問已肯定收左,信已寄出,希望今日收到信啦。請問今批出offer的幾時註冊?

‹ 上一主題|下一主題